Середа, 10 червня 2015 10:12

23 квітня 2015р. № 106 - Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2014-2015 р

23 квітня 2015р. № 106


a-rishennia
23 квітня 2015р. № 106

Про    підсумки     роботи   міського
господарства в осінньо-зимовий період 2014-2015 років
та заходи з підготовки підприємств і організацій міста,
житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної
сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років

           На виконання розпорядження обласної державної адміністрації від 03.06.2014 року № 139 «Про підготовку об'єктів житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та соціальної сфери до опалювального сезону 2014-2015 років», Наказу Міністерства палива та енергетики України та  Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 року № 620/378 «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального сезону», з метою виконання заходів, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради 08.05.2014 року № 101 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років», завдячуючи проведенню своєчасної та якісної технічної підготовки об'єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, опалювальний сезон розпочато своєчасно і планомірно, починаючи із закладів охорони здоров'я та освіти з послідовним включенням опалення для житлових об'єктів та організацій міста.

При проходженні опалювального періоду організаціями житлово-комунального господарства не було допущено значних зривів в роботі.

Це стало можливим завдяки плідній роботі як при підготовці, так і при проходженні осінньо-зимового періоду колективами комунальних підприємств та організацій міста: УКП «Уманьтеплокомуненерго» (Гуртовенко Ю.О.),  КП «Уманьводоканал» (Токарев Ю.М.), Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» (Добровольський П.М.), ПАТ «Уманьгаз»      (Мусієнко О.М), відділу  житлово-комунального господарства   (Назаров С.В.), УКП «ВЖ РЕУ №1», ВЖ РЕУ № 2, КП «Уманське РЕУ №3» (Швець    Г.Л.,      Корман В.С., Цар А.С.),    УКП «Комунальник»  (Осауленко В.К.), відділами освіти, охорони здоров'я, культури та туризму (Ходаківська Н.В., Мельник Р.О., Гейко Т.М.), управлінням праці та соціального захисту населення (Кучер Г.М.), приватним-орендним сільськогосподарським    підприємством    «Уманський   тепличний   комбінат» (Гордій М.В.), ПАТ «Уманьферммаш» (Ліпкан  А.В.), Уманським національним університетом    садівництва   (Непочатенко   О.О.),   Уманським   державним педагогічним університетом   (Безлюдний О.І.), житлово-будівельними  кооперативами,  об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

Разом з тим, в роботі підприємств і організацій житлово-комунального господарства мали місце і недоліки. Не вжито дієвих заходів щодо погашення  заборгованості підприємствами організаціями та населенням за спожиті    енергоносії. Повільними темпами впроваджуються    енергозаощаджувальні технології для більш ефективного використання тепло-  та енергоресурсів.

Самоусунулись від підготовки до зими ДП «Рубін», керівництво ТОВ «Уманьпромжитлобуд-2».

Відповідно до підпункту 1 пункту «а», підпункту 2 пункту «б» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою вирішення необхідних завдань з підготовки підприємств та організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період,  забезпечення  своєчасного  початку  опалювального
сезону 2015-2016 років,

виконавчий комітет  міської ради   ВИРІШИВ:       

1.  3атвердити основні заходи з підготовки підприємств і організацій міста,  житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2015-2016 років (далі - основні заходи) згідно з додатком 1.

2.   Утворити   міський   оперативний   штаб   з   координації робіт   щодо своєчасної     підготовки    підприємств   і   організацій    житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років (далі - міський оперативний штаб)   та затвердити його персональний склад згідно з додатком 2.

3.  Затвердити графік проведення засідань міського оперативного штабу з перевірки виконання основних заходів щодо підготовки підприємств і організацій житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 року згідно з додатком 3.

 4.    Керівникам   УКП «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенку Ю.О., КП «Уманьводоканал» Токареву Ю.М., відділів  житлово-комунального господарства  Назарову С.В., освіти Ходаківській Н.В., охорони    здоров'я     Мельник Р.О., культури та  туризму Гейко Т.М., управління  праці та соціального захисту населення  Кучер Г.М.,   УКП «Комунальник»     Осауленку В.К., КП «ВЖ РЕУ №1» Швецю Г.Л., ВЖ РЕУ №2 Корману В.С., КП «Уманське    РЕУ № 3» Царю А.С. та рекомендувати керівникам Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго»      Добровольському П.М., ПАТ «Уманьгаз» Мусієнку О.М., арбітражному керуючому державного підприємства «Рубін» Смілянцю С.М., ДП «ЖСУ» приватно-орендного підприємства  Мусатенко Н.П., ПАТ«Уманьферммаш» Ліпкану А.В., Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини     Безлюдному О.І., Уманського національного університету садівництва Непочатенко О.О.:

1) Взяти під особистий контроль підготовку об'єктів житлово-комунального господарства  до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років згідно розроблених і затверджених заходів.

2)Забезпечити, більш ефективне використання тепло - та енергоресурсів з метою зменшення витрат на утримання житлових будинків, бюджетних організацій та установ. Посилити роботу щодо економії природного газу.

3)  Вжити дієвих  заходів щодо покрашення розрахунків за спожиті енергоносії, значного зменшення дебіторської та кредиторської заборгованості за надані житлово-комунальні послуги.

4) Посилити роботу щодо покращення фінансово-економічного етану і надійності їх роботи та якості надання послуг.

5)  З метою зниження собівартості послуг та збитків здійснювати постійний контроль за використанням енергоносіїв, забезпечення технічного переоснащення та впровадження енергозберігаючих заходів.

6)Систематично, через засоби масової інформації, проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності економного і раціонального використання теплової та електричної енергії, води, природного газу, обладнання котелень будинків та власних осель приладами обліку, необхідності своєчасних розрахунків за надані послуги та енергоносії.

7) Через засоби масової інформації здійснювати заходи з популяризації серед широких верств населення ефективне та ощадливе споживання паливно- енергетичних ресурсів, включення відповідних питань до програм навчальних закладів, утворення центру інформування громадськості.

 5. Попередити директора Уманського комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенка Ю.О. про персональну відповідальність щодо  своєчасних розрахунків за  енергоносії згідно графіка погашень, а саме - до 03 серпня 2015 року  забезпечити 80 відсотків погашення заборгованості за спожиті протягом  минулого-опалювального сезону електричну енергію, природний газ та послуги з його транспортування та до 05 жовтня 2015 року - стовідсотково. Продовжити роботу щодо погашення різниці економічно обґрунтованих тарифів за рахунок державних коштів.

6.    Директору УКП «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенку Ю.О., керівникам відділу житлово-комунального  господарства Назарову С.В., КП «ВЖ РЕУ №1» Швецю Г.Л., ВЖ РЕУ № 2 Корману В.С., КП «Уманське      РЕУ № 3» Царю А.С., ПАТ «Уманьгаз» Мусієнку О.М. за рахунок технічного переоснащення і впровадження альтернативних видів палива досягти суттєвого зменшення споживання природного газу та вирішити питання завершення переводу власниками квартир на індивідуальне опалення в будинках, де відсоток вже переведених квартир становить більше 70, що дасть можливість зменшити втрати в теплових мережах міста.

7.  Попередити директора комунального підприємства «Уманьводоканал» Токарева Ю.М.  про персональну відповідальність за своєчасні розрахунки за енергоносії та доручити:

- продовжити роботу щодо погашення різниці економічно обґрунтованих тарифів за рахунок державних  коштів;
-    домогтися за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів зменшення нераціональних витрат та втрат питної води;
-    вирішити питання щодо закупівлі води в ТОВ «Білоцерківвода» за оптовими цінами;
-    удосконалити технологічний облік води на всіх ділянках подачі вод добування, транспортування та реалізації її споживачам.

8. Директорам комунальних  підприємств «Уманьводоканал», «Уманьтеплокомуненерго» Токареву Ю.М.,  Гуртовенку Ю.О., начальнику відділу житлово-комунального  господарства Назарову С.В., керівникам КП «ВЖ РЕ№1»       Швецю Г.Л.,     ВЖ РЕУ №2       Корману В.С., КП«Уманське РЕУ № 3» Царю А.С. удосконалити систему обліку наданих послуг, виконати розрахунки та вжити заходів до затвердження економічно  обгрунтованих тарифів.

9. Керівникам відділу житлово-комунального господарства        Назарову С.В., КП «ВЖ РЕУ №1» Швецю Г.Л., ВЖ РЕУ № Корману В.С., КП «Уманське РЕУ № 3» Царю А.С. взяти під особистий контроль і відповідальність забезпечити до 01 жовтня 2015 року завершення підготовки техніки, робочого інвентарю для розчистки від снігу та наметів доріг і тротуарів, формування оперативних груп із залученням механізмів і спеціалістів підприємств, організацій та  установ, незалежно від форм власності, заготовити необхідну кількість матеріалу для посипки доріг.

10. Начальнику відділу капітального будівництва Загородньому В.Б.:

- для забезпечення енергетичної безпеки держави шляхом скорочення споживання природного газу та використання альтернативних джерел палива, відповідно до рішення сесії Уманської міської ради від 13.03.2015 р. №3.11-67/6 «Про надання згоди на співробітництво міської ради з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в місті Умані в рамках проекту ООН «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» до 31.07.2015 р. за кошти ООН завершити встановлення 3 котелень на твердому паливі (пілети з соломи) в закладах освіти;  

-  з      метою упередження      аварій       та   запобігання техногенним катастрофам у житлово-комунальному господарстві спільно з керівниками підприємств житлово-комунальної галузі забезпечити виконання робіт, передбачених міськими програмами.

11. Начальнику фінансового управління Петриченко А.В. забезпечити фінансування заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період міського господарства, передбачених в міському бюджеті на 2015 рік.

12. Рекомендувати засобам масової інформації постійно висвітлювати хід виконання заходів з підготовки підприємств, організацій та установ міста до проходження осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.

13. Керівникам підприємств, організацій та установ протягом всього підготовчого періоду, починаючи з 01 червня до 23 жовтня 2015 року, двічі на місяць, станом на 5 та 20 число, інформувати першого заступника міського голови Клочка С.Л. про хід підготовки об'єктів житлово-комунального призначення, відомчих та бюджетних організацій до роботи в зимовий період.

14.   Рішення виконавчого комітету  від 08 травня 2014 року № 101 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років» та від 25 вересня 2014 року № 228 «Про хід виконання рішення виконкому міської ради від 08 травня 2014 року № 101 «Про  підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років» з контролю зняти.

15. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л.

В.о. міського голови,
секретар міської ради                

 
О.В.Цебрій

Секретар виконавчого комітету

Л.П. Плотнікова

 
Додаток 1
до рішення виконавчого комітету міської ради                      
23 квітня 2015р. № 106

Основні заходи з підготовки підприємств і організацій міста,
житлово-комунального господарства   та об'єктів соціальної сфери
до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років

1.  Підвести підсумки виконання затверджених заходів підприємствами та організаціями міста з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 р.р., визначити основні завдання на   2015-2016 р.р.

Травень 2015р.
Клочко С.Л., керівники
підприємств ЖКГ, бюджетних організацій міста

2.    Виконати обстеження технічного стану житлового фонду та
прибудинкових територій, котелень, теплових, водопровідних та
каналізаційних мереж, систем електропостачання та газопостачання з метою
підготовки інженерних споруд та комунікацій до проходження осінньо-
зимового періоду. Стан готовності житлових  будинків, об'єктів навчальних і
медичних закладів, дошкільних установ, їх систем тепло-, водо-, електро-,
газопостачання визначити комісією за участю всіх, причетних до проходження
опалювального сезону, служб.

Травень 2015 р.
Гуртовенко Ю.О., Мельник Р.О., Ходаківська  Н.В., Гейко Т.М.,  Кучер Г.М., Токарев Ю.М., Назаров С.В., Безлюдний О.І., Непочатенко О.О.

3.   Забезпечити,   згідно   з   пунктом   2.3.7   Правил   утримання   житлових будинків   та   прибудинкових   територій,   перевірку   газового   обладнання газопроводів на фасадах будинків, їх фарбування.

Провести перевірку димовентиляційних  каналів, ущільнень інженерних вводів у будинки ремонтно-експлуатаційних управлінь, житлово-будівельних кооперативів, товариств співвласників багатоквартирних будинків, відомчого житла, адміністративних приміщень та житла іноземних громадян, закладі освіти, культури, медицини.

До 14.10.2015 р. Персональна відповідальність:
Назаров С.В., Швець Г.Л., Корман В.С., Цар А.С.,
Гейко Т.М.,  Мельник Р.О.,    Ходаківська  Н.В.,       Гейко. Т.М.

4. Виконати комплекс гідравлічних випробувань магістральних та квартальних теплових мереж центральної частини міста, привокзального району, мікрорайону вулиць Героїв Сталінграда  та  Дерев'янка, котелень за
адресами:   вул. Енергетична, 14,   Леніна, 57,   дільниць   газових   та   вугільних котелень.

До 20.05.2015р. та до 21.09.2015р.
Гуртовенко Ю.О.

5. Членам міського оперативного штабу організовувати роботу керівників підприємств і організацій, житлово-комунального господарства та соціальної сфери з підготовки до опалювального сезону. На засіданнях штабу з залученням депутатів міської ради, розглядати хід реалізації заходів з підготовки відповідних об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період.

Травень - жовтень 2015 р.
Клочко  С.Л., члени оперативного штабу.

6.   Заслуховувати на засіданнях штабу та вживати заходів щодо
погашення заборгованості за спожитий газ, використані теплоносії підприємств і організацій міста.

До 03.08.2015 р. - на 80%
До 05.10.2015 р .- на 100%

Гуртовенко Ю.О.
Керівники підприємств та організацій

7.Проводити роботу з виконання поточних ремонтів на об'єктах
житлового фонду, теплопостачання, водопровідно-каналізаційного
господарства, забезпечивши виконання 25 відсотків робіт з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства до експлуатації в зимових умовах.
Червень 2015р.
Назаров С.В.,    Гуртовенко    Ю.О.,
Токарев Ю.М.
                                                                                  
8.   З урахуванням розроблених оптимізованих схем теплопостачання та впровадження енергозберігаючих заходів встановити прилади комерційного вузла обліку тепла в котельнях за адресами:вул. Енергетична,14, вул. Леніна, 57.                    
До 01.10.2015 р.
  Загородній     В.Б.,  Гуртовенко  Ю.О., Петриченко А.В.

9. 3абезпечити своєчасне  отримання лімітів  підприємствами теплоенергетики міста на споживання природного газу.

Жовтень 2015р.                                      
 Гуртовенко Ю.О., Непочатенко.   О.О.,    Безлюдний О.І.

 10. Організовувати проведення регламентних випробувань  резервних джерел  живлення в організаціях соціальної сфери та забезпечити їх паливом.
Кучер Г.М., Мельник Р.О.             

 11. Забезпечити перевірку й оцінку  підготовки  об'єктів до роботи в опалювальний період та видати паспорти готовності до роботи в зимовий період.

До 03.09.2015 р. (для закладів бюджетної
сфери)   Ходаківська Н.В., Мельник Р.О.
Кучер Г.М., Гейко Т.М.

До 14.09.2015 р. (для житлового фонду)
Гуртовенко      Ю.О.,      Токарев Ю.М.
 Назаров С.В. Керівники підприємств і організацій

12. Створити необхідний резерв палива для роботи вугільних котелень.
Вересень 2015 р.                                                            Гуртовенко Ю.О.

13. Забезпечити наявність достатньої кількості спеціалізованої техніки для посипання протиожеледними матеріалами, створивши необхідний їх запас та прибирання снігу на вулично-дорожній мережі. На договірних засадах залучити необхідну кількість техніки інших суб'єктів господарювання під час значних снігопадів.

До 01.10.2015 р.
Назаров С.В.

  14.   Вжити   заходів   щодо   виконання  запланованих   обсягів   робіт капітального і поточного ремонту вулично-дорожньої мережі.
До 14.10.2015 р.
Назаров С.В.
          
 15. Систематично інформувати населення про стан підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимові їй період 2015-2016 років.
 Червень-жовтень 2015 р.
Керівники   підприємств   та   організацій міста,  ЗМІ.

Секретар виконавчого комітету                                           Л.П.Плотнікова

 

Додаток 2
до рішення виконавчого комітету міської ради  
23 квітня 2015р. № 106                                                                                        

Склад
міського оперативного штабу з координації робіт  щодо своєчасної
підготовки підприємств і організацій житлово-комунального
господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної  роботи в
осінньо-зимовий період 2015-2016 років

Клочко Сергій Леонтійович

-перший заступник міського голови, голова оперативного штабу

Назаров Станіслав  Володимирович

-начальник    відділу    житлово-комунального господарства Уманської міської ради,       заступник        голови оперативного штабу

Члени оперативного штабу:  

Гейко Тетяна Миколаївна

- начальник відділу культури і туризму Уманської міської ради

Гуртовенко Юрій Олександрович

- директор Уманського комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго»

Добровольський Петро Миколайович

- директор   Уманських        енергетичних мереж       ПАТ       «Черкасиобленерго» (за згодою)

Кротик Сергій Миколайович

-голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства (за згодою)

Кучер Галина Михайлівна

-начальник управління праці та соціального захисту  населення
 Уманської міської ради

Мусієнко Олексій Миколайович

-голова правління   ПАТ «Уманьгаз»   (за згодою)        

Мельник Раїса Олександрівна

- в.о. начальника відділу охорони
 здоров’я   Уманської міської ради

Петриченко Алла Василівна

-начальник фінансового управління
Уманської міської ради

Токарев Юрій Миколайович

- директор комунального підприємства «Уманьводоканал»

Ходаківська  Неля  Вячеславівна

- начальник відділу освіти
 Уманської міської ради

Секретар виконавчого комітету                                                Л.П.Плотнікова


Додаток 3
до рішення виконавчого комітету  міської ради 
 23 квітня 2015р. № 106

Графік
проведення засідань міського оперативного штабу з перевірки
виконання основних заходів  щодо підготовки підприємств  і  організацій житлово-комунального господарства  та  об’єктів  соціальної сфери  до стабільної роботи в осінньо-зимовий період     2015-2016 року



п/п

Найменування  об’єкта,  що перевіряється

Дата  проведення

Місце проведення

Відповідальні

1.

УКП  «Уманьтеп-
локомуненерго»

1 етап
22.05.2015р.
2 етап
18.09.2015р.

УКП  «Уманьтепло-
комуненерго»

Гуртовенко Ю.О.

2.

КП  «Уманьво-доканал»

1 етап
05.06.2015р.
2 етап
07.08.2015р.

КП  «Уманьво-доканал»

Токарев Ю.М.

3.

Відділ житлово-комунального господарства  
 ЖБК
ОСББ
Відомче  житло

1 етап
12.06.2015р.
2 етап
18.09.2015р.

Відділ житлово-комунального господарства          

 

Назаров С.В.

4.

Відділ  освіти

Відділ  охорони  здоров’я

1 етап
19.06.2015р.
2 етап
11.09.2015р.

Відділ  освіти
Відділ  охорони  здоров’я

Ходаківська Н.В.
 Мельник Р.О.

 
Секретар виконавчого комітету                                           Л.П.Плотнікова

 

 

 

.

 

Прочитано 1371 разів