Четвер, 15 серпня 2013 09:31

ЗВІТ про базове відстеження результативності регуляторного акта

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Перший заступник міського  голови
В.М.Віблий
09 серпня 2013 р

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта „ Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів  міськими
автобусними маршрутами та Порядку проведення конкурсу”




Назва регуляторного акту: „ Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів  міськими автобусними маршрутами та Порядку проведення конкурсу”, затверджено рішенням виконкому від 27.09.2012  р. №301.

Виконавець заходів з відстеження: Економічний відділ Уманської міської ради.
Цілі прийняття акту:
- створення конкурентного середовища у сфері перевезення пасажирів автотранспортом, забезпечення прозорості та створення умов для підвищення ефективності проведення конкурсів і прискорення розвитку галузі автомобільного транспорту, задоволення  зростаючих потреб населення в перевезеннях, підвищення якості транспортних послуг;
- реалізація повноважень органів місцевого самоврядування з підготовки та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, що визначені Порядком проведення конкурсу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 р. № 1081.
- вдосконалення системи державного регулювання процедури та підготовки проведення конкурсу, обмеження монополізму на ринку пасажирських перевезень, підвищення якості пасажирських перевезень та безпеки дорожнього руху.
Тип відстеження: базове.
Строк виконання заходів з відстеження: періодичне відстеження здійснювалося з 20 липня по 08 серпня 2013 року.
Методи одержання результатів відстеження і дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних:
Аналіз статистичних даних та дані  відділу
Кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акту:
- кількість суб’єктів господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування;
- розвиток мережі міських автобусних маршрутів загального користування;
- кількість автобусів, залучених до перевезення пасажирів на міських маршрутах;
- зменшення скарг, збільшення пропозицій щодо поліпшення якості послуг;
- ефективність оновлення транспортних засобів.

1.Кількість суб’єктів господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування – 10 фізичних осіб та 2 юридичні.

2.Розвиток мережі міських автобусних маршрутів загального користування.
У м.Умань  відповідно до чинного законодавства затверджено 21 міський маршрут загального користування.
Протягом останніх років маршрутну мережу доповнено маршрутами №1-А«вул. Котовського – Райлікарня», №1-Б«Енергонагляд –Райлікарня», №10-А «ГРС-Нова Умань», № 21-А«вул.Волкова – Реабілітаційний комплекс».
На прохання мешканців  внесено зміни  до схеми руху автобусів на маршрутах     № 23 «Нова Умань –вул. Комарова (ТОВ „Янга”)»,  № 27 „ГРС – Школа №6”;  № 17  «Школа № 6 – Школа №5 (вул. Леніна, 106)».

3.Кількість автобусів, залучених до перевезення пасажирів на міських маршрутах – 73.
4. Зменшення скарг, збільшення пропозицій щодо поліпшення якості послуг
За 2012 року розглянуто та задоволено 25 звернень з питань перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах, за 2010 рік – 20 звернень, за 2011 рік -17, за І півріччя 2013 року - 12.

За період дії даного рішення - з моменту набрання чинності з 27.09.2012р. по 01.08.2013р. було проведено 2 конкурси на визначення перевізників на 4 міських автобусних маршрутах загального користування    (6 графіків): № 10-А «ГРС-Нова Умань» (графік №3), №18 «Нова Умань –вул. Павлова» (графік №4),  №6 «Залізничний вокзал – Нова Умань» (графіки №1, 2, 4), №9 «Завод ЗБВ – Райлікарня» (графік №5)
За 2012 рік перевізниками усіх форм власності перевезено 10,1 млн. пасажирів, що на 0,5% більше, ніж за 2011 рік. За І півріччя 2013 року перевезено 4,8 млн. пасажирів, що на 6,1% менше, ніж за відповідний період 2012 року.

Оцінка можливих результатів реалізації регуляторного акту та ступеня досягнення визначених цілей:
Рішенням встановлений чіткий та прозорий механізм визначення переможців конкурсу щодо надання права здійснення пасажирських перевезень на автобусних маршрутах. Завдяки даному реуляторному акту підвищилась інформованість суб´єктів підприємницької діяльності,  встановлюються  чіткі умови, підвищується прогнозованість .

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики  у сфері господарської діяльності» при проведенні базового відстеження результативності рішення виконавчого комітету „ Про затвердження Умов конкурсу з перевезення пасажирів  міськими автобусними маршрутами та Порядку проведення конкурсу ” можна зробити висновок, що даний регуляторний акт має достатній ступінь досягнення визначених цілей і  на даний час   не потребує змін чи доповнень. 

Начальник економічного відділу                Т.Є.Подзерей

 

Прочитано 2035 разів