Вівторок, 25 квітня 2017 16:53

Відтепер уманські жінки народжуватимуть безкоштовно

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

25 квітня під головуванням міського голови Олександра Цебрія відбулась 29 позачергова сесія Уманської міської ради VІІ скликання, під час якої депутати ухвалили низку рішень, а саме:

-   збільшили кошторисні призначення на оплату праці педагогічним працівникам дошкільних навчальних та інших закладів та установ освіти на суму 5,5 млн.грн.

-    для забезпечення харчування учнів загальноосвітніх закладів у пришкільних таборах  збільшили видатки на суму 140 тис.грн.

-    виділили кошти на реконструкцію покрівлі дошкільного навчального закладу № 30 на суму 850 тис. грн.

-   спрямували кошти у сумі 3 млн. грн на капітальний ремонт дверних та віконних блоків в під’їздах житлових будинків та капітальний ремонт пасажирських ліфтів. Також виділили кошти на облаштування автобусних зупинок; дитячих та спортивних майданчиків; проектні роботи на будівництво котелень на твердому паливі; капітальний ремонт котла № 4 КВМГ-100; утримання та розвиток інфраструктури доріг тощо.

З метою безкоштовного проведення пологів у жінок м.Умань у 2017 році депутати спрямували понад 637 тис. грн. на забезпечення пологового будинку медикаментами, виробами медичного призначення та шовно-перев’язувальними матеріалами.

Крім того, було збільшено призначення в сумі 1 млн. грн. на придбання УЗД для пологового будинку.

Також виділено 500 тис. грн. на реконструкцію корпусу №17 (сімейна медицина) під амбулаторію №4 загальної практики сімейної медицини.

«Сьогодні ми зробили важливий крок на шляху позитивних змін у роботі медичних закладів Умані. Спільно з депутатським корпусом вирішили одразу дві проблеми – наші породіллі не будуть платити гроші за необхідний набір ліків, тобто пологи в нашому місті будуть проводитись безкоштовно. А медики, в свою чергу, не будуть думати де взяти кошти, щоб забезпечити надання цієї медичної послуги на сучасному рівні. Основний принцип в охороні здоров’я – це доступна і якісна медична допомога. Я і надалі буду працювати, щоб покращилась якість медичних послуг для уманчан, умови праці лікарів та медсестер», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

 

Прочитано 1119 разів