Понеділок, 16 лютого 2015 16:34

Про звернення депутатів Уманської міської ради VI скликання до представників влади, громадськості, міжнародної спільноти щодо звільнення з-під варти народного депутата України Надії Савченко

a-rish-ses
__________________№_________________

Про звернення депутатів  Уманської міської ради

VI скликання до представників влади,

громадськості, міжнародної спільноти

щодо звільнення з-під варти

народного депутата України  Надії Савченко

 


Керуючись статтею 25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” ,  Закону України “Про статус депутатів місцевих рад»,

міська рада ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення депутатів  Уманської міської ради  VI скликання до представників влади, громадськості, міжнародної спільноти щодо звільнення з-під варти народного депутата України  Надії Савченко (додається).
2. Текст звернення опублікувати в газеті «Уманська Зоря».


3.Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Цебрія  О.В. та постійну комісію з питань депутатської діяльності, захисту прав громадян, законності та правопорядку (Середа О.І.)

 

 

В.о. міського голови,

 секретар міської ради                                                    О.В. Цебрій

 

ПОГОДЖЕНО

Начальник загального відділу                                            Т.В. Лапіна 

Начальник  юридичного відділу                                        А.М. Гришак

Голова постійної комісії з питань

депутатської діяльності,

захисту прав громадян,

законності та правопорядку                                                     О.І. Середа

 

 

ПІДГОТОВЛЕНО

Керівник фракції «ВО» Батьківщина»                                    Л.М.Кирилюк

 


 


Додаток до рішення міської ради

 _______________№ __________                      

  

Звернення

депутатів  Уманської міської ради  VI скликання до представників влади, громадськості, міжнародної спільноти щодо звільнення з-під варти народного депутата України  Надії Савченко

 

Вже понад півроку у російському полоні перебуває українська льотчиця Надія Савченко. І вже ____  днів як вона оголосила голодування.

26 жовтня 2014 року на позачергових виборах до Верховної Ради України Надію Вікторівну Савченко було обрано народним депутатом України за списками політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

25 грудня 2014 року згідно з Постановою Верховної Ради України

№ 45-УІІІ народного депутата України  Надію Савченко конституційною більшістю голосів обрано членом Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Вперше за історію незалежної української держави обраний до Верховної Ради України народний депутат України не має можливості представляти народ України у сесійний залі українського парламенту, Парламентській Асамблеї Ради Європи, оскільки утримується під вартою на території іншої держави за безпідставними обвинуваченнями та з очевидним порушенням міжнародних стандартів захисту прав і свобод людини.

15 грудня 2014 року Надія Савченко оголосила голодування через протиправне утримання під вартою та ненадання їй медичної допомоги, що, зокрема, є порушенням статті 3 Європейської конвенції про захист прав і основоположних свобод людини. З кожним днем стан її здоров'я погіршується, що становить реальну небезпеку для її життя.

Просимо підтримати звернення до світової громадськості та міжнародних організацій щодо звільнення народного депутата України восьмого скликання Надії Вікторівни Савченко та інших громадян України, які всупереч їх волі протиправно утримуються на території Російської Федерації.
 

Слава Україні!

Прочитано 2162 разів