Середа, 25 жовтня 2017 11:59

Відзначення Міжнародного дня Організації Об'єднаних Націй в Уманському національному університеті садівництва

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Вже традиційно щороку 24 жовтня світове співтовариство відзначає Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй (День ООН). Цей день є річницею з моменту прийняття у 1945 році Cтатуту – документу, який описує всі цілі та напрями в роботі ООН. Тому, сьогодні у всьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям організації та її досягненням.

Цьогоріч Уманський національний університет садівництва долучився до відзначення Міжнародного Дня Організації Об’єднаних Націй та став одним з 25 офіційних партнерів Представництва ООН в Україні серед вищих навчальних закладів з метою проведення інформаційної кампанії «День ООН в навчальних закладах України».  З цієї нагоди кафедрою публічного управління та адміністрування університету було оголошено конкурс наукових робіт серед студентів за тематикою «Роль ООН у вирішенні глобальних проблем у світі». Головною метою даного заходу було підвищення обізнаності студентів щодо діяльності Організації та привернення уваги молоді до універсальних цінностей та принципів, які є та мають бути основою світового порядку – захист прав людини, миру, безпеки, сталого розвитку та глобального партнерства.

Конкурсною комісією кафедри публічного управління та адміністрування було відібрано 8 студентських наукових робіт. За результатами конкурсного відбору комісія визначила трьох переможців, якими стали:

  1. Інна Ходзіцька-Іваненко – «Забезпечення миру та стабільності на міжнародному рівні» (11 – м – пб);
  2. Анастасія Поляніцька – «Глобальний внесок ООН у функціонування міжнародного туризму» (11 – м – тм);
  3. Марія Захарченко – «Національна безпека як основа захисту суспільства та гарантії її забезпечення» (21 – пб група).

Крім того, на кафедрі публічного управління та адміністрування проведено науково-практичний семінар, присвячений Міжнародному дню Організації Об’єднаних Націй та 25-річчю Представництва ООН в Україні. У роботі семінару приймали участь викладачі та студенти першого - другого курсів бакалаврату й студенти першого та другого року навчання магістратури спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Відкрив семінар завідувач кафедри публічного управління та адміністрування доцент Сергій Приліпко, який в своїй доповіді відзначив основні цілі та завдання Сталого розвитку діяльності ООН.  Студентка 11-м-пб групи Світлана Усенко висвітлила основні аспекти історії розвитку та діяльності ООН, а переможці конкурсу наукових робіт ознайомили присутніх з основними тезами своїх робіт.

Всі переможці конкурсу та учасники семінару нагороджені цінними та заохочувальними призами.

Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності. Працюючи на повну силу, Організація Об’єднаних Націй може сприяти здійсненню цих високих сподівань людства.

Відзначення Міжнародного дня Організації Об’єднаних Націй дає змогу привернути увагу молодого покоління до глобальних цілей сталого розвитку та можливих шляхів їх реалізації у майбутньому.

Yes Yes

Прес-центр Уманського НУС

Прочитано 741 разів