Середа, 30 березня 2016 15:34

29 березня 2016р. № 33-р Про організацію та проведення міського молодіжного фестивалю соціальних проектів«Почуй! Побач!»

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

29 березня 2016р.  № 33-р

Про організацію та проведення

міського молодіжного

фестивалю соціальних

проектів«Почуй! Побач!»

       Відповідно до пункту 20 частини четвертої статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", беручи до уваги статтю 2 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», на виконання  міської програми, затвердженої рішенням Уманської міської ради від 25.02.2015 № 6.7-3/7 «Про міську Програму підтримки  молоді  на 2016 рік», з метою пропаганди здорового способу життя та профілактики шкідливих звичок в молодіжному середовищі:

1. Провести міський молодіжний фестиваль соціальних проектів «Почуй! Побач!»  у квітні 2016 року.

2. Затвердити Положення про міський молодіжний фестиваль соціальних проектів «Почуй! Побач!»  (далі – Фестиваль) (додається).

3. Відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради (Вдовиченко Н.В.) провести необхідну організаційну роботу з підготовки та проведення  Фестивалю.

4. Бухгалтерській службі виконавчого комітету Уманської міської ради (Філатова Л.В.) забезпечити фінансування Фестивалю згідно кошторису витрат на загальну суму 1000,00 (одна тисяча) гривень за рахунок КТКВ 091103 «Соціальні програми і заходи державних органів у справах молоді».

5.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Радченко О.О.  та   відділ  у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради (Вдовиченко Н.В.).

   Міський голова                                                          О.В.Цебрій

    

       

       

ЗАТВЕРДЖЕНО

 Розпорядження

міського голови

 29 березня 2016р.  № 33-р

 

Положення

про міський молодіжний фестиваль соціальних проектів

«Почуй! Побач!» 

І. Загальні положення

  1. Міський фестиваль соціальних проектів «Почуй! Побач!» (далі - Фестиваль) проводиться  на виконання  Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні».
  2. Організатором Фестивалю є відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради.
  3. Організатор  забезпечує  підготовку та проведення Фестивалю.
  4. Співорганізаторами Фестивалю є: кабінет «Клініка дружня до молоді» Уманської дитячої міської лікарні, факультет соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, за їх згодою.

ІІ.Мета та завдання Фестивалю

1.  Метою Фестивалю є популяризація і пропаганда здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед дітей і молоді, виявлення та підтримка талановитої молоді.

2. Завдання Фестивалю:

1)  активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя;

2)  набуття та засвоєння дітьми і молоддю нових знань про здоровий спосіб життя;

3)підвищення рівня інформованості молоді з питань профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, захворювань на ВІЛ/СНІД, інфекцій, що передаються статевим шляхом тощо;

4) виявлення, обмін і розповсюдження кращого досвіду з  профілактики запобігання негативним проявам серед дітей і молоді засобами мистецтва, використовуючи їх вокальні, хореографічні, художні здібності;

5) впровадження нових форм «здорового дозвілля» дітей і молоді.

ІІІ.Умови участі у Фестивалі

1. У Фестивалі можуть взяти участь команди загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, молодіжних та дитячих громадських організацій.

2. Для участі у фестивалі необхіднодо 10 квітня 2016 року подати заявкудо відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради, де зазначається:

1) повна назва навчального закладу (організації);

2) назва соціального проекту;

3) назва команди, список учасників команди та керівника;

4) координати (адреса, телефони).

ІV. Порядок проведення Фестивалю

  1. Фестиваль  буде проведено 26 квітня 2016 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.
  2. Для участі у фестивалі формується команда  з  учнів, студентів, яка готує літературно-музичну міні-композицію (не більше 10 хвилин). Девіз виступів: «Не будь байдужим!» (кожна команда може формулювати власний девіз, який відображає здоровий спосіб життя молоді).Тематика виступів спрямовується на популяризацію, пропаганду та роз'яснення серед молоді переваг здорового способу життя, формування безпечної поведінки, збереження власного здоров'я та здоров'я навколишніх, відображення духовних цінностей народу в поєднанні з сучасними молодіжними напрямами.
  3. Виступи команд висвітлюють, в образній формі, наслідки паління, вживання наркотичних речовин, неправильного харчування.
  4. Не допускається у композиціях демонстрація негативних елементів: процес вживання наркотичних речовин, стан оп'яніння, безладні стосунки; знаходження на сцені сигарет, пляшок спиртного, шприців тощо. Виступи повинні бути позитивно зорієнтовані, можуть поєднувати різні жанри, стилі і напрями мистецтва, демонструвати власні досягнення молоді у формуванні здорового способу життя. Проблеми можуть відображатися у трагічній, гумористичній, образній, художньо-спортивній та інших формах. Рекомендується дотримуватись принципів культуровідповідності, толерантності, емоційності та життєтворчості.
  5. Сценарії мають бути оригінальними, авторськими та відображати власний досвід і досягнення у сфері формування здорового способу життя.

V. Підведення підсумків і нагородження

       Після виступів  команд  організатори Фестивалю  вручають дипломи учасникам. Організатори також можуть призначити спеціальні призи та нагороди.

VI.Фінансування

Проведення  Фестивалю здійснюється за рахунок коштів міського бюджету  та  інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

  Заступник міського голови,

  секретар виконавчого комітету                                   Л.П.Плотнікова

 

Прочитано 898 разів