Четвер, 21 травня 2015 11:14

Про місцеві податки i збори


a-rish-ses__________________№________                                                              

Про місцеві податки i збори

Відповідно до  пункту 24 частини першої  статті 26 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в   Україні",статей   10,265,266,267,268,2681,269, глави 1 розділу XIV  Податкового кодексу України в редакції Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодекс України та  деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014р. № 71-VШ та  пункту 4 розділу П Прикінцевих положень  Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та  деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014р. № 71-VШ,

мiська рада  ВИРIШИЛА:

        1. Запровадити з 01.01.2016 року місцеві податки:
1)  податок на майно,
     який складається з:
-  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
-  транспортного податку;
-  плати за землю;

2)  єдиного  податку;
місцеві збори:
1)  збір за  місця для паркування транспортних засобів;
2)  туристичний збір;
      2.Затвердити положення про місцеві податки і збори згідно з додатками:
1) Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додаток1)
2) Про транспортний податок (додаток 2)
3) Про плату за землю (додаток 3)
4) Про єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб (додаток 4)
5) Про збір за місця для паркування транспортних засобів (додаток 5)
6) Про туристичний збір (додаток 6).

3.Затвердити з 01.01.2016 року перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів (додаток 7).

4.Встановити з 01.01. 2016 року  ставки місцевих податків і зборів:

1)  податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

 

 для об’єктів житлової   нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості

1,5 відсотка розміру

 мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.метр бази оподаткування

для  нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості

(згідно з додатком 8)

перелік вулиць, провулків та майданів міста відповідно зон розмежування

(згідно з додатком 9)

 2) транспортний податок :

для легкових автомобілів які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см

 

25000 гривень  за кожен легковий автомобіль

3) земельний податок

- за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено

 

(згідно з додатком 10)

- за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності)

(згідно з додатком 11)

4)    єдиний податок  для фізичних осіб – підприємців
для першої групи платників єдиного податку

(згідно з додатком 12)

для другої групи платників єдиного податку

(згідно з додатком 13)

для третьої  групи  платників
єдиного податку встановлюється :
- у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим кодексом України

 
2 відсотки доходу



- у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку

4 відсотки доходу

- для  фізичних осіб- підприємців, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння

4 відсотки доходу

5)  збір за місця для паркування транспортних засобів

 

0,03 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01 січня податкового ( звітного року) за кожний день провадження діяльності із забезпечення  паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності.

6) туристичний  збір                                      

 
1 відсоток  до вартості усього періоду проживання  (ночівлі).
        5.Затвердити порядок  сплати  місцевих  податків  і  зборів.

1) Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  сплачується до міського бюджету. Обчислення суми  податку з об’єкта/ об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості  виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.
       Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:
а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

      Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 Податкового Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

       Відповідно підпункту 4 пункту 7 статті 266 Податкового кодексу України рекомендувати реєстраційній службі Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області, Уманському районному відділу управління державної міграційної служби України в Черкаській області (Баранюк П.І.) щоквартально, у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу подавати Уманській ОДПІ відомості, необхідні для розрахунку податку , станом на перше число відповідного кварталу у порядку,  визначеному Кабінетом Міністрів України.

2) Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до міського бюджету :
а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу  до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються  в річній податковій декларації.

3) Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.
  Податкове зобов’язання з плати за землю, визначене у податковій декларації, у тому числі за нововідведені земельні ділянки, сплачується власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця  протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового
( звітного) місяця.

4) Підставою для нарахування  орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства. Органи виконавчої влади та органи  місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 01 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

5) Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

6) Сума збору за місця для паркування транспортних засобів обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал сплачується у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

 Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, та провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці не за місцем реєстрації такого платника збору, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як платника збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки.     

 Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

7) Туристичний збір сплачується до міського бюджету. Сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний ( податковий ) квартал, сплачується у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

 Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, та  надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

6. Розрахунки сум  мiсцевих податкiв i зборiв подаються за спецiальними формами до державної податкової інспекції   у строки, визначенi Податковим кодексом України.

7. Фінансовому управлінню Уманської міської ради спільно з відділом взаємодії з депутатами Уманської міської ради  рішення довести до відома громадськості, опублікувавши його на сторінках газети «Уманська зоря» та  на сайті міської ради відповідно до вимог чинного законодавства.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на фінансове управління (Петриченко А.В.) та постійні комісії міської ради з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної та зовнішньоекономічної політики (Луковецький О.А.), з питань планування, бюджету і фінансів (Добринін Л.З.).

В.о.міського голови,
секретар міської ради                                               О.В.Цебрій


Додаток  1
до рішення міської ради  
________________№______
                                                                                                             

П О Л О Ж Е Н Н Я
про податок на нерухоме майно, відмінне
від земельної ділянки

1.Загальні положення
 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки   встановлюється  у відповідності до статей 10 та  266 Податкового Кодексу України.

2. Платники податку
1) Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та / або нежитлової нерухомості.

2) Визначення платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/ або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:
а) якщо об’єкт житлової та/ або нежитлової  нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;
  б) якщо об’єкт житлової та/ або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;
в) якщо об’єкт житлової та/ або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.        
3. Об’єкт оподаткування
1)  Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової  та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.
2)  Не є об’єктом оподаткування:
а) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності органів державної влади , органів місцевого самоврядування, а також організацій, створених ними в установленому порядку, що повністю утримуються за рахунок відповідного державного бюджету чи місцевого бюджету і є неприбутковими (їх спільній власності);
     б) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного   (обов’язкового) відселення, визначені законом, в тому числі їх частки;
     в) будівлі дитячих будинків сімейного типу;
     г) гуртожитки;
     д) житлова нерухомість  непридатна для проживання, в тому числі у зв’язку з аварійним станом, визнана такою згідно з рішенням  міської ради;

     е) об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими відповідно до закону, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками), але не більше одного такого об’єкта на дитину;

     є) об’єкти нежитлової нерухомості, які використовуються суб’єктами господарювання малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках;

    ж) будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств;

    з) будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності;

    і) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їх підприємств.

4. База оподаткування

1)   Базою оподаткування є загальна  площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

2)    База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/ або на підставі  оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

3)    База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно виходячи з загальної  площі кожного окремого об’єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.

5. Пільги із сплати податку

1)   База оподаткування об’єкта/ об’єктів  житлової нерухомості, в тому числі їх часток,  що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:
    а) для квартири / квартир незалежно від їх кількості - на 100 кв. метрів;
    б) для житлового будинку / будинків незалежно від їх кількості  - на 200 кв. метрів;
    в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток ( у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/ квартир та житлового будинку/ будинків, у тому числі їх часток) – на 300  кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

 Міська рада може збільшувати граничну межу житлової  нерухомості, на яку зменшується база оподаткування, встановлена цим підпунктом.
      Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів  житлової нерухомості, для фізичних осіб не надаються на:
     об’єкт /об’єкти оподаткування, якщо площа такого/таких об’єкта / об’єктів перевищує п’ятикратний розмір  неоподатковуваної  площі, затвердженої рішенням органів місцевого самоврядування;
     об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).
Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів нежитлової нерухомості, встановлюються в залежності від майна, яке є об’єктом оподаткування.

    Органи місцевого самоврядування до 01 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості відомості стосовно пільг, наданих ними відповідно до абзацу першого та другого цього підпункту.

6.  Ставка податку

     Ставки податку  для об’єктів житлової та/ або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням міської ради в залежності від місця розташування (зональності) та типів  таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 2 відсотків  розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного(податкового) року, за 1 кв.метр бази оподаткування.

7.  Податковий період

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

8. Порядок обчислення суми податку

1) Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості у такому порядку:

а) за наявності у власності платника податку одного об’єкта житлової нерухомості, в тому числі його частки, податок обчислюється, виходячи з бази оподаткування, зменшеної відповідно до підпунктів "а" або "б" підпункту 266.4.1 пункту 266.4  статті 266 Податкого Кодексу України , та пільги органів місцевого самоврядування з неоподатковуваної площі таких об’єктів (у разі її встановлення)  та відповідної ставки податку;

б) за наявності у власності платника податку більше одного об’єкта житлової нерухомості одного типу, в тому числі їх часток, податок обчислюється виходячи із сумарної загальної площі таких об’єктів, зменшеної відповідно до підпунктів "а" або "б" підпункту 266.4.1 пункту 266.4  статті 266 Податкового Кодексу  та пільги органів місцевого самоврядування з неоподатковуваної площі таких об’єктів (у разі її встановлення), та відповідної ставки податку;

в) за наявності у власності платника податку об’єктів житлової нерухомості різних видів, у тому числі їх часток, податок обчислюється виходячи із сумарної загальної площі таких об’єктів, зменшеної відповідно до підпункту "в" підпункту 266.4.1 пункту 266.4  статті 266 Податкового Кодексу та пільги органів місцевого самоврядування з неоподатковуваної площі таких об’єктів (у разі її встановлення), та відповідної ставки податку;

г) сума податку, обчислена з урахуванням підпунктів 2 і 3 цього підпункту, розподіляється контролюючим органом пропорційно до питомої ваги загальної площі кожного з об’єктів житлової нерухомості.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості виходячи із  загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку

2)   Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, обчисленого згідно з підпунктом 266.7.1 пункту 266.7  статті 266 Податкового Кодексу, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Контролюючі органи за місцем проживання (реєстрації) платників податку в десятиденний строк інформують відповідні контролюючі органи за місцезнаходженням об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості про надіслані (вручені) платнику податку податкові повідомлення-рішення про сплату податку у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку фізичним особам - нерезидентам здійснюють контролюючі органи за місцезнаходженням об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності таких нерезидентів.

3) Платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;
розміру ставки податку;
нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

4) Органи державної реєстрації прав на нерухоме майно, а також органи, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, зобов’язані щоквартально у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем розташування такого об’єкта нерухомого майна станом на перше число відповідного кварталу в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

5) Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 Податкового Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою - платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

9. Порядок обчислення сум податку в разі зміни власника об’єкта оподаткування податком

1) У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив
право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

2) Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

10. Порядок сплати податку

     Податок сплачується за місцем розташування об’єкта/об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

11.  Строки сплати податку

 Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації;

Секретар  міської  ради                                                                                      О.В.Цебрій


Додаток 2
до рішення міської ради
_______________№________

П О Л О Ж Е Н Н Я
про  транспортний податок

1.Загальні  положення

  Транспортний податок   встановлюється відповідно до  статей 10  265 та  267    Податкового кодексу України.

2.Платники податку

 Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267 цієї статті є об’єктами оподаткування.

3. Об’єкт і база оподаткування
1) Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років  і мають об’єм циліндра двигуна понад 3000 куб. см.
2)    Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2  статті 267 Податкового Кодексу.
3)    Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

4. Ставки податку

      Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000  гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування  відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2   статті 267 Податкового Кодексу.

5. Порядок та строки сплати податку

1)   Обчислення суми податку з об’єкта / об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку.

2)   Податкове/ податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються ) платнику податку  контролюючим органом за місцем його реєстрації до 01 липня року базового  податкового (звітного) періоду (року0.

      Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомплення –рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

3)  Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку фізичним особам- нерезидентам здійснюють контролюючі органи за місцем реєстрації об’єктів  оподаткування, що перебувають у власності таких нерезидентів.

      Органи внутрішнії справ зобов’язані до 01 квітня 2015 року подати контролюючим органам за місцем реєстрації об’єкта оподаткування відомості, необхідні для розрахунку податку. З 01 квітня 2015 року органи  внутрішніх справ зобов’язані щомісячно, у 10-денний строк після закінчення календарного місяця  подавати контролюючим органам відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем реєстрації об’єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

       Форма подачі інформації встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної податкової політики.

 4) Платники податку- юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на 01 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем  реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтєю 46 Податкового Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частинами поквартально.     

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року декларація юридичною особою-платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок  сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

5) У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 сячня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на назначений об’єкт оподаткування, а новим власником- починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення- рішення новому власнику після отримання інформації  про перехід права власності.

6) За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишились до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховуується до міського бюджету  згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

7)  Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами- авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

6. Відповідальність платників і контроль  податкових органів

Платники податку   несуть відповідальність за правильність обрахування  і своєчасність сплати збору відповідно до чинного законодавства.
                           
Секретар міської  ради                                                                          О.В.Цебрій

Додаток №3
до рішення  міської ради
 _______________№_______

П О Л О Ж Е Н Н Я
про плату за землю

1.  Загальні положення
 Плата за землю встановлюється відповідно до статей 10 та 269 Податкового Кодексу України.

2. Платники земельного податку
1) Платниками податку є:
- власники земельних ділянок, земельних часток(паїв);
- землекористувачі.
2) Особливості справляння податку суб’єктами  господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються главою 1 розділу ХІV  Податкового кодексу.

3. Об’єкти  і база  оподаткування  земельним податком

1) Об’єктами оподаткування є – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні; земельні частки (паї), які перебувають у власності.

2)  Базою оподаткування є:

- нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого  розділом ХШ Податкового Кодексу України ;
- площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

3) Рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується  застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

4.Ставка податку
 Для визначення розміру  земельного податку використовується  нормативна грошова оцінка земельних ділянок.

 Ставка земельного податку за земельні  ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється в розмірі  не більше 3  відсотків від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – не більше 1 відсотка віх їх нормативної грошової оцінки.

 Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб'єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).

5. Податковий період
1) Базовим податковим (звітним) періодом для  земельного податку   є календарний рік.

2) Базовий податковий (звітний) рік  починається 01 січня і закінчується 31 грудня того ж року (для новостворених підприємств  та організацій, а також у зв’язку із набуттям права власності та/ або користування на нові земельні ділянки може бути меншим 12 місяців).

6.Порядок обчислення  земельного податку

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, у сфері будівництва, щомісяця, але не пізніше 10 числа наступного місяця, а також за запитом  відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки подають інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

7. Строк сплати  земельного податку

1) Податкове зобов’язання з  земельного податку, визначене у податковій декларації, у тому числі  за нововідведені земельні ділянки, сплачується  власниками та землекостувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.
2) При переході права власності на будівлю, споруду (їх частину) земельний податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди ( їх частини) , з урахуванням при будинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності  на таку земельну ділянку.
3) У разі надання  в оренду земельних ділянок ( у межах населених пунктів), окремих будівель (споруд) або їх частини власниками та землекористувачами, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється з дати укладання договору оренди земельної ділянки або з дати укладення договору оренди будівель (їх частин).

8. Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб

1)  Від сплати податку звільняються:
- інваліди першої і другої групи;
- фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
- пенсіонери ( за віком);
- ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
- фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

2) Звільнення  від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб підпунктом 8.1 цого Положення , поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
- для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
- для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель у споруд    ( присадибна ділянка): у селах- не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах- не більш як 0.10 гектара;
- для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;
- для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;
- для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.

9. Земельні ділянки, які не підлягають оподаткуванню
1)  Не сплачується податок за:
- сільськогосподарські угіддя зон радіоактивно забруднених територій, визначених відповідно до закону такими, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи (зон відчуження, безумовного (обов’язкового) відселення, гарантованого добровільного відселення і посиленого радіологічного контролю), і хімічно забруднених сільськогосподарських угідь, на які запроваджено обмеження щодо ведення сільського господарства;

- землі сільськогосподарських угідь, що перебувають у тимчасовій консервації або у стадії сільськогосподарського освоєння;

- земельні ділянки державних сортивипробувальних станцій і сортидільниць, які використовуються для випробування сортів сільськогосподарських культур;

- землі дорожнього господарства автомобільних доріг загального користування – землі під  проїзною частиною, узбіччям, земляним полотном, декоративним озелененням, резервуарами, кюветами, мостами, штучними спорудами, тунелями, транспортними розв’язками, водопропускними спорудами, підпірними стінками, шумовими екранами, очисними спорудами і розташованими в межах смуг відведення іншими дорожніми спорудами та обладнанням, а також землі, що знаходяться за межами смуг відведення, якщо на них розміщені споруди, що забезпечують функціонування автомобільних доріг, а саме:

а) паралельні об’їзді дороги, паромні переправи, снігозахисні споруди і насадження, протилавинні та протисельові споруди, вловлюючі з’їзди, захисні насадження, шумові екрани, очисні споруди;

б) майданчики для стоянки транспорту і відпочинку, склали, гаражі, резервуари для зберігання паливно-мастильних  матеріалів, комплекси для зважування великогабаритного транспорту, виробничі бази, штучні та інші споруди, що перебувають у державній власності, власності державних підприємств або власності господарських товариств, у статутному капіталі яких 100 відсотків акцій (часто, паїв) належить державі;

- земельні ділянка сільськогосподарських підприємств усіх форм власності та фермерських (селянських) господарств, зайняті молодими садами, ягідниками та виноградниками до вступу їх у пору плодоношення, а також гібридними насадженнями, генофондовими колекціями та розсадниками багаторічних плодових насаджень;

- земельні ділянки кладовищ, крематоріїв та колумбаріїв;

- земельні ділянки, на яких розташовані дипломатичні представництва, які відповідно до міжнародних договорів ( угод), згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, користуються приміщеннями та прилеглими  до них земельними ділянками на безоплатній основі.

10. Орендна плата

1) Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 01 лютого подавати  контролюючому органу за місцезнаходженням  земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік,  та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

2) Платником орендної  плати є орендар земельної ділянки.

3) Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, надана в оренду.

11. Ставка орендної плати

      Розмір орендної  плати  за користування  земельною ділянкою  встановлюється у договорі оренди і не може буди меншим 3 відсотків нормативної грошової оцінки, але не може перевищувати 12 відсотків нормативної грошової оцінки.

12.Індексація нормативної грошової оцінки земель

Центральний орган виконавчої влади, який  реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за станом на 01 січня поточного року, що визначається за формулою:

Кі =І:100,  де І- індекс споживчих цін за попередній рік.

        У разі якщо індекс споживчих цін не перевищує 110 відсотків, такий індекс застосовується із значенням 100. Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумуляторно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.  

13. Порядок зарахування до бюджетів плати за землю

Плата за землю зараховується до  міського бюджету у порядку, визначеному Бюджетним кодексом України для земельного податку та орендної плати за землю.

Секретар міської  ради                                                                  О.В.Цебрій


Додаток  4
до рішення міської ради
 ________________№________

П О Л О Ж Е Н Н Я
про єдиний податок для суб’єктів господарювання – фізичних осіб

І.  Загальні положення

1. Даним Положенням встановлюються правові засади застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку.

2. Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених пунктом 297.1 статті 297 Податкового Кодексу, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених цією главою, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

3. Юридична особа чи фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим цією главою, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цією главою.

4. Суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:

1)  перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300000 гривень;

2) друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

обсяг доходу не перевищує 1500000 гривень.

Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб - підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи - підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи;

     3)  третя група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 20000000 гривень;

 5.    Не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп:

1) суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), які здійснюють:

- діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора); 

-  обмін іноземної валюти;

-  виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива та столових вин);

-  видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення (крім виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння);

-   видобуток, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення;

-   діяльність у сфері фінансового посередництва, крім діяльності у сфері страхування, яка здійснюється страховими агентами, визначеними Законом України "Про страхування", сюрвейєрами, аварійними комісарами та аджастерами, визначеними розділом III Податкового  Кодексу;

-   діяльність з управління підприємствами;

-  діяльність з надання послуг пошти (крім кур'єрської діяльності) та зв'язку (крім діяльності, що не підлягає ліцензуванню);

-  діяльність з продажу предметів мистецтва та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;

-    діяльність з організації, проведення гастрольних заходів;

2) фізичні особи - підприємці, які здійснюють технічні випробування та дослідження (група 74.3 КВЕД ДК 009:2005), діяльність у сфері аудиту;

3) фізичні особи - підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів;

4) страхові (перестрахові) брокери, банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії, інші фінансові установи, визначені законом; реєстратори цінних паперів;

5) суб'єкти господарювання, у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать юридичним особам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25 відсотків;

6) представництва, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи юридичної особи, яка не є платником єдиного податку;

7) фізичні та юридичні особи - нерезиденти;

8) суб'єкти господарювання, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

6. Платники єдиного податку першої - третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

7. Для цілей цієї глави під побутовими послугами населенню, які надаються першою та другою групами платників єдиного податку, розуміються такі види послуг:

1) виготовлення взуття за індивідуальним замовленням;

2) послуги з ремонту взуття;

3) виготовлення швейних виробів за індивідуальним замовленням;

4) виготовлення виробів із шкіри за індивідуальним замовленням;

5) виготовлення виробів з хутра за індивідуальним замовленням;

6) виготовлення спіднього одягу за індивідуальним замовленням;

      7) виготовлення текстильних виробів та текстильної галантереї за індивідуальним замовленням;

8) виготовлення головних уборів за індивідуальним замовленням;

9) додаткові послуги до виготовлення виробів за індивідуальним замовленням;

10) послуги з ремонту одягу та побутових текстильних виробів;

11) виготовлення та в'язання трикотажних виробів за індивідуальним замовленням;

12) послуги з ремонту трикотажних виробів;

13) виготовлення килимів та килимових виробів за індивідуальним замовленням;

14) послуги з ремонту та реставрації килимів та килимових виробів;

15) виготовлення шкіряних галантерейних та дорожніх виробів за індивідуальним замовленням;

16) послуги з ремонту шкіряних галантерейних та дорожніх виробів;

17) виготовлення меблів за індивідуальним замовленням;

18) послуги з ремонту, реставрації та поновлення меблів;

19) виготовлення теслярських та столярних виробів за індивідуальним замовленням;

20) технічне обслуговування та ремонт автомобілів, мотоциклів, моторолерів і мопедів за індивідуальним замовленням;

21) послуги з ремонту радіотелевізійної та іншої аудіо- і відеоапаратури;

22) послуги з ремонту електропобутової техніки та інших побутових приладів;

23) послуги з ремонту годинників;

24) послуги з ремонту велосипедів;

25) послуги з технічного обслуговування і ремонту музичних інструментів;

26) виготовлення металовиробів за індивідуальним замовленням;

27) послуги з ремонту інших предметів особистого користування, домашнього вжитку та металовиробів;

28) виготовлення ювелірних виробів за індивідуальним замовленням;

29) послуги з ремонту ювелірних виробів;

30) прокат речей особистого користування та побутових товарів;

31) послуги з виконання фоторобіт;

32) послуги з оброблення плівок;

33) послуги з прання, оброблення білизни та інших текстильних виробів;

34) послуги з чищення та фарбування текстильних, трикотажних і хутрових виробів;

35) вичинка хутрових шкур за індивідуальним замовленням;

36) послуги перукарень;

37) ритуальні послуги;

38) послуги, пов'язані з сільським та лісовим господарством;

39) послуги домашньої прислуги;

40) послуги, пов'язані з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням.

II.  Порядок визначення доходів та їх склад для платників єдиного податку першої - третьої груп 

1. Доходом платника єдиного податку є:

-  для фізичної особи - підприємця - дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3  статті 292 Податкового кодексу України із змінами 2015 року. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності;

2. При продажу основних засобів юридичними особами - платниками єдиного податку дохід визначається як сума коштів, отриманих від продажу таких основних засобів.

Якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

3. До суми доходу платника єдиного податку включається вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг).

Безоплатно отриманими вважаються товари (роботи, послуги), надані платнику єдиного податку згідно з письмовими договорами дарування та іншими письмовими договорами, укладеними згідно із законодавством, за якими не передбачено грошової або іншої компенсації вартості таких товарів (робіт, послуг) чи їх повернення, а також товари, передані платнику єдиного податку на відповідальне зберігання і використані таким платником єдиного податку.

До суми доходу платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість за звітний період також включається сума кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

4. У разі надання послуг, виконання робіт за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування або за агентськими договорами доходом є сума отриманої винагороди повіреного (агента).

5. Дохід, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу.

6. Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

7. У разі здійснення торгівлі товарами або послугами з використанням торговельних автоматів чи іншого подібного обладнання, що не передбачає наявності реєстратора розрахункових операцій, датою отримання доходу вважається дата вилучення з таких торговельних апаратів та/або подібного обладнання грошової виручки.

8. У разі якщо торгівля товарами (роботами, послугами) через торговельні автомати здійснюється з використанням жетонів, карток та/або інших замінників грошових знаків, виражених у грошовій одиниці України, датою отримання доходу вважається дата продажу таких жетонів, карток та/або інших замінників грошових знаків, виражених у грошовій одиниці України.

9. Доходи фізичної особи - платника єдиного податку, отримані в результаті провадження господарської діяльності та оподатковані  не включаються до складу загального річного оподатковуваного доходу фізичної особи, визначеного відповідно до розділу IV  Податкового  Кодексу.

10. Не є доходом суми податків і зборів, утримані (нараховані) платником єдиного податку під час здійснення ним функцій податкового агента, а також суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, нараховані платником єдиного податку відповідно до закону.

11. До складу доходу не включаються:

а)   суми податку на додану вартість;

б) суми коштів, отриманих за внутрішніми розрахунками між структурними підрозділами платника єдиного податку;

в) суми фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання, та суми кредитів;

г) суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм;

д) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;

е) суми коштів, що надійшли як оплата товарів (робіт, послуг), реалізованих у період сплати інших податків і зборів, встановлених Податковим  Кодексом, вартість яких була включена до доходу юридичної особи при обчисленні податку на прибуток підприємств або загального оподатковуваного доходу фізичної особи - підприємця;

є) суми податку на додану вартість, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків і зборів, встановлених  Податковим Кодексом;

ж) суми коштів та вартість майна, внесені засновниками або учасниками платника єдиного податку до статутного капіталу такого платника;

з) суми коштів у частині надмірно сплачених податків і зборів, встановлених Податковим  Кодексом, та суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що повертаються платнику єдиного податку з бюджетів або державних цільових фондів;

12. Дохід визначається на підставі даних обліку, який ведеться відповідно до статті 296 Податкового  Кодексу.

13. Визначення доходу здійснюється для цілей оподаткування єдиним податком та для надання права суб'єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування.

14. При визначенні обсягу доходу, що дає право суб'єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування в наступному податковому (звітному) періоді, не включається дохід, отриманий як компенсація (відшкодування) за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди.

15. Право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році мають платники єдиного податку за умови неперевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого для відповідної групи платників єдиного податку.

При цьому якщо протягом календарного року платники першої і другої груп використали право на застосування іншої ставки єдиного податку у зв'язку з перевищенням обсягу доходу, встановленого для відповідної групи, право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році такі платники мають за умови неперевищення ними протягом календарного року обсягу доходу, встановленого підпунктом 3 пункту 291.4 статті 291 Податкового Кодексу.

III. Ставки єдиного податку

1. Ставки єдиного податку для платників першої - другої груп встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі у цій главі - мінімальна заробітна плата), та третьої групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

2. Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

а) для першої групи платників єдиного податку - у межах до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

б) для другої групи платників єдиного податку - у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

3. Відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:

а) 2 відсотки доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим  Кодексом;

б) 4 відсотки доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, ставка єдиного податку встановлюється у розмірі, визначеному підпунктом 2 пункту 293.3  статті 293 Податкового Кодексу.

4. Ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої - третьої групи (фізичні особи - підприємці) у розмірі 15 відсотків:

а) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 291.4 статті 291 Податкового  Кодексу;

б) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку, віднесеного до першої або другої групи;

в) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у цій главі;

г) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування;

е) до доходу, отриманого платниками першої або другої групи від провадження діяльності, яка не передбачена у підпунктах 1 або 2 пункту 291.4 статті 291 Податкового Кодексу відповідно.

5. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

6. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений цією статтею для відповідної групи таких платників єдиного податку.

7. Ставки, встановлені пунктами 293.3 - 293.5 статті 293 Податкового Кодексу України, застосовуються з урахуванням таких особливостей:

1) платники єдиного податку першої групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу, визначений для таких платників у пункті 291.4 статті 291 Податкового  Кодексу, з наступного календарного кварталу за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку другої або третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.

Такі платники до суми перевищення зобов'язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків.

Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу;

2) платники єдиного податку другої групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у пункті 291.4 статті 291 Податкового Кодексу, в наступному податковому (звітному) кварталі за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.

Такі платники до суми перевищення зобов'язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків.

Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу;

3) платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у пункті 291.4 статті 291 Податкового Кодексу, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків, а також зобов'язані у порядку, встановленому цією главою перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим Кодексом.

Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу;

4) ставка єдиного податку, визначена для третьої групи у розмірі 2 відсотки, може бути обрана:

а) суб'єктом господарювання, який зареєстрований платником податку на додану вартість відповідно до розділу V Податкового  Кодексу, у разі переходу ним на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу;

б) платником єдиного податку третьої групи, який обрав ставку єдиного податку в розмірі 4 відсотки, у разі добровільної зміни ставки єдиного податку шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка та реєстрації такого платника єдиного податку платником податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V Податкового Кодексу;

в) суб'єктом господарювання, який не зареєстрований платником податку на додану вартість, у разі його переходу на спрощену систему оподаткування або зміни групи платників єдиного податку шляхом реєстрації платником податку на додану вартість відповідно до розділу V Податкового Кодексу і подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування або зміни групи платників єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію платником податку на додану вартість;

5) у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V Податкового Кодексу, платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 4 відсотків (для платників єдиного податку третьої групи) або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку чи відмови від застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником податку на додану вартість.

ІV.  Податковий (звітний) період

 1. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої   є календарний рік.


Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал.

2. Податковий (звітний) період починається з першого числа першого місяця податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового (звітного) періоду.

Попередній податковий (звітний) рік для новоутворених сільськогосподарських товаровиробників - період з дня державної реєстрації до 31 грудня того ж року.

Податковий (звітний) період для сільськогосподарських товаровиробників, що ліквідуються, - період з початку року до їх фактичного припинення.

3. Для суб'єктів господарювання, які перейшли на сплату єдиного податку із сплати інших податків і зборів, встановлених Податковим Кодексом, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку, і закінчується останнім календарним днем останнього місяця такого періоду.

4. Для зареєстрованих в установленому порядку фізичних осіб - підприємців, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку.

Для зареєстрованих в установленому законом порядку суб'єктів господарювання (новостворених), які протягом 10 календарних днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, в якому відбулася державна реєстрація.

5. Для суб'єктів господарювання, які утворюються в результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, що має непогашені податкові зобов'язання чи податковий борг, які виникли до такої реорганізації, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому погашено такі податкові зобов'язання чи податковий борг і подано заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування.

6. У разі державної реєстрації припинення юридичних осіб та державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, які є платниками єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з припиненням провадження господарської діяльності.

V. Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку

1. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

У разі якщо сільська, селищна або міська рада приймає рішення щодо зміни раніше встановлених ставок єдиного податку, єдиний податок сплачується за такими ставками у порядку та строки, визначені підпунктом 12.3.4 пункту 12.3 статті 12 Подакового Кодексу.

2. Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

3. Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

4. Сплата єдиного податку платниками першої - третьої груп здійснюється за місцем податкової адреси.

5. Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

6. Суми єдиного податку, сплачені відповідно до абзацу другого пункту 295.1 і пункту 295.5  статті 295 Податкового Кодексу, підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку за заявою платника єдиного податку.

Помилково та/або надміру сплачені суми єдиного податку підлягають поверненню платнику в порядку, встановленому Податковим Кодексом.

7. Єдиний податок, нарахований за перевищення обсягу доходу, сплачується протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

8. У разі припинення платником єдиного податку провадження господарської діяльності податкові зобов'язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому до контролюючого органу подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з припиненням провадження господарської діяльності або анульовано реєстрацію за рішенням контролюючого органу на підставі отриманого від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

У разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу податкові зобов'язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому проведено анулювання реєстрації.

VІ. Ведення обліку і складення звітності платниками єдиного податку

1. Платники єдиного податку першої - третьої груп ведуть облік у порядку, визначеному підпунктами  а), б)   цього пункту.

а) Платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які не є платниками податку на додану вартість, ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Форма книги обліку доходів, порядок її ведення затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику. Для реєстрації Книги обліку доходів такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги, у разі обрання способу ведення Книги у паперовому вигляді.

б) Платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику. Для реєстрації Книги обліку доходів такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги.

2. Платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені пунктом 295.1 статті 295 Податкового  Кодексу.

3. Платники єдиного податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

4. Податкова декларація подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси.

5. Отримані протягом податкового (звітного) періоду доходи, що перевищують обсяги доходів, встановлених пунктом 291.4 статті 291 Податкового Кодексу, відображаються платниками єдиного податку в податковій декларації з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 296.5.1 - 296.5.5  статті 296 Податкового Кодексу.

1) Платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, у разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у пункті 291.4 статті 291 Податкового Кодексу, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої або третьої (фізичні особи - підприємці) груп.

При цьому у податковій декларації окремо відображаються обсяг доходу, оподаткований за ставками, визначеними для платників єдиного податку першої та другої груп, обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків, обсяг доходу, оподаткований за новою ставкою єдиного податку, обраною згідно з умовами, визначеними цієї главою, авансові внески, встановлені пунктом 295.1 статті 295 Податкового Кодексу.

Подання податкової декларації у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, звільняє таких платників від обов'язку подання податкової декларації у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду.

2) Платники єдиного податку другої групи у податковій декларації окремо відображають:

а) щомісячні авансові внески, визначені пунктом 295.1 статті 295 Податкового Кодексу;

б) обсяг доходу, оподаткований за кожною з обраних ними ставок єдиного податку;

в) обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків (у разі перевищення обсягу доходу).

3) Платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці) у податковій декларації окремо відображають:

а) обсяг доходу, оподаткований за кожною з обраних ними ставок єдиного податку;

б) обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків (у разі перевищення обсягу доходу).

4) У разі застосування іншого способу розрахунків, ніж зазначений у цій главі, здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку першої і другої груп, платники єдиного податку в податковій декларації додатково відображають окремо доходи, отримані від здійснення таких операцій.

6. Сума перевищення обсягу доходу відображається у податковій декларації за податковий (звітний) період, у якому відбулося таке перевищення.

При цьому отримана сума перевищення доходу, встановленого для платників єдиного податку першої і другої груп, не включається до обсягу доходу, з якого сплачується наступна обрана ставка такими платниками єдиного податку.

7. Податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пунктів 296.5 і 296.6  статті 296 Податкового Кодексу. Уточнююча податкова декларація подається у порядку, встановленому  Податковим Кодексом.

8. Платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов'язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Така податкова декларація складається з урахуванням норм пунктів 296.5 і 296.6  статті 296 Податкового Кодексу та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов'язання.

9. Форми податкових декларацій платника єдиного податку, визначених пунктами 296.2 і 296.3  статті 296 Податкового Кодексу  , затверджуються в порядку, встановленому статтею 46  Податкового  Кодексу.

10. Платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій.

VП. Особливості нарахування, сплати та подання звітності з окремих податків і зборів платниками єдиного податку

1. Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:

а) податку на прибуток підприємств;

б) податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об'єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності платника єдиного податку першої - третьої групи (фізичної особи) та оподатковані згідно з цією главою;

в) податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 пункту 293.3 статті 293 Податкового Кодексу, а також що сплачується платниками єдиного податку четвертої групи;

г) податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва;

2. Нарахування, сплата та подання звітності з податків і зборів інших, ніж зазначені у пункті 297.1  статті 297 Податкового Кодексу , здійснюються платниками єдиного податку в порядку, розмірах та у строки, встановлені  Податковим Кодексом.

У разі ввезення товарів на митну територію України податки і збори та митні платежі сплачуються платником єдиного податку на загальних підставах відповідно до закону.

3. Платник єдиного податку виконує передбачені цим Кодексом функції податкового агента у разі нарахування (виплати, надання) оподатковуваних податком на доходи фізичних осіб доходів на користь фізичної особи, яка перебуває з ним у трудових або цивільно-правових відносинах.

VШ. Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, або відмови від спрощеної системи оподаткування.

1) Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої - третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 - 298.1.4  статті 298 Податкового Кодексу

1.1) Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву.

Заява подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Податковим Кодексом, в один з таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством;

г) державному реєстратору як додаток до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця з урахуванням вимог пункту 291.5 статті 291 Податкового Кодексу. Електронна копія заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючого органу одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця згідно із Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

2) Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

3) Суб'єкт господарювання, який утворюється в результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, що має непогашені податкові зобов'язання чи податковий борг, які виникли до такої реорганізації, може бути зареєстрований як платник єдиного податку (шляхом подання не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу заяви) з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснено погашення таких податкових зобов'язань чи податкового боргу.

4)   Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому цього підпункту, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 Податкового  Кодексу.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених цією главою.

При цьому якщо суб'єкт господарювання протягом календарного року, що передує року обрання спрощеної системи оподаткування, самостійно прийняв рішення про припинення фізичної особи - підприємця, то при переході на спрощену систему оподаткування до розрахунку доходу за попередній календарний рік включається вся сума доходу, отриманого такою особою в результаті провадження господарської діяльності за такий попередній календарний рік.

Форма розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

5) За умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених Податковим Кодексом для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість у порядку, встановленому Податковим Кодексом, у разі обрання ним першої або другої групи чи ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка включає податок на додану вартість до складу єдиного податку.

2. Відмова від спрощеної системи оподаткування платниками єдиного податку першої - третьої груп здійснюється в порядку, визначеному підпунктами 298.2.1 - 298.2.3  статті 298 Податкового Кодексу.

1) Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву.

2) Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим Кодексом, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

3) Платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених  Податковим  Кодексом, у таких випадках та в строки:

а) у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками єдиного податку першої і другої груп та нездійснення такими платниками переходу на застосування іншої ставки - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;

б) у разі перевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого підпунктом 3 пункту 291.4 статті 291 Податкового Кодексу, платниками єдиного податку першої і другої груп, які використали право на застосування інших ставок, встановлених для третьої групи, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;

в) у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками єдиного податку третьої групи - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення;

г) у разі застосування платником єдиного податку іншого способу розрахунків, ніж зазначені у пункті 291.6 статті 291 Податкового Кодексу, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено такий спосіб розрахунків;

д) у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми;

е) у разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення;

є) у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності;

и) у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів;

і) у разі здійснення платниками першої або другої групи діяльності, яка не передбачена у підпунктах 1 або 2 пункту 291.4 статті 291 Податкового Кодексу відповідно, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалася така діяльність.

3. У заяві зазначаються такі обов'язкові відомості:

а) найменування суб'єкта господарювання, код за ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

б) податкову адресу суб'єкта господарювання;

в) місце провадження господарської діяльності;

г) обрані суб'єктом господарювання види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010;

д) обрані суб'єктом господарювання група та ставка єдиного податку або зміна групи та ставки єдиного податку;

е) кількість осіб, які одночасно перебувають з фізичною особою - підприємцем у трудових відносинах, та середньооблікова чисельність працівників у юридичної особи;

є) дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

1)    До заяви включаються відомості (за наявності) про:
а) зміну найменування суб'єкта господарювання (для юридичної особи) або прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця, або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
б) зміну податкової адреси суб'єкта господарювання;
в) зміну місця провадження господарської діяльності;
г) зміну видів господарської діяльності;
д) зміну організаційно-правової форми юридичної особи;
е) дату (період) відмови від застосування спрощеної системи у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим Кодексом;
є) дату (період) припинення платником єдиного податку провадження господарської діяльності;
ж) зміну групи та ставки платника єдиного податку.

2) Інформація про період щорічної відпустки і терміни тимчасової втрати працездатності з обов'язковим доданням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі.

4. У разі зміни найменування юридичної особи, прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін.

5. У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

 6. У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.

7. Форма та порядок подання заяви встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

ІХ. Порядок реєстрації та анулювання реєстрації платників єдиного податку

1. Реєстрація суб'єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

2. Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, веде реєстр платників єдиного податку, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками єдиного податку.

3. У разі відсутності визначених Податковим Кодексом підстав для відмови у реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку контролюючий орган зобов'язаний протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

4. У випадках, передбачених підпунктом 298.1.2 пункту 298.1 статті 298 Податкового Кодексу, контролюючий орган, у разі відсутності визначених Податковим Кодексом підстав для відмови, здійснює реєстрацію суб'єкта господарювання як платника єдиного податку з дати, визначеної відповідно до зазначеного підпункту, протягом двох робочих днів з дати отримання контролюючим органом заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування або отримання цим органом від державного реєстратора електронної копії заяви, виготовленої шляхом сканування, одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця, якщо така заява додана до реєстраційної картки.

5 У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов'язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб'єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб'єктом господарювання у встановленому порядку.

6. Підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку є виключно:

а) невідповідність такого суб'єкта вимогам, встановленим статтею 291 Податкового Кодексу;

б) наявність у суб'єкта господарювання, який утворюється у результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов'язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;

в) недотримання таким суб'єктом вимог, встановлених підпунктом 298.1.4 пункту 298.1 статті 298 Податкового  Кодексу.

7. До реєстру платників єдиного податку вносяться такі відомості про платника єдиного податку:

а) найменування суб'єкта господарювання, код згідно з ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку у паспорті);

б) податкова адреса суб'єкта господарювання;

в) місце провадження господарської діяльності;

г) обрані фізичною особою - підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності;

д) ставка єдиного податку та група платника податку;

е) дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;

є) дата реєстрації;

ж) види господарської діяльності;

з) дата анулювання реєстрації.

8. У разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 - 5 пункту 299.7  статті 299  Податкового Кодексу, вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви.

9. За бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно отримати витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форма запиту про отримання витягу та витягу з реєстру платників єдиного податку затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

10. Реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі:

а) подання платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом, - в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву;

б) припинення юридичної особи (крім перетворення) або припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем відповідно до закону - в день отримання відповідним контролюючим органом від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення;

в) у випадках, визначених підпунктом 298.2.3 пункту 298.2 статті 298 Податкового Кодексу;

г) якщо у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва платника єдиного податку четвертої групи становить менш як 75 відсотків.

11. У разі виявлення відповідним контролюючим органом під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку першої - третьої груп вимог, встановлених цією главою, анулювання реєстрації платника єдиного податку першої - третьої груп проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. У такому випадку суб'єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.

12. Погашення податкового боргу після анулювання реєстрації платника єдиного податку здійснюється у порядку, встановленому главою 9 розділу II Податкового Кодексу.

13. З метою постійного забезпечення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб інформацією центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, щоденно оприлюднює для безоплатного та вільного доступу на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та власному офіційному веб-сайті такі дані з реєстру платників єдиного податку:

- податковий номер (для юридичної особи);

- найменування для юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові для фізичної особи;

- дату (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;

- ставку єдиного податку;

- групу платника податку;

- види господарської діяльності;

- дату виключення з реєстру платників єдиного податку.

Х. Відповідальність платника єдиного податку

 Платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до Податкового Кодексу за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

Секретар міської  ради                                                                                                      О.В.Цебрій

 Додаток 5
до рішення міської ради
 _____________№______

П О Л О Ж Е Н Н Я
про  збір за місця для паркування транспортних засобів

І. Загальні  положення

1) Збір за місця для паркування транспортних засобів  встановлюється  у відповідності до статтей 10 та   268 Податкового Кодексу України.

2) Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

2. Об’єкт і база оподаткування збором

1) Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням  міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

2) Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.

3) Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням  міської ради про встановлення збору.

     Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається виконавчим органом міської ради органу державної податкової служби в порядку, встановленому розділом І Податкового кодексу України.

3. Ставки збору

    Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі  від 0,03 до 0,15 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

4. Порядок обчислення та строки сплати збору

1) Сума збору, за місця для паркування транспортних засобів, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

2) Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці не за місцем реєстрації такого платника збору, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як платника збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки.

3) Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

5. Відповідальність  платників і контроль  податкових органів

  Платники збору  несуть відповідальність за правильність обрахування  і своєчасність сплати збору відповідно до чинного законодавства.

Секретар міської  ради                                                                    О.В.Цебрій

 
Додаток 6  
до рішення міської ради
 _______________№_______

П О Л О Ж Е Н Н Я
про  туристичний  збір

1.  Загальні  положення

 Туристичний збір   встановлюється   відповідно до  статей 10 та  268  Податкового кодексу України.

 2.Платники  збору           

1)  Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

2)   Платниками збору не можуть бути особи, які:

а)  постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, у селі, селищі або місті, радами яких встановлено такий збір;

б)  особи, які прибули у відрядження;

в) інваліди, діти-інваліди та особи, які  супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого);

г)  ветерани війни;

ґ)  учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

д)  особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію Міністерства охорони здоров’я України;

е)  діти віком до 18 років;

є)  дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади.

 3. Ставка збору

     Cтавка встановлюється у розмірі 0,5 до  1 відсотка до бази справляння збору, визначеної  пунктом  4 статті 268 Податкового Кодексу України.  

4. База справляння збору

1)  Базою справляння є вартість усього періоду проживання (ночівлі) в місцях, визначених підпунктом  268.5.1 пункту  268.5 статті 268 Податкового Кодексу України  , за вирахуванням податку на додану вартість.

2)  До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки,оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз),  обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду .

5. Податкові агенти

1) Справляння збору  здійснюється:

а) адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважують-

ся  міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

6. Особливості справляння збору

       Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

7. Порядок сплати збору

1) Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

2)  Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.

3)  Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

8. Відповідальність  платників і контроль податкових органів

     Платники збору несуть відповідальність за правильність обрахування і своєчасність сплати збору відповідно до чинного законодавства.

Секретар міської ради                                                                                     О.В.Цебрій

Додаток 7
до рішення міської ради
_______________№_________

П Е Р Е Л І К
земельних ділянок, спеціально відведених для організації та
провадження діяльності із  забезпечення паркування транспортних засобів

Місцезнаходження

земельної ділянки

Загальна

площа  (м2)

Кількість місць для

паркування транспортних засобів (одиниць)

Кількість днів провадження діяльності в місяць

 

вул. Радянська, 10-14

514

34

15

 

вул.  Радянська ,47-49

464

44

20

 

вул.  Радянська,34-42

240

20

15

 

вул.  Радянська ,18-28

198

14

15

 

вул.  Київська (І)

390

26

Травень-жовтень 8 дн.

 

вул.  Р. Чорного ,20-30

126

9

15

 

вул.  Східна, 9

150

10

15

 

площа Ленінського комсомолу,ринок«Вечірній»

 

180

 

                    15

 

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               Всього                 2262                             172

Секретар міської  ради                                            О.В.Цебрій

Додаток 8
до рішення Уманської міської ради
________________№______

 Ставки для нежитлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового року за 1 кв.м бази оподаткування)
                                                                                                          у відсотках (%)

№№

пп

Об’єкти нежитлової нерухомості

І зона (центральна зона)

ІІ зона (зона  прилегла до центральної частини міста)

ІІІ зона (далеко від центру)

1.

Будівлі готельні

0,8

0,5

0,3

2.

Будівлі офісні

0,8

0,5

0,3

3.

Будівлі торговельні

0,8

0,5

0,3

4.

Будівлі для публічних виступів(казино, ігорні будинки)

 

0,8

 

0,5

 

0,3

5.

Гаражі

0,1

0,1

0,1

6.

Господарські (присадибні) будівлі- допоміжні(нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції та майстерні, які не використовуються в комерційних цілях, тощо, незалежно від місця розташування

 

 
 

0,1

 

 
 

0,1

 

 

 
 0,1

7.

Інші будівлі

0,5

0,3

0,2


В.о.міського голови,
секретар міської ради                                                         О.В.Цебрій


 Додаток 9

до рішення Уманської міської ради

________________№______

Перелік вулиць, провулків та площ міста

відповідно зон розмежування



   п/п

Найменування вулиць, провулків та  площ м.Умані відповідно до реєстру затвердженого рішенням виконкому   № 524 від 09.10.2003 року

Зони розмежування (центр, близько від центру, далеко від центру

 

Примітки

  1

2

3

4

1.     

вул.  Аеродромна

далеко від центру

 

2.     

вул.  Артема

далеко від центру

 

3.     

пров. Артема

далеко від центру

 

4.     

вул.  Бабушкіна

далеко від центру

 

5.     

пров. Бабушкіна

далеко від центру

 

6.     

вул.  Бажана

далеко від центру

 

7.     

вул.  Берегова

близько від центру

 

8.     

вул.  Бетховена

далеко від центру

 

9.     

вул.  Бєлінського

близько від центру

 

10. 

пров.  Бєлінського

близько від центру

 

11. 

вул. Більшовицька

близько від центру

 

12. 

вул.  Б. Хмельницького

далеко від центру

 

13. 

пров. Б. Хмельницького

далеко від центру

 

14. 

вул. І. Богуна

близько від центру

 

15. 

пров. І. Богуна

близько від центру

 

16. 

вул. Будьонного

далеко від центру

 

17. 

вул. Білоцерківська

далеко від центру

 

18. 

вул.  Вавілова

далеко від центру

 

19. 

вул.  Ватутіна

далеко від центру

 

20. 

пров.  Ватутіна

далеко від центру

 

21. 

пров.  Верещагіна

далеко від центру

 

22. 

вул.  Визволителів

далеко від центру

 

23. 

вул.  Вільямса

далеко від центру

 

24. 

вул.  Воїнів-інтернаціоналістів

близько від центру

 

25. 

вул.  Войкова

далеко від центру

 

26. 

вул.  Вокзальна

далеко від центру

 

27. 

пров. Вокзальний

 далеко від центру

 

28. 

вул.  Волкова

далеко від центру

 

29. 

пров. Волкова

далеко від центру

 

30. 

пров.  Волконського

далеко від центру

 

31. 

вул.  Володарського

близько від центру

 

32. 

пров.  Володарського

близько від центру

 

33. 

вул.  Воровського

далеко від центру

 

34. 

вул.  Ворошилова

близько від центру

 

35. 

пров.  Ворошилова

близько від центру

 

36. 

пров. Повітрофлотський

далеко від центру

 

37. 

вул.  8-го Березня

далеко від центру

 

38. 

площа Гагаріна

близько від центру

 

39. 

пров. Гайдара

далеко від центру

 

40. 

вул.  Гастелло

далеко від центру

 

41. 

вул.  Героїв Сталінграду

далеко від центру

 

42. 

вул.  Герцена

близько від центру

 

43. 

пров. Герцена

близько від центру

 

44. 

вул.  Глібова

далеко від центру

 

45. 

вул. Глібка

близько від центру

 

46. 

вул.  Гоголя

близько від центру

 

47. 

вул. Гонти

близько від центру

 

48. 

вул.  Городецька

далеко від центру

 

49. 

вул.  Горького

центр

 

50. 

пров. Горького

центр

 

51. 

пров. Грибоєдова

близько від центру

 

52. 

вул. Громова

центр

 

53. 

вул.  Давиденка

далеко від центру

 

54. 

пров. Давиденка

далеко від центру

 

55. 

вул. ХХІV з’їзду КПРС

далеко від центру

 

56. 

вул.  Дачна

далеко від центру

 

57. 

вул. Даманська

далеко від центру

 

58. 

вул.  Дзержинського

далеко від центру

 

59. 

вул.  Декабристів

далеко від центру

 

60. 

вул. Д.Бедного

далеко від центру

 

61. 

пров. Д.Бєдного

далеко від центру

 

62. 

вул.   Дерев’янка

далеко від центру

 

63. 

вул.  Добролюбова

далеко від центру

 

64. 

вул.  Докучаєва

далеко від центру

 

65. 

вул.  Дружби

далеко від центру

 

66. 

вул.  Енгельса

центр

 

67. 

вул.  Енергетична

далеко від центру

 

68. 

пров. Енергетичний

далеко від центру

 

69. 

пров. Жовтневий

близько від центру

 

70. 

вул.  Жовтневої революції

центр до №31, а від № 31 – близько від центру

 

71. 

вул.  Заводська

далеко від центру

 

72. 

вул.  Залізнична

далеко від центру

 

73. 

вул. М. Залізняка

далеко від центру

 

74. 

пров. М. Залізняка

далеко від центру

 

75. 

пров. Загородній

далеко від центру

 

76. 

вул.  Заньковецької

далеко від центру

 

77. 

вул.  Зарембова

далеко від центру

 

78. 

вул.  Зарічна

далеко від центру

 

79. 

пров.  Зарічний

далеко від центру

 

80. 

вул.   Затишна

далеко від центру

 

81. 

вул.  Затонського

близько від центру

 

82. 

вул.    Західна

далеко від центру

 

83. 

пров.  Західний

далеко від центру

 

84. 

вул.  Звенигородська

близько від центру

 

85. 

вул. Звірківська

далеко від центру

 

86. 

пров. Звірківський

далеко від центру

 

87. 

вул.  Зелена

далеко від центру

 

88. 

вул.   З. Космодем’янської

далеко від центру

 

89. 

пров. З. Космодем’янської

далеко від центру

 

90. 

вул.  Зорге

далеко від центру

 

91. 

вул.  Івана Франка

далеко від центру

 

92. 

пров. Івангородський

близько від центру

 

93. 

вул.  Індустріальна

далеко від центру

 

94. 

вул.  Інженерна

центр

 

95. 

вул.  Інститутська

далеко від центру

 

96. 

вул.  Інтернаціональна

далеко від центру

 

97. 

пров. Інтернаціональний

далеко від центру

 

98. 

пров. Ірчана

далеко від центру

 

99. 

вул.  Калініна

далеко від центру

 

100.                         

пров Калініна

далеко від центру

 

101.                         

пров. Кам’яний

близько від центру

 

102.                         

вул. Канівська

далеко від центру

 

103.                         

вул. К. Лібкнехта

центр

 

104.                         

вул. Кармелюка

далеко від центру

 

105.                         

пров. Кармалюка

далеко від центру

 

106.                         

вул. Карпівська

далеко від центру

 

107.                         

вул.  Карпінського

далеко від центру

 

108.                         

пров. Карпінського

далеко від центру

 

109.                         

вул.  Каштанова

далеко від центру

 

110.                         

І пров.  Каштановий

далеко від центру

 

111.                         

ІІ пров. Каштановий

далеко від центру

 

112.                         

вул. .Кібенка

далеко від центру

 

113.                         

вул.  Київська

до площі Перемоги -близько від центру

далі Далеко від центру

114.                         

пров. Київський

далеко від центру

 

115.                         

вул. Кірова

близько від центру

 

116.                         

вул.  Клари Цеткін

близько від центру

 

117.                         

пров. Клари Цеткін

близько від центру

 

118.                         

вул. Колгоспна

близько від центру

 

119.                         

пров. Колодязний

далеко від центру

 

120.                         

вул. Коломенська

центр

 

121.                         

вул. Комарова

далеко від центру

 

122.                         

вул. Комсомольська

далеко від центру

 

123.                         

вул. Комуністична

близько від центру

 

124.                         

вул. Кооперативна

далеко від центру

 

125.                         

вул. Короленка

далеко від центру

 

126.                         

пров. Короленка

далеко від центру

 

127.                         

вул. Корсунь-Шевченківська

далеко від центру

 

128.                         

вул. Косіора

далеко від центру

 

129.                         

вул. Космонавтів

далеко від центру

 

130.                         

вул. Котляревського

далеко від центру

 

131.                         

вул. Котовського

далеко від центру

 

132.                         

пров. Котовського

далеко від центру

 

133.                         

вул. Коцюбинського

далеко від центру

 

134.                         

площа Конституції

близько від центру

 

135.                         

пров. Крамського

далеко від центру

 

136.                         

вул. Красіна

далеко від центру

 

137.                         

вул. Криворучка

далеко від центру

 

138.                         

пров. Криворучка

далеко від центру

 

139.                         

вул. Крилова

далеко від центру

 

140.                         

вул. Кропивницького

далеко від центру

 

141.                         

вул. Крупської

далеко від центру

 

142.                         

вул. Куйбишева

далеко від центру

 

143.                         

вул. Кулика

близько від центру

 

144.                         

вул. Кутузова

далеко від центру

 

145.                         

пров. Кутузова

далеко від центру

 

146.                         

вул.  Левадна

близько від центру

 

147.                         

пров. Левадний

близько від центру

 

148.                         

вул. Леваневського

далеко від центру

 

149.                         

пров. Леваневського

далеко від центру

 

150.                         

вул. Нечуй-Левицького

далеко від центру

 

151.                         

вул. Леніна

центр до № 21, а від № 21 до № 51 – близько від центру, від № 51 – далеко від центру

 

152.                         

площа Леніна

центр

 

153.                         

Ленінградське шосе

далеко від центру

 

154.                         

площа Ленінського комсомолу

близько від центру

 

155.                         

вул. Ленінської “Іскри”

близько від центру

 

156.                         

вул. Лермонтова

далеко від центру

 

157.                         

пров. Лермонтова

далеко від центру

 

158.                         

вул. Лесі Українки

далеко від центру

 

159.                         

І пров. Лесі Українки

далеко від центру

 

160.                         

ІІ пров. Лесі Українки

далеко від центру

 

161.                         

вул. Лисенка

далеко від центру

 

162.                         

І пров. Лисенка

далеко від центру

 

163.                         

ІІ пров. Лисенка

далеко від центру

 

164.                         

вул. Лісна

близько від центру

 

165.                         

вул. ІІ Лісна

близько від центру

 

166.                         

вул. Ломоносова

близько від центру

 

167.                         

вул. Луначарського

далеко від центру

 

168.                         

пров. Макаренка

далеко від центру

 

169.                         

вул. Малофонтанна

близько від центру

 

170.                         

вул. Малюшка

далеко від центру

 

171.                         

вул. Мануїльського

близько від центру

 

172.                         

вул. Матросова

далеко від центру

 

173.                         

пров. Матросова

далеко від центру

 

174.                         

вул. Маяковського

далеко від центру

 

175.                         

пров. Маяковського

далеко від центру

 

176.                         

ІІ пров. Маяковського

далеко від центру

 

177.                         

вул. Мельникова

далеко від центру

 

178.                         

пров. Мілованова

близько від центру

 

179.                         

пров. Мікояна

далеко від центру

 

180.                         

пров. Мирводи

далеко від центру

 

181.                         

вул. Миру

далеко від центру

 

182.                         

І пров. Миру

далеко від центру

 

183.                         

ІІ пров. Миру

далеко від центру

 

184.                         

вул. Мічуріна

далеко від центру

 

185.                         

вул. Молодогвардійська

далеко від центру

 

186.                         

пров. Молодогвардійській

далеко від центру

 

187.                         

вул. Молокова

близько від центру

 

188.                         

пров. Молокова

близько від центру

 

189.                         

вул. Мопровська

далеко від центру

 

190.                         

пров. Михайловської

далеко від центру

 

191.                         

пров. Нагорний

центр

 

192.                         

вул. Набережна

близько від центру

 

193.                         

вул. Нахімова

далеко від центру

 

194.                         

вул. Некрасова

близько від центру

 

195.                         

вул. Одеська

далеко від центру

 

196.                         

пров. Одеський

далеко від центру

 

197.                         

вул. Олега Кошового

далеко від центру

 

198.                         

вул. Ольги Кобилянської

далеко від центру

 

199.                         

пров. Ольги Кобилянської

далеко від центру

 

200.                         

вул. Орджонікідзе

далеко від центру

 

201.                         

пров. Орджонікідзе

далеко від центру

 

202.                         

вул. Осіпенко

близько від центру

 

203.                         

вул. Остапа Вишні

далеко від центру

 

204.                         

вул. Осташівська

близько від центру

 

205.                         

вул. Островського

близько від центру

 

206.                         

пров. Островського

близько від центру

 

207.                         

вул. Павлова

далеко від центру

 

208.                         

пров. Павлова

далеко від центру

 

209.                         

вул. Павлика Морозова

далеко від центру

 

210.                         

пров. Панаса Мирного

далеко від центру

 

211.                         

пров. Папаніна

близько від центру

 

212.                         

вул. Паризької Комуни

близько від центру

 

213.                         

вул. Пархоменка

далеко від центру

 

214.                         

І пров. Передмісний

далеко від центру

 

215.                         

вул. Перемоги

далеко від центру

 

216.                         

площа Перемоги

далеко від центру

 

217.                         

пров. В.Пересади

далеко від центру

 

218.                         

вул. С.Перовської

близько від центру

 

219.                         

пров. С. Перовської

близько від центру

 

220.                         

пров. Першотравневий

далеко від центру

 

221.                         

вул. Першотравнева

далеко від центру

 

222.                         

пров. Пестеля

далеко від центру

 

223.                         

вул. Петровського

близько від центру

 

224.                         

вул. Пирогова

далеко від центру

 

225.                         

вул. Південна

далеко від центру

 

226.                         

пров. Південний

далеко від центру

 

227.                         

вул. Північна

далеко від центру

 

228.                         

пров. Північний

далеко від центру

 

229.                         

пров. Піківецький

далеко від центру

 

230.                         

вул. Піонерська

далеко від центру

 

231.                         

вул. Піонтковського

центр

 

232.                         

вул. Піщана

далеко від центру

 

233.                         

пров. Піщаний

далеко від центру

 

234.                         

вул.Пілотів

далеко від центру

 

235.                         

пров. Польовий

далеко від центру

 

236.                         

вул. Постишева

далеко від центру

 

237.                         

пров. Постишева

далеко від центру

 

238.                         

вул. Поріднених міст

далеко від центру

 

239.                         

вул. Праці

далеко від центру

 

240.                         

пров. Праці

далеко від центру

 

241.                         

вул. Правека

далеко від центру

 

242.                         

пров. Привокзальний

далеко від центру

 

243.                         

пров. Проїзний

близько від центру

 

244.                         

вул. Пролетарська

близько від центру

 

245.                         

пров. Пролетарський

близько від центру

 

246.                         

вул. Промислова

далеко від центру

 

247.                         

вул. Прохожа

близько від центру

 

248.                         

пров. Прохожий

близько від центру

 

249.                         

вул. Пушкіна

близько від центру

 

250.                         

пров. Пушкіна

близько від центру

 

251.                         

вул. 50-річчя ВЛКСМ

далеко від центру

 

252.                         

вул. Радзієвського

близько від центру

 

253.                         

вул. Робоча

далеко від центру

 

254.                         

вул. Радянська

центр

 

255.                         

вул. Раскової

далеко від центру

 

256.                         

вул. Рафаїла Чорного

центр

 

257.                         

вул. Республіканська

близько від центру

 

258.                         

пров. Республіканський

близько від центру

 

259.                         

вул. Рєпіна

далеко від центру

 

260.                         

пров. Рєпіна

далеко від центру

 

261.                         

вул. Річна

близько від центру

 

262.                         

пров. Річний

близько від центру

 

263.                         

вул. Р. Люксембург

близько від центру

 

264.                         

вул. Садова

центр до №29, а від № 29 – близько від центру

 

265.                         

пров. Садовий

центр

 

266.                         

вул. Саксаганського

близько від центру

 

267.                         

пров. Саксаганського

близько від центру

 

268.                         

вул. Свердлова

центр

 

269.                         

пров. Свердлова

центр

 

270.                         

вул. Семеренка

далеко від центру

 

271.                         

вул. Сергія Лазо

далеко від центру

 

272.                         

І пров. Сергія Лазо

далеко від центру

 

273.                         

ІІ пров. Сергія Лазо

далеко від центру

 

274.                         

пров. Сєрова

далеко від центру

 

275.                         

вул. Смірнова

далеко від центру

 

276.                         

пров. Смідовича

близько від центру

 

277.                         

вул. Смілянська

далеко від центру

 

278.                         

вул. Сонячна

далеко від центру

 

279.                         

вул. Спінози

центр

 

280.                         

пров. Спінози

центр

 

281.                         

вул. Старицького

далеко від центру

 

282.                         

вул. Степана Разіна

далеко від центру

 

283.                         

вул. Степова

далеко від центру

 

284.                         

вул. Страйгородського

далеко від центру

 

285.                         

 пров. Страйгородського

далеко від центру

 

286.                         

вул. Суворова

далеко від центру

 

287.                         

 пров. Суворова

далеко від центру

 

288.                         

вул. Східна

центр

 

289.                         

вул. Таращанська

далеко від центру

 

290.                         

пров. Таращанський

далеко від центру

 

291.                         

І пров. Таращанський

далеко від центру

 

292.                         

ІІ пров. Таращанський

далеко від центру

 

293.                         

вул. Тальнівська

далеко від центру

 

294.                         

пров. Телефонний

центр

 

295.                         

вул. Тельмана

центр

 

296.                         

пров. Тельмана

центр

 

297.                         

вул. Тімірязєва

далеко від центру

 

298.                         

І пров. Тімірязєва

далеко від центру

 

299.                         

ІІ пров. Тімірязєва

далеко від центру

 

300.                         

вул. Тичини

близько від центру

 

301.                         

пров. Тичини

близько від центру

 

302.                         

вул. Тищика

близько від центру

 

303.                         

вул. Толстого

близько від центру

 

304.                         

 пров. Толстого

близько від центру

 

305.                         

вул. Трояндова

далеко від центру

 

306.                         

вул. Тургенєва

близько від центру

 

307.                         

вул. Тухачевського

далеко від центру

 

308.                         

пров. Трамвайний

центр

 

309.                         

вул. Уманська

далеко від центру

 

310.                         

пров. Уманський

далеко від центру

 

311.                         

вул. Урбайліса

близько від центру

 

312.                         

вул. Урицького

центр

 

313.                         

пров. Урицького

близько від центру

 

314.                         

вул. Ушакова

далеко від центру

 

315.                         

пров. Ушакова

далеко від центру

 

316.                         

вул. Федька

далеко від центру

 

317.                         

пров. Федька

далеко від центру

 

318.                         

вул. Фурманова

далеко від центру

 

319.                         

пров. Фурманова

далеко від центру

 

320.                         

вул. Фрунзе

далеко від центру

 

321.                         

вул. Франка

далеко від центру

 

322.                         

вул. Халтуріна

далеко від центру

 

323.                         

пров. Халтуріна

далеко від центру

 

324.                         

вул. Чайковського

далеко від центру

 

325.                         

вул. Чапаєва

центр

 

326.                         

пров. Чапаєва

центр

 

327.                         

вул.  Челюскінців

близько від центру

 

328.                         

вул. Червоногвардійська

центр

 

329.                         

вул. Чернишевського

далеко від центру

 

330.                         

пров. Чернишевського

далеко від центру

 

331.                         

вул. Черняховського

далеко від центру

 

332.                         

пров. Черняховського

далеко від центру

 

333.                         

вул. Черкаська

далеко від центру

 

334.                         

пров. Черкаська

далеко від центру

 

335.                         

вул. Чехова

близько від центру

 

336.                         

пров. Чехова

близько від центру

 

337.                         

вул. Чигиринська

далеко від центру

 

338.                         

вул. Чкалова

далеко від центру

 

339.                         

пров. Чкалова

далеко від центру

 

340.                         

вул. Чубаря

далеко від центру

 

341.                         

пров. Чубаря

далеко від центру

 

342.                         

вул. Шевченка

близько від центру

 

343.                         

пров. Шевченка

близько від центру

 

344.                         

вул. Ширшова

далеко від центру

 

345.                         

пров. Ширшова

далеко від центру

 

346.                         

пров. Шишкіна

далеко від центру

 

347.                         

вул. .Шкільна

далеко від центру

 

348.                         

вул. Шмідта

центр

 

349.                         

вул. Шолом Алейхема

близько від центру

 

350.                         

вул. Шполянська

далеко від центру

 

351.                         

вул. Шосейна

близько від центру

 

352.                         

вул. Щорса

далеко від центру

 

353.                         

пров. Щорса

далеко від центру

 

354.                         

вул. Юмашева

далеко від центру

 

355.                         

пров. Юмашева

далеко від центру

 

356.                         

вул. Якіра

далеко від центру

 

357.                         

пров. Якіра

далеко від центру

 

358.                         

вул. 1 Східна

далеко від центру

 

359.                         

вул. 2 Східна

далеко від центру

 

360.                         

вул. 3 Східна

далеко від центру

 

361.                         

вул. 4 Східна

далеко від центру

 

362.                         

вул. 5 Східна

далеко від центру

 

363.                         

вул. 6 Східна

далеко від центру

 

364.                         

вул. 7 Східна

далеко від центру

 

365.                         

вул. 8 Східна

далеко від центру

 

366.                         

вул. 9 Східна

далеко від центру

 

  
Примітка:
центр – І зона;
близько від центру – ІІ зона;
далеко від центру – ІІІ зона.

В.о.міського голови,
секретар міської ради                                             О.В.Цебрій

Додаток 10
до рішення Уманської міської ради
________________№______

Ставки земельного податку за
земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено

Вид використання земельної ділянки

Ставка земельного податку

Податок за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, водного та лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами

0,03 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах природоохоронного, оздоровчого та рекреаційного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів

3 відсотки від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах історико-культурного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів

3 відсотки від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для залізниць в межах смуг відведення, для гірничодобувних підприємств для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також за водойми, надані для виробництва рибної продукції

0,25 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для розміщення об’єктів енергетики, які виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел енергії

0,25 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для:

- заповідників, у тому числі історико-культурних, національних природних парків, заказників (крім мисливських), парків державної та комунальної власності, регіональних ландшафтних парків, ботанічних садів, дендрологічних і зоологічних парків, пам’ятків природи, заповідних урочищ та парків-пам’ятки садово-паркового мистецтва;

- дослідних господарств науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ;

- органів державної влади та органи місцевого самоврядування, органів прокуратури, закладів, установ та організацій, спеціалізованих санаторіїв для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військових формувань, утворених відповідно до законів України, Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів незалежно від їх підпорядкованості, у тому числі дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій;

- релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, а також благодійних організацій, створених відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків;

- дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності і джерел фінансування, закладів культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту

1,0 відсоток від їх нормативної грошової оцінки

Податок за інші земельні ділянки

0,5 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

 
Примітка: у разі надання в оренду земельних ділянок, окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, іншим суб’єктам, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється відповідно до функціонального використання цих площ залежно від виду економічної діяльності орендаря

В.о.міського голови,
секретар міської ради                                                         О.В.Цебрій


Додаток 11
до рішення Уманської міської ради
_______________№______

Ставки земельного податку за
земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності)

Вид використання земельної ділянки

Ставка земельного податку

Податок за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, водного та лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами

0,05 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах природоохоронного, оздоровчого та рекреаційного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів

5 відсотків від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах історико-культурного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів

5 відсотків від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для залізниць в межах смуг відведення, для гірничодобувних підприємств для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також за водойми, надані для виробництва рибної продукції

0,25 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для розміщення об’єктів енергетики, які виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел енергії

0,25 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, зайняті ринками

1,5 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані підприємствам промисловості, транспорту (крім земель залізничного транспорту в межах смуг відведення), зв’язку, споживчої кооперації, енергетики, а також підприємствам і організаціям, що здійснюють експлуатацію ліній електропередач.

2,5 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для:

- заповідників, у тому числі історико-культурних, національних природних парків, заказників (крім мисливських), парків державної та комунальної власності, регіональних ландшафтних парків, ботанічних садів, дендрологічних і зоологічних парків, пам’ятків природи, заповідних урочищ та парків-пам’ятки садово-паркового мистецтва;

- дослідних господарств науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ;

- органів державної влади та органи місцевого самоврядування, органів прокуратури, закладів, установ та організацій, спеціалізованих санаторіїв для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військових формувань, утворених відповідно до законів України, Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів незалежно від їх підпорядкованості, у тому числі дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій;

- релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, а також благодійних організацій, створених відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків;

- дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності і джерел фінансування, закладів культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту;

- заклади культурно-просвітницького обслуговування

1,0 відсоток від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, які використовуються не у відповідності з цільовим призначенням.

8,0 відсотків від їх нормативної грошової оцінки

Податок за інші земельні ділянки

5,0 відсотків від їх нормативної грошової оцінки

Примітка: у разі надання в оренду земельних ділянок, окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, іншим суб’єктам, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється відповідно до функціонального використання цих площ залежно від виду економічної діяльності орендаря

 В.о.міського голови,
секретар міської ради                                                         О.В.Цебрій
 
Перелік видів підприємницької діяльності, що здійснюються на умовах сплати єдиного податку  фізичними особами - підприємцями та  розміри місячного платежу на 2016 рік   у % від мінімальної заробітної плати станом на 1 січня

ІІ група платників єдиного податку

 

 

 

 

Код 

Назва 

Розмір  податку на місяць у % від мінімальної заробітної плати станом на 1 січня, який пропонується для затвердження на 2016 р.

 



СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО, ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ТА РИБНЕ ГОСПОДАРСТВО 

 

 

01 

Сільське господарство, мисливство та надання пов'язаних із ними послуг 

 

 

01.1 

Вирощування однорічних і дворічних культур 

 

 

01.11 

Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур 

20

 

01.Гру

Вирощування рису 

20

 

Січ.13

Вирощування овочів і баштанових культур, коренеплодів і бульбоплодів

20

 

Січ.14

Вирощування цукрової тростини 

20

 

Січ.16

Вирощування прядивних культур 

20

 

Січ.19

Вирощування інших однорічних і дворічних культур 

20

 

01.Лют

Вирощування багаторічних культур

 

 

Січ.21

Вирощування винограду

20

 

 

 

 

 

Січ.24

Вирощування зерняткових і кісточкових фруктів 

20

 

Січ.25

Вирощування ягід, горіхів, інших фруктів

20

 

Січ.26

                          

20

 

Січ.27

Вирощування культур для виробництва напоїв

20

 

Січ.29

Вирощування інших багаторічних культур 

20

 

01.3 

Відтворення рослин 

 

 

Січ.30

Відтворення рослин 

20

 

01.4 

Тваринництво 

 

 

01.41 

Розведення великої рогатої худоби молочних порід

20

 

Січ.42

Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів 

20

 

Січ.43

Розведення коней та інших тварин родини конячих 

20

 

 

 

 

 

Січ.45

Розведення овець і кіз 

20

 

Січ.46

Розведення свиней 

20

 

Січ.47

Розведення свійської птиці 

20

 

01.49 

Розведення інших тварин 

20

 

01.5 

Змішане сільське господарство 

 

 

Січ.50

Змішане сільське господарство 

20

 

01.6 

Допоміжна діяльність у сільському господарстві та післяурожайна діяльність 

 

 

Січ.61

Допоміжна діяльність у рослинництві 

20

 

Січ.62

Допоміжна діяльність у тваринництві 

20

 

Січ.63

Післяурожайна діяльність 

20

 

Січ.64

Оброблення насіння для відтворення 

20

 

01.7 

Мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг 

 

 

Січ.70

Мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг 

20

 

02 

Лісове господарство та лісозаготівлі 

 

 

02.Січ

Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві 

 

 

02.Жов

Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві 

20

 

02.Лют

Лісозаготівлі 

 

 

Лют.20

Лісозаготівлі 

20

 

02.Бер

Збирання дикорослих недеревних продуктів 

 

 

Лют.30

Збирання дикорослих недеревних продуктів

20

 

02.Кві

Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві 

 

 

Лют.40

Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві 

20

 

03 

Рибне господарство 

 

 

03.Січ

Рибальство 

 

 

 

 

 

 

03.Гру

Прісноводне рибальство 

20

 

03.Лют

Рибництво( аквакультура)

 

 

Бер.21

Морське рибництво (аквакультура) 

20

 

Бер.22

Прісноводне рибництво (аквакультура) 

20

 

 

 

 

 

10 

Виробництво харчових продуктів 

 

 

10.1 

Виробництво м'яса та м'ясних продуктів 

 

 

10.Лис

Виробництво м"яса

20

 

10.Гру

Виробництво м"яса свійської птиці

20

 

Жов.13

Виробництво м"ясних продуктів

20

 

10.2 

Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків 

 

 

Жов.20

Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків 

20

 

10.3 

Перероблення та консервування фруктів і овочів 

 

 

Жов.31

Перероблення та консервування картоплі 

20

 

Жов.39

Інші види перероблення та консервування фруктів і овочів 

20

 

10.4 

Виробництво олії та тваринних жирів 

 

 

Жов.41

Виробництво олії та тваринних жирів 

20

 

Жов.42

Виробництво маргарину і подібних харрчових жирів

20

 

 

 

 

 

10.5 

Виробництво молочних продуктів 

 

 

Жов.51

Перероблення молока, виробництво масла та сиру 

20

 

Жов.52

Виробництво морозива 

20

 

10.6 

Виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів 

 

 

Жов.61

Виробництво продуктів борошномельно-круп"яної промисловості

20

 

Жов.62

Виробництво крохмалів і крохмальних продуктів 

20

 

10.7 

Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів 

 

 

Жов.71

Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів;виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання 

15

 

Жов.72

Виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання 

20

 

10.73 

Виробництво макаронних виробів і подібних борошняних виробів 

20

 

10.8 

Виробництво інших харчових продуктів 

 

 

Жов.81

Виробництво цукру 

20

 

Жов.82

Виробництво какао, шоколаду та  цукрових кондитерських виробів

20

 

Жов.83

Виробництво чаю та кави 

20

 

Жов.84

Виробництво прянощів і приправ 

20

 

Жов.85

Виробництво готової їжі та страв 

20

 

Жов.86

Виробництво дитячого харчування та дієтичних харчових продуктів 

20

 

Жов.89

Виробництво інших харчвих продуктів, н.в.і.у.

20

 

10.9 

Виробництво готових кормів для тварин 

 

 

Жов.91

Виробництво готових кормів для тварин, що утворюються на фермах

20

 

Жов.92

Виробництво готових кормів для домашніх тварин 

20

 

13 

Текстильне виробництво 

 

 

13.Січ

Підготування та прядіння текстильнох волокон

 

 

13.Жов

Підготування та прядіння такстильних волокон

20

 

13.2 

Ткацьке виробництво 

 

 

13.20

Ткацьке виробництво 

20

 

13.3 

Оздоблення текстильних виробів 

 

 

13.30

Оздоблення текстильних виробів 

20

 

13.9 

Виробництво інших текстильних виробів 

 

 

13.91 

Виробництво трикотажного полотна

20

 

13.92

Виробництво готових текстильних виробів, крім одягу 

20

 

13.93

Виробництво килимів і килимових виробів 

20

 

13.94 

Виробництво канатів, мотузок, шпагату та сіток 

10

 

13.95

Виробництво нетканних текстильних мсатеріалів і виробів із них, крім одягу

15

 

13.96

Виробництво інших текстильних виробів технічного та промислового призначення 

15

 

13.99 

Виробництво інших текстильних виробів, н. в. і. у. 

15

 

14 

Виробництво одягу 

 

 

14.1 

Виробництво одягу, крім хутряного 

 

 

14.Лис

Виробництво одягу зі шкіри 

20

 

14.Гру

Виробництво робочого одягу 

20

 

14.13

Виробництво іншого верхнього одягу 

20

 

14.14

Виробництво спіднього одягу 

20

 

14.19

Виробництво іншого одягу й аксесуарів 

20

 

14.2 

Виготовлення виробів із хутра 

 

 

14.20

Виготовлення виробів із хутра 

20

 

14.3 

Виробництво трикотажного та в'язаного одягу 

 

 

14.31

Виробництво панчішно-шкарпетних виробів 

20

 

14.39

Виробництво іншого трикотажного та в'язаного одягу 

20

 

15 

Виробництво шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів 

 

 

15.1 

Дублення шкур і оздоблення шкіри; виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів; вичинка та фарбування хутра 

 

 

15.Лис

Дублення шкур і оздоблення шкіри; вичинка та фарбування хутра 

20

 

15.Гру

Виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів 

20

 

15.2 

Виробництво взуття 

 

 

15.20

Виробництво взуття 

20

 

16 

Оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння 

 

 

16.1 

Лісопильне та стругальне виробництво 

 

 

16.Жов

Лісовпильне та стругальне виробництво

20

 

16.2 

Виготовлення виробів з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння 

 

 

16.21

Виробництво фанери, дерев"яних плит і панелей, шпону

20

 

16.23

Виробництво інших дерев"яних будівельних конструкцій і столярних виробів

20

 

16.24

Виробництво дерев"яної тари

20

 

16.29

Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння

15

 

 

 

 

 

17 

Виробництво паперу та паперових виробів 

 

 

17.Січ

Виробництво паперової маси, паперу та картону 

 

 

17.Лис

Виробництво паперової маси

20

 

17.Гру

Виробництво паперу та картону 

20

 

17.Лют

Виготовлення виробів з паперу та картону 

 

 

17.21

Виробництво гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари 

20

 

17.22

Виробництво паперових виробів господарсько-побутового та санітарно-гігієнічного призначення 

20

 

17.23

Виробництво паперових канцелярських виробів 

20

 

17.24

Виробництво шпалер 

20

 

17.29

Виробництво інших виробів з паперу та картону 

20

 

18 

Поліграфічна діяльність, тиражування записаної інформації 

 

 

18.1 

Поліграфічна діяльність і надання пов'язаних із нею послуг 

 

 

18.Лис

Друкування газет 

20

 

18.Гру

Друкування іншої продукції 

20

 

18.13

Виготовлення друкарських форм і надання інших поліграфічних послуг 

20

 

18.14

Брошурувально-політурна діяльність і надання пов"язаних із нею послуг

20

 

18.2 

Тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення 

 

 

18.20

Тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення 

20

 

20

Виробництво хімічних речовин і хімічної продукції 

 

 

20.Січ

Виробництво основної хімічної продукції, добрив і азотних сполук, пластмас і синтетичного каучуку в первинних формах 

20

 

20.Гру

Виробництво барвників і пігментів 

20

 

20.13

Виробництво інших основних неорганічних хімічних речовин 

20

 

20.14

Виробництво інших основних органічних хімічних речовин 

20

 

20.15

Виробництво добрив і азотних сполук 

20

 

20.Лют

Виробництво пестицидів та іншої агрохімічної продукції 

 

 

20.20

Виробництво пестицидів та іншої агрохімічної продукції 

20

 

20.Бер

Виробництво фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик 

 

 

20.30

Виробництво фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик 

20

 

20.Кві

Виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування, парфумних і косметичних засобів 

 

 

20.41

Виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування

20

 

20.42

Виробництво парфумних і косметичних засобів 

20

 

20.Тра

Виробництво іншої хімічної продукції

20

 

20.52

Виробництво клеїв 

20

 

20.53

Виробництво ефірних олій 

20

 

20.59

Виробництво іншої хімічної продукції,н.в.і.у.

20

 

20.Чер

Виробництво штучних і синтетичних волокон 

 

 

20.60

Виробництво штучних і синтетичних волокон 

20

 

22 

Виробництво гумових і пластмасових виробів 

 

 

22.1 

Виробництво гумових виробів 

20

 

22.19

Виробництво інших гумових виробів 

20

 

22.2 

Виробництво пластмасових виробів 

 

 

22.21

Виробництво плит, листів, труб і профілів із пластмас 

20

 

22.22

Виробництво тари з пластмас 

20

 

22.23

Виробництво будівельних виробів із пластмас 

20

 

22.29

Виробництво інших виробів із пластмас 

20

 

23 

Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції 

 

 

23.1 

Виробництво скла та виробів зі скла 

 

 

23.Лис

Виробництво листового скла

20

 

23.Гру

Формування й оброблення листового скла 

20

 

23.13

Виробництво порожнистого скла 

20

 

23.14

Виробництво скловолокна 

20

 

23.19

Виробництво й оброблення інших скляних виробів, у тому числі технічних 

20

 

 

 

 

 

23.3 

Виробництво будівельних матеріалів із глини 

 

 

23.31

Виробництво керамічних плиток і плит 

20

 

23.32

Виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини 

20

 

23.4 

Виробництво іншої продукції з фарфору та кераміки 

 

 

23.41

Виробництво господарських і декоративних керамічних виробів 

20

 

23.42

Виробництво керамічних санітарно-технічних виробів 

20

 

23.43

Виробництво керамічних електроізоляторів та ізоляційної арматури 

20

 

23.44

Виробництво інших керамічних виробів технічного призначення 

20

 

23.49

Виробництво інших керамічних виробів

20

 

23.5 

Виробництво цементу, вапна та гіпсових сумішей 

 

 

23.51

Виробництво цементу

20

 

23.52

Виробництво вапна та гіпсових сумішей 

20

 

23.6 

Виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу 

 

 

23.61

Виготовлення виробів із бетону для будівництва 

20

 

23.63

Виробництво бетонних розчинів, готових для використання 

20

 

23.64

Виробництво сухих будівельних сумішей 

20

 

23.65

Виготовлення виробів із волокнистого цементу 

20

 

23.69

Виробництво інших виробів із бетону , гіпсу та цементу

20

 

23.7 

Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю 

 

 

23.70

Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю 

20

 

23.9 

Виробництво абразивних виробів і неметалевих мінеральних виробів, н. в. і. у. 

20

 

24.2 

Виробництво труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі 

 

 

24.20

Виробництво труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі 

20

 

 

 

 

 

25 

Виробництво готових металевих виробів, крім машин і устатковання 

 

 

25.1 

Виробництво будівельних металевих конструкцій і виробів 

 

 

25.Лис

Виробництво будівельних металевих конструкцій  і частин конструкцій

20

 

25.Гру

Виробництво металевих дверей і вікон 

20

 

25.2 

Виробництво металевих баків, резервуарів і контейнерів 

 

 

25.21

Виробництво радіаторів і котлів центрального опалення 

20

 

25.29

Виробництво інших металевих баків, резервуарів і контейнерів 

20

 

25.3 

Виробництво парових котлів, крім котлів центрального опалення 

 

 

25.30

Виробництво парових котлів, крім котлів  центрального опалення

20

 

 

 

 

 

25.6 

Оброблення металів та нанесення покриття на метали; механічне оброблення металевих виробів 

 

 

25.61

Оброблення металів та нанесення покриття та метали

20

 

25.62

Механічне оброблення металевих виробів 

20

 

25.7 

Виробництво столових приборів, інструментів і металевих виробів загального призначення 

 

 

25.71

Виробництво столових приборів

20

 

25.72

Виробництво замків і дверних петель 

20

 

25.73

Виробництво інструментів

20

 

25.9 

Виробництво інших готових металевих виробів 

 

 

25.91

Виробництво сталевих бочок і подібних контейнерів 

20

 

25.92

Виробництво легких металевих паковань 

20

 

25.93

Виробництво виробів із дроту, ланцюгіфв і пружин

20

 

25.94

Виробництво кріпильних і гвинтонарізних виробів

20

 

25.99

Виробництво інших готових металевих виробів,н.в.і.у.

20

 

26 

Виробництво комп'ютерів, електронної та оптичної продукції 

 

 

26.1 

Виробництво електронних компонентів і плат 

 

 

26.Лис

Виробництво електронних компонентів

20

 

26.Гру

Виробництво змонтованих електронних плат 

20

 

26.2 

Виробництво комп'ютерів і периферійного устатковання 

 

 

26.20

Виробництво комп"ютерів і периферійного устаткування

20

 

26.Бер

Виробництво обладнання зв"язку

 

 

26.30

Виробництво обладнання зв"язку

20

 

26.Кві

Виробництво електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування та відтворювання звуку й зображення 

 

 

26.40

Виробництво електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування та відтворювання звуку й зображення 

20

 

26.52

Виробництво годинників 

20

 

26.Чер

Виробництво радіологічного, електромедичного й електротерапевтичного устатковання 

 

 

26.60

Виробництво радіологічного, електромедичного й електротерапевтичного устатковання 

20

 

26.Лип

Виробництво оптичних приладів і фотографічного устатковання 

 

 

26.70

Виробництво оптичних приладів і фотографічного устатковання 

20

 

26.Сер

Виробництво магнітних і оптичних носіїв даних 

 

 

26.80

Виробництво магнітних і оптичних носіїв даних 

20

 

27 

Виробництво електричного устатковання 

 

 

27.1 

Виробництво електродвигунів, генераторів, трансформаторів, електророзподільчої та контрольної апаратури 

 

 

27.Лис

Виробництво електродвигунів, генераторів і трансформаторів 

20

 

27.Гру

Виробництво електророзподільчої та контрольної апаратури 

20

 

27.Лют

Виробництво батарей і акумуляторів 

 

 

27.20

Виробництво батарей і акумуляторів 

20

 

27.3 

Виробництво проводів, кабелів і електромонтажних пристроїв 

 

 

27.31

Виробництво волоконно-оптичних кабелів 

20

 

27.32

Виробництво інших видів електронних і електричних проводів і кабелів 

20

 

27.33

Виробництво електромонтажних пристроїв 

20

 

27.Кві

Виробництво алектричного освітлювального устаткування

 

 

27.40

Виробництво електричного освітлювального устатковання 

20

 

27.51

Виробництво електричних побутових приладів 

20

 

27.9 

Виробництво іншого електричного устатковання 

 

 

27.90

Виробництво іншого електричного устатковання 

20

 

28 

Виробництво машин і устатковання, н. в. і. у. 

 

 

28.1 

Виробництво машин і устатковання загального призначення 

 

 

28.Лис

Виробництво двигунів і турбін, крім авіаційних, автотранспортних і мотоциклетних двигунів 

20

 

28.Гру

Виробництво гідравлічного та пневматичного устатковання 

20

 

28.13

Виробництво інших помп і компресорів 

20

 

28.14

Виробництво інших кранів і клапанів 

20

 

28.15

Виробництво підшипників, зубчастих передач, елементів механічних передач і приводів 

20

 

28.2 

Виробництво інших машин і устатковання загального призначення 

 

 

28.21

Виробництво печей і пічних пальників 

20

 

28.22

Виробництво педеймального та вантажно-розвантажувального устатковання

20

 

28.23

Виробництво офісних машин і устатковання, крім комп"ютерів і периферійного устатковання

20

 

28.24

Виробництво ручних електромеханічних і пневматичних інструментів 

20

 

28.25

Виробництво промислового холодильного та вентиляційного устатковання 

20

 

28.29

Виробництво інших машин і устатковання загального призначення, н. в. і. у. 

20

 

28.3 

Виробництво машин і устатковання для сільського та лісового господарства 

 

 

28.30

Виробництво машин і устатковання для сельського та лісового господарства

20

 

28.4 

Виробництво металообробних машин і верстатів 

 

 

28.41

Виробництво металообробних машин

20

 

28.49

Виробництво інших верстатів 

20

 

28.9 

Виробництво інших машин і устатковання спеціального призначення 

 

 

28.91

Виробництво машин і устатковання для металургії 

20

 

28.92

Виробництво машин і устатковання для добувної промисловості та будівництва 

20

 

28.93

Виробництво машин і устатковання для виготовлення харчових продуктів і напоїв, перероблення тютюну 

20

 

28.94

Виробництво машин і устатковання для виготовлення  текстильних, швейних, хутряних і шкіряних виробів

20

 

28.95

Виробництво машин і устатковання для виготовлення паперу та картону 

20

 

28.96

Виробництво машин і устатковання для виготовлення пластмас і гуми 

20

 

28.99

Виробництво інших машин і устатковання спеціального призначення, н. в. і. у. 

20

 

 

 

 

 

30 

Виробництво інших транспортних засобів 

 

 

30.Січ

Будування суден і човнів 

 

 

30.Лис

Будування суден і плавучих конструкцій 

20

 

30.Гру

Будування прогулянкових і спортивних човнів 

20

 

30.2

Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу 

 

 

30.20

Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу 

20

 

30.9 

Виробництво транспортних засобів, н. в. і. у. 

 

 

30.92

Виробництво велосипедів, дитячих та інвалідних колясок 

20

 

30.99

Виробництво інших транспортних засобів і обладнання, н. в. і. у.

20

 

31 

Виробництво меблів 

 

 

31.0 

Виробництво меблів 

 

 

31.Січ

Виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі 

20

 

31.02

Виробництво кухонних меблів 

20

 

31.Бер

Виробництво матраців 

20

 

31.09

Виробництво інших меблів 

20

 

32 

Виробництво іншої продукції 

 

 

32.12

Виробництво ювелірних та подібних виробів (виготовлення ювелірних виробів за андивідуальним замовленням)

20

 

32.13

Виробництво біжутерії та подібних виробів 

20

 

32.2

Виробництво музичних інструментів 

 

 

32.20

Виробництво музичних інструментів 

20

 

32.3 

Виробництво спортивних товарів 

 

 

32.30

Виробництво спортивних товарів 

20

 

32.4

Виробництво ігор та іграшок 

 

 

32.40

Виробництво ігор та іграшок 

20

 

32.5 

Виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів 

 

 

32.50

Виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів 

20

 

32.9 

Виробництво продукції, н. в. і. у. 

 

 

32.91

Виробництво мітел і щіток 

20

 

32.99

Виробництво іншої продукції, н. в. і. у. 

20

 

33 

Ремонт і монтаж машин і устатковання 

 

 

33.1 

Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів, машин і устатковання 

 

 

33.11

Ремонт і технічне обслуговування голових металевих виробів

20

 

33.12

Ремонт і технічне обслуговання машин і устатковання промислового призначення

20

 

33.13

Ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устатковання 

20

 

33.14

Ремонт і тіхнічне обслуговування електричного устатковання

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33.17

Ремонт і технічне обслуговування інших транспортних засобів 

20

 

33.19

Ремонт і технічне обслуговування інших машин і устатковання 

20

 

33.2 

Установлення та монтаж машин і устатковання 

 

 

33.20

Установлення та монтаж машин і устатковання 

20

 

35.1

Виробництво, передача та розподялення електроенергії

 

 

35.11

Виробництво електроенергії 

20

 

35.12

Передача електроенергії 

20

 

35.13

Розподілення електроенергії 

20

 

35.14

Торгівля електроенергією 

20

 

35.3

Постачання пари, гарячої води та  кондиційованого повітря

 

 

35.30

Постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря 

20

 

37

Каналізація, відведення й очищення стічних вод 

 

 

37.0

Каналізація, відведення й очищення стічних вод 

20

 

37.00

Каналізація, відведення й очищення стічних вод 

20

 

38

Збирання, оброблення й видалення відходів; відновлення матеріалів 

 

 

38.11

Збирання безпечних відходів 

20

 

38.12

Збирання небезпечних відходів 

20

 

38.2

Оброблення та видалення відходів 

 

 

38.21

Оброблення та видалення безпечних відходів 

20

 

38.22

Оброблення та видалення небезпечних відходів 

20

 

38.3

Відновлення матеріалів 

 

 

38.31

Демонтаж(розбирання) машин і устаткування

20

 

38.32

Відновлення відсортованих відходів 

20

 

39

Інша діяльність щодо поводження з відходами 

 

 

39.0

Інша діяльність щодо поводження з відходами 

 

 

39.00

Інша діяльність щодо поводження з відходами 

20

 

41 

Будівництво будівель 

 

 

41.1

Організація будівництва будівель 

 

 

41.10

Організація будівництва будівель 

20

 

41.2

Будівництво житлових і нежитлових будівель 

 

 

41.20

Будівництво житлових і нежитлових будівель 

20

 

42 

Будівництво споруд 

 

 

42.1

Будівництво доріг і залізниць 

 

 

42.11

Будівництво доріг і автострад 

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42.2

Будівництво комунікацій 

 

 

42.21

Будівництво трубопроводів 

20

 

42.22

Будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій 

20

 

42.9

Будівництво інших споруд

 

 

42.91

Будівництво водних споруд 

20

 

42.99

Будівництво інших споруд, н. в. і. у. 

20

 

43 

Спеціалізовані будівельні роботи 

 

 

43.1 

Знесення та підготовчі роботи на будівельному майданчику 

 

 

43.11

Знесення

20

 

43.12

Підготовчі роботи на будівельному майданчику 

20

 

43.13

Розвідувальне буріння 

20

 

43.2 

Електромонтажні, водопровідні та інші будівельно-монтажні роботи 

 

 

43.21

Електромонтажні роботи 

20

 

43.22

Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування 

20

 

43.29

Інші будівельно-монтажні роботи 

20

 

43.3 

Роботи із завершення будівництва 

 

 

43.31

Штукатурні роботи 

20

 

43.32

Установлення столярних виробів 

20

 

43.33

Покриття підлоги і облицювання стін

20

 

43.34

Малярні роботи та скління 

20

 

43.39

Інші роботи із завершення будівництва 

20

 

43.9 

Інші спеціалізовані будівельні роботи 

 

 

43.91

Покрівельні роботи 

20

 

43.99

Інші спеціалізовані будівельні роботи, н. в. і. у. 

20

 

 

 

 

 

45 

Оптова та роздрібна торгівля автотранспортними засобами та мотоциклами, їх ремонт 

 

 

45.19 

Торгівля іншими автотранспортними засобами 

20

 

45.2 

Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів 

 

 

45.20

Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів 

20

 

45.3 

Торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів 

 

 

45.31

Оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів 

20

 

45.32

Роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів 

20

 

45.4 

Торгівля мотоциклами, деталями та приладдям до них, технічне обслуговування і ремонт мотоциклів 

20

 

46 

Оптова торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами 

 

 

46.1 

Оптова торгівля за винагороду чи на основі контракту 

 

 

46.11

Діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами 

20

 

46.13

Діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами 

20

 

46.14

Діяльність посередників у торгівлі машинами, промисловим устаткованням, суднами та літаками 

20

 

46.15

Діяльність посередників у торгівлі меблями, господарськими товарами, залізними та іншими металевими виробами 

20

 

46.16

Діяльність посередників у торгівлі текстильними виробами, одягом, хутром, взуттям і шкіряними виробами 

20

 

46.18

Діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами 

20

 

46.19

Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту 

20

 

46.2 

Оптова торгівля сільськогосподарською сировиною та живими тваринами 

 

 

46.22

Оптова торгівля квітами та рослинами 

20

 

46.23

Оптова торгівля живими тваринами 

20

 

46.24

Оптова торгівля шкірсировиною, шкурами та шкірою 

20

 

46.31

Оптова торгівля фруктами й овочами 

20

 

46.32

Оптова торгівля м"ясом і м"ясними продуктами

20

 

46.33

Оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами 

20

 

46.34

Оптова торгівля напоями (крім лікеро-горілчаних виробів)

20

 

46.37

Оптова торгівля кавою, чаєм, какао та прянощами 

20

 

46.38

Оптова торгівля іншими продукатми харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками

20

 

 

 

 

 

46.4 

Оптова торгівля товарами господарського призначення 

 

 

46.41

Оптова торгівля текстильми товарами

20

 

46.42

Оптова торгівля одягом і взуттям 

20

 

46.43

Оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення 

20

 

46.44

Оптова торгівля фарфором, скляним посудом і засобами для чищення 

20

 

46.45

Оптова торгівля парфумними та косметичними товарами 

20

 

46.46

Оптова торгівля фармацевтичними товарами

20

 

46.47

Оптова торгівля меблями, килимами й освітлювальним приладдям 

20

 

46.49

Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення 

20

 

 

 

 

 

46.5 

Оптова торгівля інформаційним і комунікаційним устаткованням 

 

 

46.51

Оптова торгівля  комп"ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням

20

 

46.51

Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткованням, деталями до нього 

20

 

46.6 

Оптова торгівля іншими машинами й устаткованням 

 

 

46.61

Оптова торгівля сільськогосподарськими машинами й устаткованням 

20

 

46.62

Оптова торгівля верстатами 

20

 

46.63

Оптова торгівля машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництва

20

 

46.64

Оптова торгівля машинами й устаткуванням для текстильного, швейного та трикотажного виробництва 

20

 

46.65

Оптова торгівля офісними меблями 

20

 

46.66

Оптова торгівля іншими офісними машинами й устаткованням 

20

 

46.69

Оптова торгівля іншими машинами й устаткованням 

20

 

 

 

 

 

46.7 

Інші види спеціалізованої оптової торгівлі 

 

 

46.73

Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням 

20

 

46.74

Оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткованням і приладдям до нього 

20

 

46.75

Оптова торгівля хімічними продуктами 

20

 

46.76

Оптова торгівля іншими проміжними продуктами 

20

 

46.77

Оптова торгівля відходами та брухтом 

20

 

46.9 

Неспеціалізована оптова торгівля 

 

 

46.90

Неспеціалізована оптова торгівля 

20

 

47 

Роздрібна торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами 

 

 

47.1 

Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах 

20

 

47.19

Інші види роздрубної торгівлі в неспеціалізованих магазинах

20

 

 

 

 

 

47.21 

Роздрібна торгівля фруктами й овочами в спеціалізованих магазинах 

18

 

47.22 

Роздрібна торгівля м'ясом і м'ясними продуктами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.23 

Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.24 

Роздрібна торгівля хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах 

15

 

 

 

 

 

47.29 

Роздрібна торгівля іншими продуктами харчування в спеціалізованих магазинах 

20

 

 

 

 

 

47.4 

Роздрібна торгівля інформаційним і комунікаційним устаткованням у спеціалізованих магазинах 

 

 

47.41

Роздрібна торгівля комп'ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах 

20

 

47.42

Роздрібна торгівля телекомунікаційним устаткованням у спеціалізованих магазинах 

20

 

47.43

Роздрібна торгівля в спеціалізованих магазинах електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворення звуку й зображення 

20

 

47.5 

Роздрібна торгівля іншими товарами господарського призначення в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.51

Роздрібна торгівля текстильними товарами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.52

Роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.53

Роздрібна торгівля килимами, килимовими виробами, покриттям для стін і підлоги в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.54

Роздрібна торгівля побутовими електротоварами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.59

Роздрібна торгівля меблями, освітлювальним приладдям та іншими товарами для дому в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.6 

Роздрібна торгівля товарами культурного призначення та товарами для відпочинку в спеціалізованих магазинах 

 

 

47.61 

Роздрібна торгівля книгами в спеціалізованих магазинах 

15

 

47.62 

Роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами в спеціалізованих магазинах 

15

 

47.63 

Роздрібна торгівля аудіо- та відеозаписами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.64 

Роздрібна торгівля спортивним інвентарем у спеціалізованих магазинах 

20

 

47.65 

Роздрібна торгівля іграми та іграшками в спеціалізованих магазинах 

20

 

 

 

 

 

47.7 

Роздрібна торгівля іншими товарами в спеціалізованих магазинах 

 

 

47.71

Роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих магазинах 

20

 

47.72

Роздрібна торгівля взуттям і шкіряними виробами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.73

Роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.74

Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.75

Роздрібна торгівля косметичними товарами та туалетними приналежностями в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.76

Роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням, добривами, домашніми тваринами та кормами для них у спеціалізованих магазинах 

20

 

47.78

Роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах 

20

 

47.79

Роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах 

20

 

47.8 

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках 

 

 

47.81

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами ( крім продажу підакцизних товарів, пально-мастильних, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, водночас дозволено здійснювати роздрібний продах пально-мастильних матеріалів і ємностях до 20 л та діяльність фізичних осіб, пов"язану з роздрібним продажем пива та словоих іин)

20

 

47.82

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами 

20

 

47.89

Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами 

20

 

47.9 

Роздрібна торгівля поза магазинами 

 

 

47.91 

Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет 

15

 

47.99 

Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами 

20

 

 

 

 

 

49 

Наземний і трубопровідний транспорт 

 

 

49.3 

Інший пасажирський наземний транспорт 

 

 

49.31 

Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення 

20

 

49.32 

Надання послуг таксі 

15

 

49.39 

Інший пасажирський наземний транспорт, н. в. і. у. 

20

 

49.4 

Вантажний автомобільний транспорт, надання послуг перевезення речей 

20

 

49.41

Вантажний автомобільний транспорт

20

 

49.5

Трубопровідний транспорт 

 

 

49.50

Трубопровідний транспорт 

20

 

52 

Складське господарство та допоміжна діяльність у сфері транспорту 

 

 

52.1 

Складське господарство 

 

 

52.10

Складське господарство

20

 

52.2 

Допоміжна діяльність у сфері транспорту 

 

 

52.21

Допоміжне обслуговування наземного транспорту 

20

 

52.22

Допоміжне обслуговування водного  транспорту 

20

 

52.23

Допоміжне обслуговування авіаційного транспорту 

20

 

52.24

Транспортне оброблення вантажів 

20

 

52.29

Інша допоміжна діяльність у сфері транспорту 

20

 

53

Поштова та кур"єрська діяльність (крім пошти)

 

 

53.2

Інша поштова та кур"єрська діяльність (крім пошти)

 

 

53.20

Інша поштова та кур"єкська діяльність (крім пошти)

20

 

 

 

 

 

55 

Тимчасове розміщування 

 

 

55.1 

Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування 

 

 

55.10

Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування 

20

 

55.2 

Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання 

 

 

55.20

Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання 

20

 

55.3 

Надання місць кемпінгами та стоянками для житлових автофургонів і причепів 

 

 

55.30

Надання місць кемпінгами та стоянками для житлових автофургонів і причепів 

20

 

55.9 

Діяльність інших засобів тимчасового розміщування 

 

 

55.90

Діяльність інших засобів тимчасового розміщування 

20

 

56 

Діяльність із забезпечення стравами та напоями 

 

 

56.1 

Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування 

 

 

56.10

Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування 

20

 

56.2 

Постачання готових страв 

 

 

56.21 

Постачання готових страв для подій 

15

 

56.29 

Постачання інших готових страв 

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

58 

Видавнича діяльність 

 

 

58.1 

Видання книг, періодичних видань та інша видавнича діяльність 

 

 

58.11

Видання книг

20

 

58.12

Видання довідників і каталогів 

20

 

58.13

Видання газет 

20

 

58.14

Вимдання журналів і періодичних видань

 

 

58.19

Інші види видавничої даяльності

20

 

58.2 

Видання програмного забезпечення 

 

 

58.21

Видання комп"ютерних ігор

20

 

58.29

Видання іншого програмного забезпечення 

20

 

59 

Виробництво кіно-та відеофільмів, телевізійних програм, видання звукозаписів 

 

 

59.1 

Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм 

 

 

59.11

Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм 

20

 

59.12

Компонування кіно- та відеофільмів, телевізійних програм 

20

 

59.13

Розповсюдження  кіно- відеофільмів, телевізійних програм

20

 

59.14

Демонстрація кінофільмів 

20

 

59.2 

Видання звукозаписів 

 

 

59.20

Видання звукозаписів 

20

 

62 

Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність 

 

 

62.0 

Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність 

20

 

62.01

Комп"ютерне програмування

20

 

62.02

Консультування з питань інформатизації 

20

 

62.03

Діяльність з керування комп"ютерним устаткуванням

20

 

62.09

Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем 

20

 

 

 

 

 

63 

Надання інформаційних послуг 

 

 

63.1 

Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність; веб-портали 

 

 

63.11

Оброблення даних,розміщення інформації на веб-вузлах і пов"язана з ними діяльність

20

 

63.9 

Надання інших інформаційних послуг 

20

 

63.91

Діяльність інформаційних аненств

20

 

63.99

Надання інших інформаційних послуг, н. в. і. у. 

20

 

66.22

Діяльність страховіх агентів і брокерів (крім страхових брокерів)

20

 

68 

Операції з нерухомим майном 

 

 

 

 

 

 

68.2 

Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (земельної ділянки, загальна площа яких не перевищує 0,2га, житлові приміщення та / або їх частини, загальна площа, яких не перевищує 100 кв.м, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/ або їх частини, загальна площа яких не перевищує 300 кв.м).

 

 

68.20 

Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (земельної ділянки, загальна площа яких не перевищує 0,2га, житлові приміщення та / або їх частини, загальна площа, яких не перевищує 100 кв.м, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/ або їх частини, загальна площа яких не перевищує 300 кв.м).

20

 

69 

Діяльність у сферах права та бухгалтерського обліку (крім самозайнятих осіб, які здійснюють нотаріальну, адвокатську діяльність та діяльність арбітражних керуючих)

 

 

69.1 

Діяльність у сфері права (крім самозайнятих осіб, які здійснюють нотаріальну, адвокатську діяльність та діяльність арбітражних керуючих)

 

 

69.10

Діяльність у сфері права (крім самозайнятих осіб, які здійснюють нотаріальну, адвокатську діяльність та діяльність арбітражних керуючих)

20

 

69.2

Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування (крім аудиту)

 

 

69.20

Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування (крім аудиту)

20

 

70.21

Діяльність у сфері зв"язків із громадськістю

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

71.1 

Діяльність у сферах архітектури та інжинірингу, надання послуг технічного консультування 

 

 

71.11

Діяльність у сфері архітектури 

20

 

72

Наукові дослідження та розробки 

20

 

73

Рекламна діяльність і дослідження кон'юнктури ринку 

 

 

73.1 

Рекламна діяльність 

 

 

73.11

Рекламні агенства

20

 

73.12

Посередництво у розміщенні реклами в засобах масової інформації

20

 

73.2 

Дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки 

20

 

74 

Інша професійна, наукова та технічна діяльність 

 

 

74.1 

Спеціалізована діяльність із дизайну 

 

 

74.10

Спеціалізована діяльність із дизайну 

20

 

74.2 

Діяльність у сфері фотографії 

 

 

74.20

Діяльність у сфері фотографії 

20

 

74.3 

Надання послуг перекладу 

 

 

74.30

Надання послуг перекладу 

15

 

74.9 

Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у. 

 

 

74.90

Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у. 

20

 

75 

Ветеринарна діяльність 

 

 

75.0 

Ветеринарна діяльність 

 

 

75.00

Ветеринарна діяльність 

20

 

 

 

 

 

77 

Оренда, прокат і лізинг 

 

 

77.1 

Надання в оренду автотранспортних засобів 

 

 

77.11

Надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів 

20

 

77.12

Надання в оренду вантажних автомобілів 

20

 

77.2 

Прокат побутових виробів і предметів особистого вжитку 

 

 

77.21

Прокат товарів для спорту та відпочинку 

20

 

77.22

Прокат інших побутових виробів і предметів особистого вжитку 

20

 

77.3 

Надання в оренду інших машин, устатковання та товарів 

 

 

77.31

Надання в оренду сільсікогосподарських машин і устаткування

20

 

77.32

Надання в оренду будівельних машин і устатковання 

20

 

77.33

Надання в оренду офісних машин і устатковання, у тому числі комп'ютерів 

20

 

77.34

Надання в оренду водних транспортних засобів 

20

 

77.39

Надання в оренду інших машин, устаткування та товарів, н.в.і.у.

20

 

77.4 

Лізинг інтелектуальної власності та подібних продуктів, крім творів, захищених авторськими правами 

20

 

78 

Діяльність із працевлаштування 

 

 

78.1 

Діяльність агентств працевлаштування 

 

 

78.10

Діяльність агентств працевлаштування 

20

 

78.2 

Діяльність агентств тимчасового працевлаштування 

 

 

78.20

Діяльність агентств тимчасового працевлаштування 

20

 

78.3 

Інша діяльність із забезпечення трудовими ресурсами 

 

 

78.30

Інша діяльність із забезпечення трудовими ресурсами 

20

 

79 

Діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність 

 

 

79.11

Діяльність туристичних агентств

20

 

79.9

Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність 

 

 

79.90 

Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність 

20

 

80 

Діяльність охоронних служб та проведення розслідувань 

 

 

80.1 

Діяльність приватних охоронних служб 

 

 

80.10

Діяльність приватних охоронних служб 

20

 

80.2 

Обслуговування систем безпеки 

 

 

80.20

Обслуговування систем безпеки 

20

 

80.3 

Проведення розслідувань 

 

 

80.30

Проведення розслідувань 

20

 

81 

Обслуговування будинків і територій 

 

 

81.1 

Комплексне обслуговування об'єктів 

 

 

81.10

Комплексне обслуговування об'єктів 

20

 

81.2 

Діяльність із прибирання 

 

 

81.21

Загальне прибирання будинків 

15

 

81.22

Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об"єктів

20

 

81.29

Інші види діяльності із прибирання 

18

 

81.3 

Надання ландшафтних послуг 

 

 

81.30

Надання ландшафтних послуг 

20

 

82 

Адміністративна та допоміжна офісна діяльність, інші допоміжні комерційні послуги 

 

 

82.1 

Адміністративна та допоміжна офісна діяльність 

 

 

82.11 

Надання комбінованих офісних адміністративних послуг 

15

 

82.19 

Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність 

15

 

82.2 

Діяльність телефонних центрів 

 

 

82.20

Діяльність телефонних центрів 

20

 

82.3 

Організування конгресів і торговельних виставок 

 

 

82.30

Організування конгресів і торговельних виставок 

20

 

85 

Освіта 

 

 

85.1

Дошкільна освіта 

 

 

85.10

Дошкільна освіта 

15

 

85.2

Початкова освіта 

 

 

85.20

Початкова освіта 

15

 

85.3 

Середня освіта

 

 

85.31

Загальна середня освіта 

15

 

85.32 

Професійно-технічна освіта

15

 

85.5 

Інші види освіти 

 

 

85.51 

Освіта у сфері спорту та відпочинку 

15

 

85.52 

Освіта у сфері культури 

15

 

85.53 

Діяльність шкіл підготовлення водіїв транспортних засобів 

20

 

85.59 

Інші види освіти, н. в. і. у. 

20

 

85.6 

Допоміжна діяльність у сфері освіти 

 

 

85.60

Допоміжна діяльність у сфері освіти 

20

 

86 

Охорона здоров'я 

 

 

86.2 

Медична та стоматологічна практика 

20

 

86.21

Загальна медична практика 

20

 

86.22

Спеціалізована медична практика 

20

 

86.23

Стоматологічна практика 

20

 

86.9 

Інша діяльність у сфері охорони здоров'я 

 

 

86.90

Інша діяльність у сфері охорони здоров'я 

20

 

87 

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання 

 

 

87.1 

Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання 

 

 

87.10

Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання 

15

 

87.2 

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію 

 

 

87.20

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію 

15

 

87.3 

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів 

 

 

87.30

Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів 

15

 

87.9

Надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання 

 

 

87.90

Надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання 

15

 

88

Надання соціальної допомоги без забезпечення проживання

 

 

88.1

Надання соціальної допомоги без забезпечення проживання для осіб похилого віку та інвалідів 

 

 

88.10

Надання соціальної допомоги без забезпечення проживання для осіб похилого віку та інвалідів 

15

 

88.9

Надання іншої соцальної допомоги без забезпечення проживання

15

 

88.91

Денний догляд за дітьми 

18

 

90 

Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг 

 

 

90.0 

Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг 

20

 

90.03

Індивідуальна мистецька дільність

20

 

90.01

Театральна та концертна діяльність 

20

 

90.04

Функціювання театральних і концертних залів 

20

 

91

Функціювання бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури 

 

 

91.0

Функціювання бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури 

15

 

91.01

Функціювання бібліотек і  архівів

15

 

91.02

Функціювання музеїв 

15

 

91.03

Діяльність із охорони та використання пам"яток історії, будівель та інших мап"яток культури

18

 

91.04

Функціювання ботанічних садів, зоопарків і природних заповідників 

18

 

93 

Діяльність у сфері спорту, організування відпочинку та розваг 

 

 

93.1 

Діяльність у сфері спорту 

 

 

93.11

Функцювання спортивних споруд

20

 

93.12

Діяльність спортивних клубів 

15

 

93.13

Діяльність фітнес-центрів 

18

 

93.19 

Інша діяльність у сфері спорту 

10

 

93.2 

Організування відпочинку та розваг 

 

 

93.21 

Функціювання атракціонів і тематичних парків 

20

 

93.29 

Організування інших видів відпочинку та розваг 

15

 

 

 

 

 

95 

Ремонт комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку 

 

 

95.1 

Ремонт комп'ютерів і обладнання зв'язку 

20

 

95.11

Ремонт комп'ютерів і периферійного устаткування

20

 

95.12

Ремонт обладнання зв"язку

20

 

95.2 

Ремонт побутових виробів і предметів особистого вжитку 

 

 

95.21

Ремонт алектронної апаратури побутового призначення для приймання,записування, відтворення звуку й зображення

20

 

95.22

Ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання 

20

 

95.23

Ремонт взуття та шкіряних виробів 

20

 

95.25

Ремонт годинників і ювелірних виробів 

20

 

95.29

Ремонт інших поюутових виробів і предметів особистого вжитку 

20

 

96 

Надання інших індивідуальних послуг 

 

 

96.0 

Надання інших індивідуальних послуг 

20

 

96.01

Прання та хамічне чищення текстильних і хутряних виробів

20

 

96.02

Надання послуг перукарнями та салонами краси 

20

 

96.03

Організування поховань і надання суміжних послуг 

20

 

96.04

Діяльність із забезпечення фізичного  комфорту

20

 

96.09

Надання інших індивідуальних послуг, н. в. і. у. 

20

 

 

 

 

 

Секретар міської ради

О.В.Цебрій



 
Додаток 12 - Перелік видів підприємницької діяльності (завантажити)  

Прочитано 2578 разів