Вівторок, 02 лютого 2016 16:14

29 січня 2016 року № 2.3-5/7 - Про звернення депутатів Уманської міської ради VІІ скликання до Міністра енергетики та вугільної промисловості України, голови Антимонопольного комітету України, голови Черкаської обласної державної адміністрації, в.о. нача

 

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

VІІ скликання

5 (позачергова) сесія

Р І Ш Е Н Н Я

29 січня 2016 року № 2.3-5/7

Про звернення депутатів  Уманської міської ради VІІ скликання до Міністра енергетики та вугільної промисловості України, голови Антимонопольного комітету України, голови Черкаської обласної державної адміністрації, в.о. начальника головного управління ДФС у Черкаській області


    Керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України “Про статус депутатів місцевих рад», в зв’язку з порушенням підприємством ПАТ «Черкасиобленерго» податкового законодавства щодо реєстрації податкових накладних при отриманні коштів за спожиту електроенергію від підприємств м. Умань,

міська рада ВИРІШИЛА:

1. Схвалити текст звернення депутатів  Уманської міської ради  VІI скликання до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Демчишина В.В, голови Антимонопольного комітету України Терентьєва Ю.О., голови Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченка Ю.О, в.о. начальника головного управління ДФС у Черкаській області   Криштопи  М.В.(додається).

2. Текст звернення опублікувати в газеті «Уманська зоря».

3.Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Кирилюк Л.М. та постійну комісію з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної та зовнішньо - економічної політики    (Кисляк  С.Г.)

Секретар міської ради                                                         Л.М.Кирилюк

 

Додаток до рішення міської ради

29 січня 2016 року№ 2.3 -5/7

Звернення

                                                           депутатів  Уманської міської ради  VІI скликання

                         до     Міністра енергетики та вугільної     промисловості України Демчишина В.В, голови Антимонопольного                            комітету    України Терентьєва Ю.О., голови Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченка Ю.О,    в.о.  начальника головного управління ДФС у Черкаській області     Криштопи М.В.

 

        ПАТ «Черкасиобленерго» при отриманні коштів за спожиту електроенергію від підприємств м.Умань не здійснює реєстрацію податкових накладних у єдиному державному реєстрі (ЄДРПН), чим порушує податкове законодавство. Необґрунтована, одностороння відмова у реєстрації з боку ПАТ «Черкасиобленерго» зумовлює виведення обігових коштів суб’єктів господарювання для покриття різниці податкового кредиту і зобов’язання зі сплати ПДВ.

        Відповідно до чинного законодавства України на недобросовісного постачальника відсутні методи впливу та дієвий механізм повернення покупцем собі права на податковий кредит з ПДВ за оплачені послуги. Тобто, покупець не має можливості фактично змусити постачальника зареєструвати податкову накладну.

        Просимо Вас, провести перевірку діяльності ПАТ «Черкасиобленерго»  та вжити всіх можливих заходів з припинення порушення законодавства в сфері реалізації прав суб’єктів господарювання щодо використання права на податковий кредит з ПДВ, а також забезпечити можливість отримання податкового кредиту з господарських операцій з вищевказаним підприємством за попередній період.

Прочитано 1074 разів