Четвер, 16 квітня 2015 16:01

25 березня 2015р. № 70 - Про затвердження Порядку відшкодування батьківської плати за харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах

25 березня 2015р.  № 70



 a-rishennia

25 березня 2015р.  № 70

        

Про затвердження Порядку відшкодування

батьківської плати за харчування дітей в
дошкільних та загальноосвітніх навчальних
закладах, батьки яких загинули або є учасниками
антитерористичної операції в східних регіонах України
та дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
в дошкільних навчальних закладах та дошкільних
підрозділах навчально-виховних комплексів
№№ 1,6,24


Відповідно до пунктів 22, 23 частини  першої статті 26, підпункту 4 пункту «а» статті 28 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,  Указу Президента України  від 29.10.2014 р. № 835 /2014 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремих категорій громадян»,  листа Черкаської облдержадміністрації від 12.12.2014 р. № 1468/01/01-34, з метою визначення механізму відшкодування бюджетних коштів, передбачених міською програмою соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки (зі змінами),

виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

1.    Затвердити Порядок відшкодування батьківської плати за харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в дошкільних навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів №№ 1,6,24 за рахунок коштів міського бюджету (далі – Порядок) (додається).

2.    Управлінню праці та соціального захисту населення Уманської міської ради  (Кучер Г.М.) забезпечити впровадження вказаного Порядку.

3.     Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  Кирилюк Л.М., начальника управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Кучер Г.М., начальника фінансового управління Уманської міської ради Петриченко А.В., начальника відділу освіти Уманської міської ради Ходаківську Н.В.

 

В. о. міського голови,
секретар міської ради                                                         О. В. Цебрій

Cекретар виконавчого комітету                                           Л. П. Плотнікова

ПОГОДЖЕНО

Заступник міського голови                                                  Л. М. Кирилюк

Cекретар виконавчого комітету                                          Л. П. Плотнікова

Начальник управління праці та
соціального захисту населення                                           Г. М. Кучер

Начальник
фінансового управління                                                      А.В.Петриченко                                                                                   
Начальник відділу освіти                                                    Н. В. Ходаківська

Начальник юридичного відділу                                           А. М. Гришак

Начальник загального відділу                                             Т. В. Лапіна

 

ЧЛЕНИ ВИКОНКОМУ                                                           Ю.М. Бурлака
                                                                                         Л. В. Вихватнюк
                                                                                         Г. В. Грищенко
                                                                                         В. П. Зозуля
                                                                                         С.Л. Клочко
                                                                                         Н. Р. Лазебник                                  
                                                                                         Р.А. Скрипник
                                                                                         А. О. Швець

 

ПІДГОТОВЛЕНО 

Начальник управління праці
та соціального захисту населення
Уманської міської ради                                                       Г. М. Кучер

 

                                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                                        Рішення виконавчого комітету                                                                                                       25 березня 2015р.  № 70

 

                                                          ПОРЯДОК
відшкодування батьківської плати за харчування дітей в дошкільних
та загальноосвітніх навчальних закладах, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в дошкільних навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів №№ 1,6,24 за рахунок коштів міського бюджету 

                                                        І. Загальні питання 

       Порядок визначає механізм відшкодування батьківської плати за харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які відвідують дошкільні навчальні заклади та дошкільні підрозділи навчально-виховних комплексів №№ 1,6,24 за рахунок коштів міського бюджету.

 

                                                    ІІ.  Підстави для проведення відшкодування батьківської
плати за харчування дітей в  дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів №№ 1,6,24

1.     Відшкодування батьківської плати за надане харчування в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах здійснюється дітям, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України, статус яким встановлено відповідно до довідки про участь батька в АТО та дітям, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, статус яким встановлено відповідно до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, які зареєстровані і проживають в м. Умань та перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

2.     Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради подає відділу освіти Уманської міської ради, в день звернення заявників, список дітей, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які обліковуються в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та мають право на пільги з харчування за кошти міського бюджету, згідно з додатком 1.

3. Відділ освіти Уманської міської ради подає в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради до 15 числа наступного за звітним місяцем, реєстр дітей, які відвідували протягом місяця дошкільний та загальноосвітній навчальний заклад, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України,  та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які відвідували  дошкільні навчальні заклади та дошкільні підрозділи навчально-виховних комплексів  №№ 1,6,24 згідно з додатками 2-4.

3.     В реєстр не включаються діти, від плати за харчування яких звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких  сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах, відповідно до частини 5 статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» (зі змінами), діти 1-4 класів, діти з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 116 «Порядок надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість»,   діти, яким надається безкоштовне харчування згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2002 р. № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів» (зі змінами), наказом Міністерства освіти і науки від 21.11.2002 р. № 667 «Про затвердження порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (зі змінами) та які не перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

4.     Реєстр дітей щомісячно звіряється управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради з інформацією, що міститься в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги та з електронною базою даних отримувачів усіх видів соціальних допомог та компенсацій.

ІІІ. Порядок відшкодування

1.     Фінансування витрат проводиться за рахунок коштів міського бюджету в межах передбачених асигнувань за КТКВК 090412 «Інші видатки  на соціальний захист населення» (головний розпорядник коштів – управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради) на відповідний рік.

2.     Відшкодування витрат за харчування дітей здійснюється щомісяця через управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради на рахунок відділу освіти Уманської міської ради на підставі поданих реєстрів та встановленої рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради вартості дитячого харчування за один день перебування у дошкільному або загальноосвітньому навчальному закладі.

3.     Відділом освіти Уманської міської ради щомісячно складається акт звіряння розрахунків за надані послуги за харчування дітей, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно з додатком 5.

 

Секретар виконавчого комітету                                                Л.П. Плотнікова


Кучер Г.М. 


 Додаток 1

                                                     Список

дітей, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які обліковуються в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та мають право на пільги з харчування за кошти міського бюджету

 

№ п/п

Дата звернення

Прізвище, ім’я,

по батькові

Дата  народження

Місце реєстрації

дитини

1.

 

 

 

 

 

 

Начальник управління  праці та     
 соціального захисту населення    
 Уманської міської ради                         _____________________Г.М. Кучер
                                                                                                                        Підпис



 

 

Начальник відділу персоніфікованого   відділу
одержувачів пільг, їх соціального  обслуговування
та реабілітації управління  праці та соціального захисту
населення Уманської міської ради      _____________________О.В. Кривенко
                                                                             Підпис 

М.П.

Додаток2

                                                       РЕЄСТР

дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи для відшкодування батьківської плати за  харчування у дошкільних навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів  №№ 1,6,24            

 за ___________________20____року
                   (місяц)
 

№ п/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата  народження

Місце реєстрації

дитини

Назва дошкільного закладу

Дітодні перебування в закладі

Загальна сума

1.

 

 

 

 

 

 

Всього:

 

_________________________________________________________________________  

(всього сума цифрами та прописом)

Начальник відділу освіти   ____________________________________
                                      (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові   )                                                                                       
Головний бухгалтер      _______________________________________
                                      (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові )                                                                                                                      

Дата ______________

 

М.П.

                                                                                             
Додаток 3

РЕЄСТР

дітей, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України для відшкодування батьківської плати за харчування у дошкільних навчальних закладах та дошкільних підрозділах                   навчально-виховних комплексів  №№ 1,6,24

за ___________________20___року
                   (місяць)

 
№ п/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата народження

Місце реєстрації

дитини

Назва дошкільного закладу

Дітодні перебування в закладі

Загальна сума

1.

 

 

 

 

 

 

Всього:

 

_________________________________________________________________________  

(всього сума цифрами та прописом)

 Начальник відділу освіти   ______________________________________
                                     (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові       )                                                                                                             
Головний бухгалтер      _________________________________________
                                  (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові ) 
 

Дата ______________


М.П.

 
Додаток 4

 
РЕЄСТР

дітей, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України для відшкодування батьківської плати за  харчування у загальноосвітніх навчальних закладах                 за ___________________20___  року
                                                           (місяць)

№ п/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата народження

Місце реєстрації дитини

Назва навчального закладу

Дітодні перебування в закладі

Загальна сума

1.

 

 

 

 

 

 

Всього:

 

_________________________________________________________________________  

(всього сума цифрами та прописом)


Начальник відділу освіти   ______________________________________                                                                                    підпис, прізвище, ім’я, по-батькові                                                

Головний бухгалтер      _________________________________________
                                              (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові )                                                                    
Дата ______________

 

М.П.
Додаток5


Акт

звіряння розрахунків за надані послуги з харчування дітей, батьки яких загинули або є учасниками антитерористичної операції в східних регіонах України та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи між відділом освіти Уманської міської ради та управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради   за рахунок коштів міського  бюджету       станом на_______________       20____ року

                                                                                                                                                                                                                       ( грн.)

Заборгованість на початок звітного року,

станом на 01.__.20__р.

(дд.мм.рр.)

Фактично надано послуг з харчування дітей

Профінансовано

Заборгованість

з початку року

за звітний місяць

станом на 01.___    .20___  р

(дд.мм.рр.)

у тому числі:

станом на 01.__   .20___ р

(7=(1+2)-4)

(дд.мм.рр.)

у тому числі

за поточний рік

(5=4-6)

погашення заборгованості минулих років

Поточного року

(8=2-5)

Минулого року

(9=1-6)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Начальник управління праці та

     соціального захисту населення Уманської міської ради ___________                                             Начальник відділу освіти  Уманської міської ради _________________

                                                               (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові )                                                                                        (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові )

   

     Головний бухгалтер ________________________________________                                             Головний  бухгалтер___________________________________________                      

                                                               (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові )                                                                                                                       (підпис, прізвище, ім’я, по-батькові)

 

М.П.                                                                                                              М.П.

Прочитано 1710 разів