Середа, 18 листопада 2015 10:00

17вересня 2015р. № 90-р Про консультативно-дорадчий орган виконавчого комітету Уманської міської ради з питань молодіжної політики - Молодіжний виконавчий комітет

 a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

17вересня 2015р. № 90-р

Про консультативно-дорадчий

орган виконавчого комітету Уманської

міської ради з питань молодіжної

політики - Молодіжний  виконавчий

комітет

Відповідно до пункту 20 частини четвертої статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, частини другої статті 14 Закону України „Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні”, рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 23.10.2014р. № 260  «Про допоміжні органи виконавчих органів Уманської міської ради», з метою узгодженості дій органів місцевого самоврядування та молоді у вирішенні  питань, пов’язаних з життям молоді та участі її в усіх сферах життєдіяльності міської територіальної громади:

1. Затвердити Положення про консультативно-дорадчий орган виконавчого комітету Уманської міської ради з питань молодіжної політики – Молодіжний виконавчий комітет (далі Положення) згідно з додатком 1.

2. Затвердити склад консультативно-дорадчого органу виконавчого комітету Уманської міської ради з питань молодіжної політики – Молодіжного виконавчого комітету згідно з додатком 2.

3. Визнати такими, що втратили чинність розпорядження міського голови від 01.05.2005р. №9-р «Про консультативно-дорадчий орган виконавчого комітету міської ради з питань молодіжної політики – Молодіжний виконавчий комітет», від 07.11.2008р. №85-р «Про внесення змін та доповнень до розпорядження міського голови від 01.02.2005р. №9-р «Про консультативно-дорадчий орган виконавчого комітету міської ради з питань молодіжної політики – Молодіжний виконавчий комітет», від 04.02.2011р. №7-р «Про затвердження складу консультативно-дорадчого органу виконавчого комітету міської ради з питань молодіжної політики – Молодіжний виконавчий комітет».

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів  Кирилюк Л.М. та відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради (Вдовиченко Н.В.).

В.о.міського голови,

секретар міської ради                                       О.В.Цебрій

Додаток 1

до розпорядження

в.о.міського голови,

секретаря міської ради

17вересня 2015р. № 90-р

 ПОЛОЖЕННЯ

про консультативно-дорадчий орган виконавчого комітету Уманської міської ради  з питань молодіжної політики – Молодіжний виконавчий комітет

І. Загальні положення

1. Молодіжний виконавчий комітет при виконавчому комітеті Уманської міської ради (далі – МВК) є консультативно-дорадчим органом, що представляє інтереси молоді міста, і має на меті консолідацію та гармонізацію молодіжного громадського руху, запровадженого в Європі демократичного принципу співробітництва держави і громадськості щодо вироблення, імплементації та постійного моніторингу процесу реалізації молодіжної політики.

2. МВК у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України, рішеннями Уманської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.

3. МВК створений з метою залучення молоді до активної участі у громадському, культурному та соціальному житті міста, створенні здорового молодіжного середовища, підтримці молодіжних ініціатив та сприяння самореалізації молоді у місті Умань.

4. МВК поширює свою діяльність на території міста Умань.

ІІ. Основні завдання МВК

1. Вивчення та аналіз соціальних, економічних, правових та політичних процесів у молодіжному середовищі міста.

2.Внесення пропозицій міському голові, виконавчому комітету Уманської міської ради щодо визначення пріоритетних напрямів розвитку молодіжної політики в місті, концептуальних проблем та пошук ефективних механізмів їх вирішення.

3. Налагодження співпраці органів місцевого самоврядування з молодіжними громадськими організаціями, органами студентського самоврядування, активною молоддю міста з питань реалізації молодіжної політики.

4. Участь у підготовці та реалізації міських цільових програм, рішень Уманської міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, у формуванні молодіжної політики щодо соціального становлення та розвитку молоді в місті.

5. Участь у підготовці та реалізації заходів, спрямованих на розв’язання соціально-економічних, правових, культурних та інших проблем молоді.

6. Участь у Всеукраїнських, обласних, міських конкурсах та проектах, їх реалізація в місті.

7. Формування громадської думки молоді щодо суспільно-політичних процесів, що відбуваються в місті.

ІІІ. Права МВК

1. У разі потреби, у встановленому порядку, ініціювати та брати участь у підготовці рішень Уманської міської ради, виконавчого комітету Уманської міської ради та розпоряджень  міського голови.

2. Одержувати, в установленому порядку, від посадових осіб виконавчих органів Уманської міської ради необхідні для діяльності документи, статистичні матеріали.

3. Залучати до роботи МВК з питань, що належать до його компетенції працівників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів виконавчих органів Уманської міської ради, підприємств, установ та організацій, що розташовані на території міста Умань, за узгодженням з їх керівниками.

4. Вносити пропозиції до планів заходів виконавчих органів Уманської міської ради на виконання цільових програм (проектів) стосовно молоді.

IV. Структура, склад та керівництво МВК

1. Склад МВК формується з урахуванням можливості бути представленими у ньому усім соціальним прошаркам молоді.

2. Членом МВК може бути громадянин України віком до 35 років, який делегований будь-якою громадською організацією, навчальним закладом, трудовим колективом, який представляє інтереси молоді.

3. Формування складу МВК здійснюється за принципом гендерної рівності.

4. МВК формується з секторів,  згідно з напрямами роботи, а саме з питань:

 - розвитку культури та духовності;

 - розвитку спорту та здорового способу життя;

 - міжнародних відносин та зв’язків із громадськістю;

 - волонтерського руху та благоустрою міста.

5. Кожний член МВК має право увійти до одного із секторів за власним бажанням, з урахуванням балансу кількісного їх складу.

6. Персональний склад МВК затверджується розпорядженням міського голови.

7. МВК очолює голова. За відсутності голови МВК  його обов’язки виконує заступник.

8. Голова, заступник голови та секретар МВК затверджується розпорядженням міського голови.

9. Член молодіжного виконкому може бути виведений з його складу:

1)  за  власним бажанням;

2) за зверненням громадської організації, навчального закладу, підприємства, установи про відкликання раніше делегованого представника;

 3) за рішенням не менше двох третин від загального складу МВК, в разі неетичної поведінки та дій, які дискредитують діяльність МВК;

 4) систематичною відсутністю на засіданнях 5 і більше разів поспіль без поважних причин.

10. Рішення про припинення повноважень члена МВК, внесення змін у складі МВК затверджується розпорядженням міського голови.

V. Організація діяльності МВК

1. Основною формою діяльності МВК є засідання, які проводяться за потребою, але не рідше одного разу на квартал.

2. Члени МВК інформуються про час та місце засідання його секретарем.

3. Позачергове засідання МВК може бути ініційоване його членами у разі підтримки його проведення 2/3 від загального складу МВК.

4. На останньому засіданні МВК поточного року заслуховуються звіти секторів про їх роботу протягом звітного періоду. Звіти секторів можуть заслуховуватися протягом року.

5. МВК систематично інформує громадськість про свою діяльність і прийняті рішення через засоби масової інформації.

6. Організаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності МВК здійснюється відділом у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради.

VI. Рішення МВК

1. Рішення  приймаються більшістю голосів членів МВК, присутніх на засіданні членів.

2. Рішення МВК оформлюються у вигляді протоколів секретарем МВК.

3. ЗанеобхідностірішенняМВКнаправляютьсякерівникамвиконавчихорганівУманськоїміськоїради, підприємств, установтаорганізацій,незалежновідформвласності, представникамгромадськихоб’єднаньдляподальшогорозгляду.

4. Рішення МВК мають рекомендаційний характер.

VIІ. Внесення змін до Положення

   Зміни до Положення розглядаються на засіданні МВК за пропозицією, підтриманою не менше ніж 2/3 від усіх його членів та затверджуються розпорядженням міського голови.

VIІІ. Припинення діяльності МВК

   Діяльність МВК може бути припинена розпорядженням міського голови.

Секретар виконавчого комітету                                      Л.П.Плотнікова

 

Додаток 2

до розпорядження в.о.міського голови,

секретаря міської ради

17вересня 2015р. № 90-р

Склад

                                                               консультативно-дорадчого органу виконавчого комітету Уманської міської ради з питань                                                  молодіжної політики  - Молодіжного виконавчого комітету

Цебрій Олександр                          -

Володимирович

в.о. міського голови, секретар Уманської міської ради, голова Молодіжного виконавчого комітету;
Романчук Євгеній Ігорович           - волонтер Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом», заступник голови Молодіжного виконавчого комітету (за згодою);
Циктор Анна Ігорівна                     - спеціаліст І категорії відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради, секретар Молодіжного виконавчого комітету.

Члени Молодіжного виконавчого комітету:

Бондаренко Алла Григорівна       -

в.о. голови Уманської міської організації ВМГО «Батьківщина молода» (за згодою);

Горобець Анастасія Русланівна    -

голова студентської ради Уманського обласного музичного училища          

 ім. П.Д. Демуцького (за згодою);

Грищук Жанна Валеріївна            -

член Уманської міської молодіжної організації «Шторм» (за згодою);

Драченко Євген Віталійович         - голова PR-агенції Уманської філії  Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» (за згодою);

Килимистий Максим                      -

Миколайович

викладач кафедри спортивних дисциплін, заступник декана з виховної роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (за згодою);

Китайгородський Владислав 

Всеволодович

голова громадської організації «ВелоУмань» (за згодою);
Корнійчук Аліна Василівна           - заступник голови громадської організації «Умань Молода»(за згодою);
Косенко Катерина Андріївна         - голова студентської ради Уманського медичного коледжу (за згодою);
Лелека Володимир Іванович          - Студент Уманського національного університету садівництва (за згодою);

Махаринська Аліна                        -

Володимирівна                              

голова громадської організації «Умань Молода» (за згодою);
Медведюк Ганна Юріївна              - заступник голови студентської ради Уманського обласного музичного училища ім. П.Д. Демуцького (за згодою);
Нагірнич Галина Романівна          -

заступник голови студентської ради Уманського медичного коледжу;

(за згодою)

Нечетайло Ярослав Леонідович   -

заступник голови  ради студентського самоврядування Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу

імені Т.Г. Шевченка (за згодою);

Нітруца Олена Борисівна              -

голова ради студентського самоврядування відділення дошкільної і початкової освіти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу

імені Т.Г. Шевченка (за згодою);

Підіпригора Олександр                -

Васильович

голова студентської ради  ВСП Агротехнічний коледж Уманського національного університету (за згодою);
Сауляк Лариса Олександрівна       -

голова студентського наукового товариства Уманського державного педагогічного університету

імені Павла Тичини (за згодою);

Слуцька Катерина Сергіївна          - представник благодійного фонду «Воля» (за згодою);
Ткачук Анна Миколаївна               - віце-президент студентської ради Уманської філії Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет»(за згодою);
Уманчик Вікторія Вікторівна        - голова ради студентського самоврядування Уманського національного університету садівництва (за згодою);

Шевченко Іван Григорович           -

студент  ВСП Агротехнічний коледж Уманського національного університету садівництва (за згодою).

Секретар виконавчого комітету                                  Л.П.Плотнікова

Вдовиченко Н.В.

 

Прочитано 1488 разів