Понеділок, 09 жовтня 2017 16:18

«Умань єднає» – під таким гаслом уманчани відзначили День міста

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

06 жовтня, напередодні Дня міста, ветерани війни, учасники АТО, громадськість міста, представники міської влади та делегації зарубіжних міст-побратимів вшанували пам'ять загиблих Героїв на Сході країни та у роки Другої світової війни.

Цього ж дня міський голова Олександр Цебрій провів офіційну зустріч з делегаціями міст-побратимів: м. Гнєзно (Польща), м. Курнік (Польща), м.Радвілішкіс (Литва), м. Хаапсалу (Естонія), м. Рюмії-сюр-Сен (Франція), м.Мілфорд Хейвон (Великобританія), м. Девіс (США), м. Батумі (Грузія). 

По завершенню зустрічі в приміщенні Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулись урочисті збори з нагоди Дня міста за участю керівництва міста, заступника голови Черкаської облдержадміністрації Віталія Коваля, народного депутата України Максима Полякова, депутатів міської ради різних скликань, почесних громадян Умані, делегацій поріднених міст, волонтерів, учасників АТО, родин загиблих уманчан на Сході України, представників підприємств, установ та організацій. На святі вітали тих, хто своєю щоденною працею та незгасимою енергією розвивають місто, працюють на благо усіх уманчан. На сцені за трудові досягнення та вагомий особистий внесок у розвиток міста визначним уманчанам та гостям міста були вручені міські відзнаки та грамоти.

Вечірня програма була не менш насичена. В Уманському художньому музеї відбулось відкриття виставки «Грузія – дар Божий». Це спільний україно - грузинський мистецький проект, у якому взяли участь: Лаша Чубінідзе (ювелірні прикраси) та Мікаел Немезіс (живопис), Катерина Кіпер (фотограф) та Одарка Дьома-Пісна (живопис).

Основні святкові заходи розпочались 7 жовтня на вул. Київській з дитячих велоперегонів, показових виступів акробатів та тріалу.

Офіційне відкриття свята міста розпочав міський голова Олександр Цебрій, який звернувся до уманчан зі словами: «У такі свята Умань нас усіх єднає і кожен відчуває себе частиною великої родини. Ми пишаємося тим, що ми – уманчани!». Також Олександр Володимирович подякував всім, хто працює на благо уманської територіальної громади. Побажав добра, миру уманчанам та процвітання рідній Умані та Україні.

Вітання з Днем міста приймали уманчани від голови Асоціації міст України Віталія Кличка, які зачитав виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, народного депутата України Максима Полякова, голови Уманської райдержадміністрації Євгенія Данченка, заступника міського голови Радвілішського районного муніципалітету Казімераса Аугуліса.

По закінченню привітань свято продовжили уманські таланти: музиканти, співаки, танцюристи.

Розгорнули свою роботу «Святкове містечко» по вул. Київській: виставки установ, громадських організацій міста, вищих навчальних закладів, ЗОШ та ДНЗ міста «Тобі, рідна Умань!», містечки майстрів та сувенірів, розваги та атракціони, міні-зоопарк. Також було організовано ярмарок і фестивалі вуличної їжі та кави.

7-8 жовтня проведено ще багато цікавих заходів: показ моделей одягу від майстерні «Окраса», виступи грузинського «Театрального квартету»,  румунського гурту «Transylvania Damn Fun», рок-гурту «СКАЙ», другий джазовий фестиваль «Uman Jazz Fest» та світлове шоу барабанщиків «RHYTHMMEN».

Прочитано 1097 разів