Середа, 02 березня 2016 11:13

16 лютого 2016р. № 12-р Про створення комісії з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною

a gerb


УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я


16 лютого 2016р. № 12-р

Про створення комісії з питань
регулювання чисельності диких
тварин і тварин, які не утримуються
людиною, але перебувають в умовах,
повністю або частково створюваних
діяльністю людини


Відповідно до пункту 20 частини четвертої статті 42 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 16 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Загальноміської програми благоустрою м. Умань на 2011-2015 роки, дію якої продовжено на 2016 рік рішенням міської ради від 25.12.2015 року № 6.20-3/7, з метою запобігання жорстокого поводження з тваринами та регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються, але перебувають в умовах повністю або частково створюваних діяльності людини, додержання умов поводження з ними, запобігання негативного впливу їх на навколишнє середовище і здоров’я людей, для покращення санітарного стану території міста:

1. Утворити та затвердити склад комісії з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини (додається).

2. Затвердити Положення про комісію з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини (додається).

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л. та на відділ житлово-комунального господарства (Харченко В.П.).


Міський голова                                                                             О.В. Цебрій

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження міського голови

                                                                                   16 лютого 2016р.     № 12-р

С К Л А Д

комісії з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини

Клочко Сергій Леонтійович -

перший заступник міського голови,

голова комісії;

Харченко Віталій Петрович - в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства, заступник голови комісії;
Трум Олег Віталійович - спеціаліст І категорії відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради, секретар комісії.
Члени комісії:    
Гуртовенко Лариса Миколаївна - головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради;
Качанова Лариса Петрівна - начальник Уманського міськрайонного управління Держсанепідслужби у Черкаській області (за згодою);
Ковальова Анна Леонідівна - головний спеціаліст організаційного відділу Уманської міської ради;
Ковалюк Оксана Іванівна - голова ліквідаційної комісії Уманського КП «ВЖ РЕУ №1»;
Корман Володимир Станіславович - голова ліквідаційної комісії КП «Уманське ВЖ РЕУ №2»;
Оленович Оксана Олексіївна - в.о. начальника управління ветеринарної медицини в м. Умань (за згодою);
Тиховська Яніна Миколаївна - голова благодійної організації Уманського благодійного фонду «Сердце друга» (за згодою);
Ткаченко Галина Вікторівна - фізична особа-підприємець (за згодою);
Цар Андрій Сергійович - директор КП «Уманське РЕУ №3.

В.о. начальника відділу житлово-

комунального господарства                                                            В.П. Харченко

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження міського голови

                                                                                  16 лютого 2016р.     № 12-р

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини

І. Загальні положення

1. Положення про комісію з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини (далі – Положення) розроблено відповідно до статті 16 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Загальноміської програми благоустрою м. Умань на 2011-2015 роки, дію якої продовжено на 2016 рік рішенням міської ради від 25.12.2015 року № 6.20-3/7, якими визначається особливості регулювання чисельності безпритульних тварин.

2. Безпритульними тваринами вважається домашні тварини, що залишилися без догляду людини або утворили напіввільні угруповання, здатні розмножуватися поза контролем людини.

ІІ. Порядок перевірки стану питань регулювання чисельності безпритульних тварин

1. Підставами для перевірки стану питань регулювання чисельності безпритульних тварин, з метою їх подальшої біостерилізації та чіпування, можуть бути:

1)заяви (повідомлення) громадян, підприємств установ та організацій, засобів масової інформації;

2) результати інспекційних перевірок територіальних органів Міністерства охорони навколишнього середовища, санітарно-епідеміологічної служби, органів місцевого самоврядування, управління ветеринарної медицини в м.Умань.

2. Заяви (повідомлення) про факти виявлення безпритульних тварин подаються до виконавчого комітету міської ради, відділу житлово-комунального господарства, Уманського КП «ВЖ РЕУ №1», КП «Уманське ВЖ РЕУ №2», КП «Уманське РЕУ №3» та розглядаються на засіданні комісії з питань регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини (далі – комісія).

3. За результатами своєї роботи комісія складає акт для вирішення питання регулювання чисельності диких тварин і тварин, які не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини або про передачу відповідних документів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про захист тварин від жорстокого поводження.

ІІІ. Забезпечення діяльності комісії

1. Комісія проводить засідання за необхідності.

2. Робота комісії здійснюється у формі засідань.

3. Засідання комісії є повноважним, за умови присутності на ньому не менш половини членів комісії.

4. Організація засідань комісії покладається на секретаря комісії.

В.о. начальника відділу житлово-

комунального господарства                                                            В.П. Харченко

 

 

Прочитано 1029 разів