П'ятниця, 17 липня 2015 14:22

25 червня 2015 р.. № 158 - Про довлаштування ****та **** у прийомну сім’ю ****

25 червня 2015р. № 158


a-rishennia
25 червня 2015 р.. № 158

Про довлаштування ****та ****
у прийомну сім’ю ****

Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 13.01.2005 року № 2342-ІV «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», статті 1, 25 Закону України «Про охорону дитинства»,  Указу Президента України від 16.12.2011 року  № 1163 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», наказу Державного Департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання» із внесеними змінами,  розглянувши заяву прийомних батьків **** року народження  та  **** року народження, які проживають за адресою: вул. ****,  м. Умань, Черкаської обл., про довлаштування у їх прийомну сім’ю малолітньої **** року народження та малолітнього **** року народження. Малолітнім надано статус дітей, позбавлених батьківського піклування рішеннями виконавчого комітету Уманської міської ради від 23.04.2015 року № 112, 113. Правові підстави для усиновлення дітей відсутні, зараз діти перебувають у КЗ «Обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умані» Черкаської обласної ради. Родичів, які б прийняли дітей в свою родину немає, житло та майно на праві власності відсутнє. Враховуючи довідку Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 22.08.2014 року № 475 «Про проходження курсу підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів», письмову згоду дітей, висновок служби у справах дітей Уманської міської ради від 16.06.2015 року № 392 «Про можливість довлаштування в прийомну сім’ю **** малолітніх дітей  **** р.н. та  **** р.н.», з метою поліпшення становища дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення умов їх сімейного виховання, найбільш повного захисту їх прав та дотримання інтересів:

виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

 1. Довлаштувати з 30.06.2015 року у прийомну сім’ю  **** та  **** на виховання та спільне проживання **** року народження та  **** року народження.

 2. Надати **** та  **** права та покласти обов’язки законних представників прийомних дітей, зобов’язати нести  персональну  відповідальність  за життя, здоров'я,  фізичний та психічний розвиток малолітніх дітей  **** року народження та  **** року народження, відповідно до пункту 17  «Положення  про прийомну  сім'ю»,   затвердженого  постановою  Кабінету  Міністрів України від 26.04.2002 № 565.           3.  Службі у справах дітей Уманської міської ради (Декарчук О.С.):

1) Підготувати договір між прийомними батьками та виконавчим комітетом Уманської міської ради про довлаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

2)  Передати прийомним батькам документи на дітей згідно з переліком, який передбачений пунктом 10 «Положення про прийомну сім’ю», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565.

3) Здійснювати контроль за виконанням договору та умовами проживання і виховання дітей у прийомній сім’ї.

4)  Щорічно, до 15 січня, готувати звіт про стан утримання і розвиток дітей у сім’ї та надавати його прийомній сім’ї для ознайомлення.

5) Подавати, після досягнення дітьми 16-річного віку, документи, необхідні для взяття  на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов. 

4.  Управлінню праці та соціального захисту населення Уманської міської ради (Кучер Г.М.):
1) Закріпити за сім’єю соціального працівника.

 2) Забезпечити соціальний супровід дітей, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї.

3) Забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги дітям, які влаштовані у прийомну сім’ю, та грошового забезпечення прийомним батькам в установленому законодавством порядку та щомісячно, до 5 числа, інформувати службу у справах дітей про зазначені призначення чи їх припинення.

4) Щорічно, до 15 грудня, подавати  службі у справах дітей звіт про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

5) Забезпечити дітей пільговим оздоровленням.

5.  Відділу охорони здоров’я Уманської міської ради (Мироненко В.І., Григоренко І.М.):

1) Закріпити дільничного лікаря за прийомною сім’єю та прийомними дітьми.
2) Забезпечити двічі на рік медичний огляд прийомних дітей та здійснення диспансерного нагляду за ними.
3) Подавати службі у справах дітей Уманської міської ради до 15 грудня щорічний звіт про стан здоров’я дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

6. Відділу освіти Уманської міської ради (Ходаківська Н.В.):

1) Забезпечити реалізацію права прийомних дітей на здобуття дошкільної та повної загальної середньої  освіти, а у разі потреби, забезпечення індивідуального навчання та розвитку їх творчих здібностей.

2) Подавати службі у справах дітей до 15 грудня щорічний звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування дітьми гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомних батькі у вихованні дітей, тощо.

7. Дільничному інспектору міліції, кримінальній міліції у справах дітей Уманського МВ УМВС  України в Черкаській області подавати службі у справах дітей до 15 грудня щорічний звіт про наявність або відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей та прийомних батьків.

8. Пункти 2 рішень виконавчого комітету Уманської міської ради від 23.04.2015 року № 112 «Про надання **** статусу дитини, позбавленої батьківського піклування та направлення його до Уманського НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів ім. Ю.О. Гагаріна – педагогічний ліцей», від 23.04.2015 року № 113 «Про надання **** статусу дитини, позбавленої батьківського піклування та направлення її до Уманського НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів ім. Ю.О. Гагаріна – педагогічний ліцей», вважати такими що втратили чинність.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Кирилюк Л.М., начальника служби у справах дітей Уманської міської ради Декарчука О.С.

Перший заступник міського голови                                             С.Л.Клочко

Секретар виконавчого комітету                                                 Л.П. Плотнікова

Прочитано 930 разів