П'ятниця, 25 березня 2011 15:04

Про затвердження Правил паркування транспортних засобів

З метою упорядкування паркування транспортних засобів на вулицях і площах міста, підвищення дисципліни справляння збору за паркування автотранспорту та забезпечення ефективності функціонування місць для паркування автотранспорту в місті, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів», згідно зі статтями 10, 266 Податкового кодексу України, підпунктом 11 пункту 1 статті 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та підпункту 44 пункту 1 статті 26, пункту 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
VІ скликання
__ сесія
Р І Ш Е Н Н Я
Від 16.03.2011 р. № 2-6/6
м.Умань
Про затвердження Правил паркування
транспортних засобів у м. Умань




З метою упорядкування паркування транспортних засобів на вулицях і площах міста, підвищення дисципліни справляння збору за паркування автотранспорту та забезпечення ефективності функціонування місць для паркування автотранспорту в місті, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів», згідно зі статтями 10, 266 Податкового кодексу України, підпунктом 11 пункту 1 статті 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та підпункту 44 пункту 1 статті 26, пункту 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,


міська рада в и р і ш и ла :


1. Затвердити Правила паркування транспортних засобів у м. Умань (додаток 1).
2. Затвердити форму свідоцтва про реєстрацію майданчика для паркування
транспортних засобів у м.Умань (додаток 2).
3. Затвердити порядок організації та проведення конкурсу з визначення операторів (додаток 3).
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної та зовнішньо-економічної політики (Цебрій О.В.) та заступника міського голови Полякова М.А.



Міський голова Ю.І.Бодров





Додаток 1
до рішення міської ради
від 16.03.2011 р. № 2-6/6



ПРАВИЛА
паркування транспортних засобів у м.Умань

1.Загальні положення

1.1. Правилами паркування транспортних засобів у м. Умань (далі – Правила) регламентується організація та порядок паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах міста Умань.
1.2. Дія Правил поширюється на осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках для паркування транспортних засобів (далі – користувачі), а також на суб’єктів господарювання, які утримують такі майданчики.
1.3. У Правилах терміни вживаються у значеннях, наведених у Податковому кодексі України, законах України «Про благоустрій населених пунктів», «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух», «Про автомобільний транспорт», «Про транспорт», постановах Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» та від 10.10.2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху».

2. Організація та проведення діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів

2.1. Суб'єкти господарювання - балансоутримувачі майданчиків для паркування транспортних засобів державної та комунальної форми власності визначаються відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

     2.2.  Терміни вживаються у такому значенні:

           автоматичний в'їзний та виїзний термінал - система пристроїв,
  яка  призначена  для  пропуску/випуску  транспортних  засобів   на
  майданчики/з  майданчиків  для  паркування  і  може бути обладнана
  приладом  для  сплати  вартості послуг з утримання майданчиків для
  платного паркування;

           вартість послуг   з   утримання   майданчиків   для  платного
  паркування - економічно обґрунтовані  витрати  оператора  під  час
  надання послуг з утримання майданчиків для платного паркування;
            відведені майданчики   для   паркування   -   майданчики  для
  паркування,  розміщені в межах проїзної частини вулиці, дороги або
  тротуару  та  обладнані  відповідно  до  вимог Правил дорожнього  руху,  затверджених  постановою   Кабінету   Міністрів України  від  10 жовтня 2001 р.  N 1306;

            місце для  паркування  -  місце  стоянки одного транспортного
  засобу на майданчику для паркування, позначене дорожньою розміткою
  відповідно до Правил дорожнього руху;

            оператор - суб'єкт господарювання, який здійснює обладнання і
  утримання майданчика для паркування;

            паркувальний автомат - технічний  пристрій,  призначений  для
  сплати  вартості  послуг  з  утримання  майданчиків  для  платного
  паркування за допомогою спеціальних платіжних карток та готівкою;
              паркування -  розміщення  транспортного  засобу на майданчику
  для паркування;

           платіжні документи - паркувальний талон або  фіскальний  чек,
  які посвідчують сплату вартості послуг з утримання майданчиків для
  платного паркування;

           спеціальні платіжні картки - багаторазові платіжні засоби, за
  допомогою   яких  здійснюється  сплата  збору  вартості  послуг  з
  утримання майданчиків для платного паркування;

         спеціально обладнані майданчики для паркування  -  майданчики
  для  паркування,  розміщені  поза  межами проїзної частини вулиці,
  дороги або тротуару та обладнані відповідно до вимог цих Правил  і
  Правил дорожнього руху.
 


          2.3. Суб'єкт господарювання має право організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчику для паркування транспортних засобів з моменту отримання у виконкомі Уманської міської ради відповідного свідоцтва про реєстрацію стосовно такого майданчика для паркування  за формою  (додаток 2).


2.4.Орган місцевого самоврядування проводить конкурс з визначення підприємства, установи, організації, підприємця (фізичної особи), щодо утримання майданчиків для паркування (додаток 3).

3. Розміщення майданчиків для паркування транспортних засобів

3.1. Майданчики для паркування транспортних засобів є об'єктами благоустрою і повинні відповідати нормам, нормативам, стандартам у сфері благоустрою населених пунктів.

   3.2. Підготовка  та затвердження переліку спеціально відведених місць  для  паркування транспортних засобів належить до відання міської ради або виконавчого комітету міської ради.

3.3. Під час розміщення майданчиків для паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах міста необхідно враховувати:
- наявність і характеристики комунікацій та інженерних мереж;
- умови для забезпечення безпеки дорожнього руху, зокрема видимості в плані та повздовжньому профілі;
- параметри поперечних та повздовжніх ухилів;
- розташування зелених насаджень;
- стан покриття проїзної частини.
3.4.Забороняється розміщення майданчиків для паркування транспортних засобів на вулицях з двома смугами руху завширшки менше як 7,5 метра.
3.5. Проектування, будівництво, реконструкція, ремонт та утримання майданчиків для паркування транспортних засобів здійснюються з дотриманням вимог законодавства, державних будівельних норм, стандартів, технічних умов, інших нормативних документів та цих Правил.

4. Обладнання майданчиків для паркування транспортних засобів

4.1. Майданчики для паркування транспортних засобів обладнуються відповідно до вимог цих Правил і Правил дорожнього руху.
4.2. Відведені майданчики для паркування транспортних засобів позначаються дорожніми знаками та суцільною синьою (блакитною) смугою на проїзній частині і на бордюрі, який відокремлює проїзну частину від пішохідної.
4.3. Відведені майданчики для платного паркування транспортних засобів обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару.
4.4. Спеціально обладнані майданчики для паркування транспортних засобів позначаються дорожніми знаками та розміткою.

          Спеціально обладнані  майданчики  для  паркування можуть бути
  наземними, підземними, багаторівневими.

         4.5. На спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування транспортних засобів обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали.

4.6. На спеціально обладнаних майданчиках для паркування транспортних засобів у разі можливості встановлюється система відеоспостереження за рухом транспортних засобів на їх території і табло із змінною інформацією про наявність вільних місць для паркування, яке розташовується на в'їзді. Відеоінформація повинна зберігатися не менше як один місяць.
На спеціально обладнаних майданчиках для паркування транспортних засобів можуть розміщуватися контрольно-пропускний пункт, приміщення для обслуговуючого персоналу, туалет тощо.

      Підземні та багаторівневі спеціально обладнані майданчики
  для паркування повинні мати на в'їзді схему розміщення  місць  для
  паркування,  в'їздів та виїздів, у тому числі розміщення місць для
  безоплатного паркування транспортних засобів, зазначених у частині
  шостій статті 30 Закону України "Про основи соціальної захищеності
  інвалідів  в  Україні».

       Підземні та  багаторівневі  спеціально  обладнані  майданчики
  забезпечуються автоматичними установками пожежогасіння та пожежною
  сигналізацією.
             4.7. Паркувальні автомати і автоматичні в'їзні та виїзні термінали на майданчиках для платного паркування транспортних засобів встановлюються стаціонарно.
            4.8. Не обладнуються паркувальними автоматами та автоматичними в'їзними і виїзними терміналами спеціально обладнані майданчики для платного паркування транспортних засобів у разі їх призначення виключно для користувачів, які сплачують вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування у безготівковій формі за договором про паркування протягом визначеного строку, але не менше як один місяць.

4.9. На майданчиках для платного паркування транспортних засобів у доступному для ознайомлення користувачів місці розміщується інформація про:
- оператора (найменування, адреса, контактні телефони);
- вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів, спосіб оплати (готівковий або безготівковий).
Зазначена інформація надається відповідно до законодавства про мови, а також, у разі потреби, розміщується її переклад англійською мовою.
4.10. На майданчиках для паркування транспортних засобів обов'язково облаштовуються місця (в обсязі 10 відсотків загальної кількості, але не менше як одне місце) передбаченого стандартами розміру, позначені дорожніми знаками та розміткою для паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Відстань від в'їзду на майданчик для платного паркування транспортних засобів до найближчого такого місця не повинна перевищувати 50 метрів.
На місцях для паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», не можуть бути розміщені інші транспортні засоби.
У разі паркування на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, зазначених у частині шостій статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», інших транспортних засобів користувачі цих засобів несуть відповідальність згідно із законодавством.

5. Функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів

5.1. Послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів надаються суб’єктом господарювання з метою використання таких майданчиків за призначенням, а також санітарного очищення, збереження та відновлення їх відповідно до законодавства, нормативів, норм, стандартів, порядків і правил з урахуванням вимог безпеки дорожнього руху.
Перелік основних послуг з утримання майданчиків для платного паркування затверджений наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 18 серпня 2010 року № 287.
Перелік основних послуг з утримання відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів:
- очищення, миття, відновлення дорожніх знаків та інформаційних стендів (щитів), а також транспортних або пішохідних огорож (у разі наявності) на відведених майданчиках для платного паркування транспортних засобів;
- нанесення та відновлення дорожньої розмітки відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- систематичне очищення території відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів від пилу, сміття та листя шляхом їх підмітання та миття;
- своєчасне очищення відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів від снігу і криги та обробка їх фрикційними та іншими протиожеледними матеріалами;
- утримання та поточний ремонт дорожнього покриття території відведених майданчиків для платного паркування транспортних засобів, а
також систем поверхневого водовідведення у межах таких майданчиків (у разі наявності);
- забезпечення функціонування паркувальних автоматів на відведених майданчиках для платного паркування транспортних засобів (очищення, миття, фарбування, відновлення їх роботи, заміна окремих деталей, планові обстеження, нагляд за справністю, їх технічна підтримка та програмне забезпечення).
5.2. Оператор не несе відповідальності за збереження транспортних засобів, розміщених на майданчиках для паркування транспортних засобів.
5.3. Режим роботи майданчиків для паркування транспортних засобів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, встановлюється рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради, а приватних – оператором, за погодженням з виконавчим комітетом Уманської міської ради.

 

6. Права та обов’язки

6.1. Оператор зобов'язаний:
- використовувати майданчик для паркування транспортних засобів за призначенням;
- обладнати майданчик для паркування транспортних засобів відповідно до вимог цих Правил, Правил дорожнього руху, норм, нормативів, стандартів з урахуванням вимог безпеки дорожнього руху;
- утримувати територію та під'їзні шляхи до майданчика для паркування транспортних засобів у належному технічному та санітарному стані;
- повідомляти уповноваженому підрозділу Державтоінспекції про виявлені порушення цих Правил;
- здійснювати контроль за своєчасною сплатою вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- надавати роз'яснення користувачам щодо застосування цих Правил;
- організовувати навчання персоналу, який обслуговує майданчик для паркування транспортних засобів;

- забезпечувати безоплатно персонал, який обслуговує майданчик для паркування транспортних засобів, спеціальним одягом (зразки спеціального одягу виробничого персоналу майданчиків для паркування транспортних засобів затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 01.12.2010  № 429) з метою забезпечення його безпеки під час виконання службових обов'язків, а також безпеки дорожнього руху.

6.2.Користувач зобов'язаний:
- поставити транспортний засіб на місце для паркування відповідно до дорожньої розмітки та дорожніх знаків, а також з дотриманням вимог цих Правил і Правил дорожнього руху;
- сплатити вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- розмістити у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ так, щоб забезпечити його видимість для перевірки;
- після закінчення часу паркування, за який сплачено, звільнити місце паркування або сплатити вартість послуг з утримання майданчика для платного паркування транспортних засобів за час фактичного паркування.

7. Сплата вартості послуг за паркування транспортних засобів

7.1. Паркування може бути платним або безоплатним відповідно до рішення органу місцевого самоврядування або суб'єкта господарювання.
7.2. Під час паркування на майданчику для платного паркування транспортних засобів користувач сплачує вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів згідно з тарифом, установленим виконавчим органом міської ради у порядку і межах, визначених законодавством, з урахуванням переліку основних
послуг.
7.3. Сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів здійснюється:
- шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначаються дата та час розміщення транспортного засобу на майданчику для платного паркування транспортних засобів;
- готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через паркувальний автомат чи автоматичний в'їзний та виїзний термінали.
У разі сплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів готівкою або за допомогою спеціальної платіжної картки через автоматичний в'їзний термінал користувач отримує паркувальний талон, на якому зазначено час в'їзду на майданчик для паркування транспортних засобів, та сплачує за час паркування на автоматичному виїзному терміналі відповідно до паркувального талона з отриманням фіскального чека.
Сплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів підтверджується одним платіжним документом.
7.4.. Допускається безоплатна стоянка транспортного засобу протягом 10 хвилин після закінчення часу паркування, за який сплачено.
7.5. За паркування транспортних засобів протягом 15 хвилин розміщення транспортного засобу на місцях для паркування з користувачів не стягується вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів на усіх майданчиках для паркування транспортних засобів.

8. Пільги щодо користування місцями для паркування транспортних засобів

8.1. Право безоплатного паркування на місцях для паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування транспортних засобів мають:
- користувачі службових та спеціальних транспортних засобів із службовими державними номерними знаками під час виконання прямих
службових обов'язків у зоні майданчиків для платного паркування транспортних засобів;
- користувачі транспортних засобів загального призначення, якими керують інваліди війни, інваліди з дитинства, інваліди I-II групи опорно-рухового апарату, учасники бойових дій, постраждалі І-ІІ категорії внаслідок Чорнобильської катастрофи, або транспортних засобів спеціального призначення, що їх перевозять, за умови розміщення на лобовому склі транспортного засобу відповідного розпізнавального знака.
8.2. Зазначені в пункті 8.1 цих Правил користувачі паркують транспортні засоби на спеціально позначених дорожніми знаками та розміткою місцях для пільгового розміщення транспортних засобів.
8.3. На місцях, облаштованих для паркування транспортних засобів користувачів, зазначених в пункті 8.1 цих Правил, не можуть бути розміщені інші транспортні засоби.
8.4. Пільги щодо користування місцями для паркування транспортних засобів для користувачів, зазначених в пункті 8.1 цих Правил, розповсюджуються на усі майданчики для платного паркування транспортних засобів, враховуючи ті, що обладнані паркувальними автоматами і автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.

9.Відповідальність користувачів та контроль за виконанням цих Правил

9.1.У разі, коли внаслідок паркування транспортного засобу з порушенням цих Правил або Правил дорожнього руху буде пошкоджено майно суб'єкта господарювання, житлово-комунального господарства, учасників дорожнього руху, зелені насадження, створено перешкоди виконанню робіт з утримання доріг, інженерних мереж, будинків та споруд, розташованих уздовж дороги, користувач несе відповідальність згідно із законом.
9.2.Представники суб'єктів господарювання можуть засвідчити відсутність платіжного документа на лобовому склі транспортного засобу за допомогою фотозйомки.
9.3.Якщо користувач відмовився сплатити вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів, представник суб'єкта господарювання або представник агента складає відповідний акт за формою, встановленою наказом Міністерством з питань житлово-комунального господарства України «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації правової роботи на підприємствах, установах та організаціях, що віднесені до сфери управління Мінжитлокомунгоспу» від від 16 лютого 2010 року № 44, який підписують два свідки, користувач та особа, яка складала акт, і усуває перешкоду для виїзду транспортного засобу з майданчика. У такому разі питання сплати вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів вирішується у судовому порядку.

10. Заключні положення

10.1. Питання, що не врегульовані цими Правилами, вирішуються згідно з чинним законодавством України, а також відповідно до рішень міської ради, виконавчих органів Уманської міської ради, розпоряджень посадових осіб органів місцевого самоврядування, прийнятих у межах їх компетенції.
10.2. Спори, що виникають при вирішенні питань, пов'язаних з паркуванням транспортних засобів у місті Умань, вирішуються у встановленому законодавством порядку.



Секретар ради А.А. Рибак

























Додаток 2
до рішення міської ради
від 16.03.2011 р. № 2-6/6



СВІДОЦТВО
про реєстрацію майданчика для паркування транспортних засобів у м.Умань



Найменування (ПІБ) юридичної (фізичної) особи ________________________

Адреса (реєстрація) _________________________________________________

Керівник _________________________________________________________

Адреса майданчика _________________________________________________

Тип (вид) майданчика _______________________________________________

Площа майданчика _________________________________________________
Кількість місць для паркування _______________________________________
Режим роботи майданчика ___________________________________________

Підстави видачі ____________________________________________________
Дата видачі ________________________________________________________

Термін дії _________________________________________________________


Заступник міського голови м.п. ___________________________



Секретар ради А.А. Рибак





Додаток 3
до рішення міської ради
від 16.03.2011 р. № 2-6/6

ПОРЯДОК
організації та проведення конкурсу з визначення операторів


1. Загальні положення

1.1. Порядок проведення конкурсу з визначення операторів (надалі - Порядок) розроблено відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів» і Правил паркування транспортних засобів, з метою впорядкування організації та проведення конкурсів з визначення підприємств, установ, організацій, підприємців (фізичних осіб), які залучаються балансоутримувачами майданчиків для паркування транспортних засобів для забезпечення паркування транспортних засобів.
За цим Порядком також організовуються та проводяться конкурси з визначення підприємств, установ, організацій, підприємців (фізичних осіб), які залучаються балансоутримувачами для утримання та своєчасного ремонту майданчиків для паркування транспортних засобів. В такому випадку вимоги до учасників конкурсу визначаються конкурсною комісією одночасно з визначенням умов конкурсу.
1.2. Виконавчий комітет Уманської міської ради виступає організатором конкурсу і здійснює матеріально-технічне забезпечення проведення конкурсу та роботи конкурсної комісії, затверджує її склад.
До складу конкурсної комісії входять особи місцевого самоврядування, підприємств житлово-комунального господарства, інші особи.

          Головою конкурсної    комісії    призначається    представник організатора конкурсу.

До складу конкурсної комісії не можуть входити представники
учасника конкурсу та особи, що є його близькими родичами (чоловік,
дружина, діти, батьки, брати, сестри, онуки) та інші зацікавлені
особи.
1.3. Конкурс з визначення операторів (надалі - конкурс) проводиться за одним майданчиком, або одночасно за декількома майданчиками для паркування транспортних засобів.
1.4. Конкурс полягає у визначенні оператора, який відповідає всім умовам конкурсу, визначеним конкурсною комісією, надав пропозиції про найменший розмір плати за надані ним послуги та кращі умови забезпечення паркування транспортних засобів на майданчику для паркування.
1.5. Учасниками конкурсу можуть бути підприємства, установи, організації, підприємці (фізичні особи), що мають досвід роботи з надання таких послуг, мають необхідну матеріально-технічну базу, спеціалістів необхідної кваліфікації.


2.Умови конкурсу

2.1. Інформація про проведення конкурсу формується і публікується в газеті «Уманська зоря» не пізніше ніж за 30 (тридцять) календарних днів до дати проведення конкурсу.
2.2. Всі умови конкурсу визначаються конкурсною комісією.
2.3. Опублікована інформація про майданчик для паркування повинна містити такі відомості:
- найменування організатора конкурсу, його юридична адреса, посадові особи організатора конкурсу, уповноважені здійснювати зв'язок з учасниками, номер телефону, місце отримання документації від учасників конкурсу та час роботи;
- назва та відомості про майданчик для паркування, його місцезнаходження, загальну площу, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, режим роботи, розмір плати за паркування транспортних засобів;
- найменування балансоутримувача майданчика для паркування, його юридична адреса, номер телефону;
- кінцевий термін прийняття пропозицій учасників конкурсу;
- дата, час та місце проведення конкурсу;
- основні вимоги до конкурсантів;
- основні вимоги до умов матеріально-технічної бази, спеціалістів необхідної кваліфікації;
- термін, на який буде залучатися оператор;
- інформацію щодо осіб, які не допускаються до участі в конкурсі;
- інші додаткові умови, визначені комісією.
2.4. Для участі в конкурсі учасники подають до виконавчого комітету Уманської міської ради заяву про участь у конкурсі за формою, встановленою організатором конкурсу, та документи:
- копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, посвідчену нотаріально;
- копії установчих документів, посвідчені нотаріально;
- копію довідки ЄДРПОУ, посвідчену нотаріально;
- оригінал виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
- довідку, складену у довільній формі, яка містить відомості про підприємство (реквізити, керівництво, досвід діяльності, матеріально-технічну базу, спеціалістів тощо);
- відомості про фінансовий стан (платоспроможність) учасника конкурсу;
- пропозиції щодо виконання умов конкурсу.
2.5. Додаткові відомості та документи, які вимагаються конкурсною комісією, надаються за згодою заявника.
2.6. Усі учасники конкурсу подають зобов'язання щодо виконання умов конкурсу.
2.7. Пропозиції надаються у конвертах з написом «На конкурс», запечатаних печаткою учасника конкурсу або особистим підписом, і не можуть бути гіршими, ніж початкові умови, запропоновані конкурсною комісією. До дати проведення конкурсу конверти з пропозиціями зберігаються у голови конкурсної комісії. Конверти розпечатуються на засіданні конкурсної комісії у присутності конкурсантів, які письмово підтверджують, що конверти були неушкоджені.
2.8. Конкурсна комісія має право відмовити особі брати участь у конкурсі, якщо подані нею матеріали не відповідають вимогам цього Порядку та умовам конкурсу.
2.9. Приймання заяв на участь у конкурсі здійснюється з дати опублікації оголошення про його проведення, кінцевий термін прийняття заяв - за 3 дні до дати проведення конкурсу, визначеної в публікації.

       2.10.  Організатор конкурсу може встановити  плату  за  надання
  конкурсної  документації,  яка  не  повинна  перевищувати вартості
  підготовки та розповсюдження такої документації.

        Плата за  участь  у  конкурсі  вноситься  на   рахунок   його
  організатора.
         2.11. Відомості про учасників конкурсу заносяться у книгу реєстрації
  окремо щодо кожного майданчика для паркування, який вноситься на конкурс.
        2.12. Відомості про учасників конкурсу, кількість учасників та пропозиції учасників щодо умов конкурсу не підлягають розголошенню до визначення остаточного переможця.

2.13. Після опублікування інформаційного повідомлення забезпечує надання можливості потенційним учасникам конкурсу попередньо ознайомитися з майданчиком для паркування.
2.14. До початку проведення конкурсу кожен учасник повинен бути ознайомлений з правилами проведення конкурсу.

3. Конкурсна комісія

3.1. Конкурс проводиться комісією з визначення операторів (далі — конкурсна комісія).
3.2. Кожен член комісії, який увійшов до її складу, при прийнятті рішень має один голос.
3.3. Перед проведенням кожного конкурсу членів конкурсної комісії повідомляються про проведення конкурсу листом (телефонограмою).
3.4. Основними функціями конкурсної комісії є:
- визначення умов та термінів проведення конкурсів;
- ознайомлення учасників конкурсу із запропонованими майданчиками для паркування;
- приймання від учасників конкурсу заяв на участь у ньому;
- вимагання додаткових відомостей та документів від учасників
конкурсу в разі необхідності;
- реєстрація поданих заяв;
- розгляд пропозицій учасників конкурсу;
- протокольне визначення переможця конкурсу.
3.5. Конкурсна комісія під час своєї діяльності має право звертатися до
підприємств, установ, закладів міста за консультаціями та щодо надання
необхідних даних, зокрема про майданчики для паркування.
3.6. Керує діяльністю конкурсної комісії та організовує її роботу голова
конкурсної комісії.
Голова конкурсної комісії в межах своєї компетенції:

скликає засідання комісії;

головує на засіданнях;



- має право давати доручення членам комісії;
- організовує підготовку матеріалів на її розгляд;
- має вирішальний голос, якщо під час прийняття рішення про визначення переможця конкурсу голоси членів комісії розділились порівну.
У разі відсутності голови конкурсної комісії його обов’язки виконує один із членів конкурсної комісії, визначений головою конкурсної комісії.
3.7. Секретар конкурсної комісії:
- за дорученням голови конкурсної комісії сповіщає її членів про проведення засідань конкурсної комісії та порядок денний;
- реєструє подані на конкурс документи у журналі обліку;
- веде реєстрацію вхідної та вихідної документації;
- доводить до відома голови конкурсної комісії інформацію щодо стану підготовки до проведення конкурсу;
- оформляє протоколи засідань конкурсної комісії;
- виконує інші доручення голови конкурсної комісії.
3.8. Засідання конкурсної комісії є правомочним за умови участі в
ньому не менше 2/3 членів комісії.
3.9. Конкурс здійснюється в один етап, на якому визначається
переможець, згідно з умовами конкурсу та зобов'язаннями його учасників.
3.10. Засідання конкурсної комісії є закритими. У разі потреби отримання додаткової інформації конкурсна комісія має право заслухати на своїх засіданнях пояснення учасників конкурсу. Відповідальні працівники виконкому міської ради, які забезпечують проведення конкурсу, в установленому законодавством порядку несуть відповідальність за розголошення такої інформації:
- про учасників конкурсу, їх кількість та конкурсні пропозиції (до визначення переможця);
- яка міститься у документах, наданих учасниками конкурсу;
- про режим роботи та склад конкурсної комісії.
3.11.Комісія визначає переможця конкурсу відкритим голосуванням простою більшістю голосів від загального складу комісії. У разі рівної кількості голосів «за» та «проти», голос голови конкурсної комісії є вирішальним.
3.14.Функції конкурсної комісії щодо кожного окремого об’єкта припиняються:
- у разі відсутності заяв про участь у конкурсі - з оголошеного кінцевого терміну прийняття пропозицій учасників конкурсу;
- у разі проведення конкурсу - з дати укладання балансоутримувачем договору з переможцем конкурсу.

4. Порядок проведення конкурсу та оформлення його результатів

4.1. Конкурсна комісія визначає переможця за найкращими пропозиціями, відповідно пункту 1.4 цього Порядку.
Якщо при відкритті запечатаних конвертів виявилося, що учасники конкурсу, які відповідно до поданих пропозицій можуть бути визнані переможцями, подали однакові пропозиції, то ці учасники конкурсу на цьому ж засіданні можуть надати додаткові пропозиції у письмовому вигляді.
4.2. За результатами конкурсу визначається переможець, про що
повідомляється всім учасникам конкурсу відразу після його завершення.
У разі надходження заяви лише від одного учасника, пропозиції якого відповідають умовам конкурсу, з особою, яка її подала, балансоутримувачем укладається договір. У разі відсутності пропозицій, які відповідали б умовам конкурсу, конкурс вважається таким, що не відбувся. Інформація про учасника конкурсу та умови конкурсу для цього майданчика для паркування відображаються в протоколі.
4.3. Після закінчення засідання конкурсною комісією складається
протокол, у якому зазначаються такі відомості:
- відомості про учасників;
- умови конкурсу;
- пропозиції учасників конкурсу;
- обґрунтування вибору переможця конкурсу;
- результати конкурсу.
4.4. Протокол підписується усіма членами конкурсної комісії, які взяли участь у голосуванні, і затверджується головою комісії у день проведення конкурсу. Результати конкурсу публікуються економічним відділом міської ради у газеті «Уманська зоря».
4.5. Протягом 20 календарних днів з дати проведення конкурсу укладається балансоутримувачем з переможцем конкурсу договір, який обов’язково має містити забов’язання оператора щодо виконання всіх умов конкурсу.
4.6. У разі відмови переможця конкурсу від укладання договору з балансоутримувачем конкурс проводиться повторно.
4.7. Конкурсна документація зберігається протягом терміну дії договору та не підлягає поверненню учасникам конкурсу.

5. Розгляд спорів

5.1.Спори, що виникають у результаті проведення конкурсу,
розглядаються в установленому законодавством порядку.



Секретар ради А.А. Рибак

Прочитано 4875 разів