Вівторок, 22 вересня 2015 16:49

Інвестиційний форум Черкащини - 2015

18 вересня делегація м.Умань на чолі з в.о. міського головиОлександром Цебрієм взяла участь в Черкаському інвестиційному форумі, який відбувся в м. Києві в готелі «Опера».

Інвестфорум-2015 проведено за ініціативи голови обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка та сприяння Української бізнес-асоціації, видання «Бізнес» і підприємців.

На інвестиційний форум з’їхалося більше сотні учасників: підприємці Черкащини, інвестори, представники міжнародних інституцій та ін.

Відкрив форум голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, який розповів про досягнення у напрямі покращення інвестиційної привабливості області, спрощення бюрократичних процедур. Юрій Олегович зазначив, що Черкаська область має великий потенціал для інвестування, оскільки має вигідне географічне розташування, природні ресурси та багато вільних ніш для підприємництва й імпортозаміщення. Очільник області наголосив, що головний принцип черкаської влади – інвестор має почуватися в нас, як на курорті: відпочиваючи, витрачати кошти.

Учасником форуму був і віце-спікер парламенту Грузії Георгій Барамідзе, який розповів про реформи у Грузії. Переважно завдяки боротьбі з корупцією та зниженню податків країна в рейтингу з бізнесування перемістилась із 120 на 8 місце. Високопосадовець Грузії переконаний, що все вдасться і в Україні, якщо в окремо взятій області завдяки губернатору вже зроблено такі рішучі кроки для покращення інвестиційної привабливості.

Уманчанами на інвестфорумі було презентовано проект «Створення туристичного комплексу в м. Умань» як зони відпочинку загальнодержавного та міжнародного значення.           

Так, на вільній від забудови території пропонується зосередити торговельно-розважальні комплекси, арт-центр, спортивний та представницько-діловий центри, виставкові павільйони, готелі, конференц-зали та ресторани.

Інвестиційним проектом Умані передбачено, що туристичний комплекс буде з’єднано з Національним дендрологічним парком «Софіївка» та розташовано на відстані 1200 метрів від історико-культурного центру на місці поховання духовного лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана. Це сприятиме розвитку ділового, оздоровчого, спортивного, паломницького та інших видів туризму.

З огляду на те, що протягом року дендропарк «Софіївка» відвідує понад 1 мільйон туристів, а на могилу свого духовного провідника приїздить помолитись понад 50 тисяч паломників з 20 країн світу, реалізація цього проекту дасть змогу створити якісний туристичний продукт, здатний максимально задовольнити потреби населення, забезпечити комплексний розвиток туристичної сфери. Будівництво такого комплексу сприятиме покращенню умов відпочинку та оздоровлення населення, а також збільшить потік туристів, що у свою чергу призведе до можливості отримання значних фінансових ресурсів у сфері обслуговування.

Нинішній форум організатори називають лише початком бізнес-діалогу. Новий планують провести вже на Черкащині.

Уманщина чекає на своїх потенційних інвесторів…

 

 

Прочитано 2898 разів