Середа, 23 жовтня 2013 15:17

Інформація відділу комунального господарства про виконану роботу за 9 місяців 2013 р

 

Одне з основних завдань визначених законодавством України для органів місцевого самоврядування - це забезпечення належного функціонування та використання в населених пунктах інфраструктури та об'єктів життєзабезпечення населення, до яких відносяться також об'єкти благоустрою.


Відомо, що комплексний благоустрій в місті і в цілому в державі є одним із найпріорітетніших напрямків єдиної системи розвитку і функціонування всього міського господарства.      
Спираючись на первинний суб’єкт місцевого самоврядування – територіальну громаду, керуючись діючими Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про благоустрій населених пунктів», на відділ комунального господарства,   який  є  структурним підрозділом міської ради, покладено цілий ряд обов’язків з організації благоустрою, в т.ч.: облаштування, капітального і поточного ремонтів, утримання, реконструкції і нового будівництва доріг, тротуарів, мостів, шляхопроводів, скверів, малих архітектурних споруд, кладовищ, засобів регулювання дорожнім рухом, пам’ятних місць, мереж вуличного освітлення, зелених насаджень, боротьба із сніговими заметами і ожеледицею, та цілий ряд інших питань що включають у себе забезпечення  належного функціонування міського господарства.
Щорічно, відповідно до програми благоустрою м. Умань на 2011-2015 роки,  та титульних списків, відділом комунального господарства, враховуючи необхідність проведення першочергових заходів щодо благоустрою території міста, виконується надзвичайно великий обсяг робіт з утримання об’єктів благоустрою.
Завдяки постійному контролю і безпосередній підтримці з боку міського голови Ю.І.Бодрова, його першого заступника, виконавчого комітету  та  депутатського корпусу,  основні завдання, що покладені на відділ, втілюються в життя незважаючи на проблеми та труднощі фінансового і технічного характеру.

Загалом  відповідно до титульних стисків на 2013 рік  відділу комунального господарства доведені кошти у сумі 7 млн. 368 тис. грн.

Капітальний та поточний ремонт дорожнього покриття вулиць міста здійснюється за рахунок коштів міського, обласного та державного бюджетів, дольової участі підприємств і організацій міста.
Відділу комунального господарства на ремонт та утримання доріг комунальної власності на 2013 рік доведено 5 367,661 тис. грн. з різних джерел фінансування . В тому числі :       
-     з бюджету міста                                   –  1 367,956 тис грн.
-   з обласного бюджету (за рахунок власних коштів)  –   410,405 тис. грн. (замовником є Служба автомобільних доріг у Черкаській області)
-     з державного бюджету (місцевому та обласному бюджету)        –  3 589,300 тис. грн.

За рахунок коштів міського бюджету - 123,155 тис.  виконано поточний ремонт доріг по вулицях Радянській, Тімірязєва, Садовій,  Жовтневої революції, Артема, Горького, Коломенській, Ломоносова. Влаштовано – 576,3 м2  асфальтобетонного покриття (замовник -  відділ комунального господарства).

За рахунок коштів державного бюджету (обласному), виконано поточний ремонт доріг по вулицях Леніна, Київській, Тищика, Праці, Шевченка, Київській, Залізничній, Енергетичній,  Г.Сталінграда. Вартість робіт  – 260,0 тис. грн. Влаштовано 1080,5 м2 асфальтобетонного покриття (замовник -  відділ комунального господарства).

За рахунок коштів обласного бюджету (власні кошти),  виконано поточний ремонт вул. Комарова, К.Лібкнехта, Урбайліса (замовником є Служба автомобільних доріг у Черкаській області, виконавець – філія «Уманська ДЕД» та Райавтодор). На черзі ремонт вул. Герцена та Л.Іскри (загальна вартість робіт 410 тис. грн).

За рахунок державного бюджету  виконано роботи з капітального ремонту дороги по вул. Бабушкіна (вартість робіт – 483 тис. грн.,  площа 1828 м2).
Завершено роботи, як і було обіцяно,  із капітального ремонту ділянки вул. Тухачевського. Фінансування проводиться,  як з державного бюджету 412,179 тис. грн.,  так  і з місцевого бюджету – 299,463 тис. грн. Площа ремонту 1776 м2.
Проводяться конкурсні торги на виконання робіт із капітального ремонту вул. Р.Чорного (на сьогодні визначено переможця виконання робіт). Вартість капітального ремонту вул. Р.Чорного становитиме                              1 млн. 601 тис. 525 грн.

Виконано роботи з поточного утримання вулично-дорожньої мережі на суму 554,170 тис. грн., в тому числі за рахунок коштів державного бюджету 502,597 тис. грн., за рахунок коштів місцевого бюджету 51,6 грн.

- за рахунок дольової участі підприємств, організацій та установ міста додатково виконані роботи з облаштування асфальтобетонного покриття подвір’я міської лікарні (вартість робіт 185,6 тис. грн.), влаштовано тротуари з використанням тротуарної плитки по вул. Леніна, Радянській, Тищика, Садовій;
- проводиться відновлення та благоустрій ділянок, де виконувалися аварійні роботи з ремонту підземних мереж і комунікацій;
-  встановлено сучасний світлофорний об’єкт на перехресті вул. Садової-Шевченка-Пушкіна, додатково встановлено турнікети по вул. Садовій та Ж.Революції та облаштовано сходи на автозупинці по вул. Р.Чорного;
-  завершуються  роботи з поновлення дорожньої розмітки;
- проводяться роботи із викошування газонів у скверах та вздовж магістральних вулиць міста, після випадання опадів виконується очищення зливової каналізації.
В зимовий період виконано роботи з формувальної обрізки дерев, які ростуть вздовж основних магістральних вулиць, це вул. Леніна, Шевченка, Садова, Ж.Революції, Тищика, Урицького, Л.Іскри, Г.Сталінграда, Р.Чорного, Енгельса, та забезпечено своєчасну посипку доріг протиожеледним матеріалом і розчистку від снігу з метою недопущення збоїв у русі автомобільного транспорту.
Станом на 2 жовтня 2013 р. на території міста видалено 13 аварійних дерев, роботи в цьому напрямку продовжуються.
За результатами конкурсних торгів на проведення робіт із очистки вулично-дорожньої мережі від снігу у зимовий період переможцем визначено КП «Комунальник», який на умовах субпідряду заключив договори на очистку від снігу  із ТОВ «БМК Експертдорбуд», ТОВ «Уманьдоррембуд» та ПП «БДУ МУШ».
На сьогодні заготовлено 662 м3 відсіву, який буде використаний для приготування протиожеледного матеріалу.
19 вересня поточного року  проведено огляд техніки призначеної для очистки вулиць та тротуарів міста від снігу та ожеледі.

Спеціалістами відділу комунального господарства протягом поточного року проведено 18 рейдових перевірок стану благоустрою території міста, за результатами яких видано 27 приписів та на порушників правил благоустрою складено 11 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 152 Кодексу України про Адміністративні правопорушення.

Керуючись Указом  Президента України «Про проведення весняної акції «За чисте довкілля»,  відповідно до розпорядження  міського  голови і  загальноміських  заходів,   з  метою  збереження  і примноження зелених насаджень, поліпшення благоустрою,  санітарного стану  і  екології в місті в квітні-травні місяці поточного року  проводилась Весняна  акція з  озеленення  та  благоустрою.
Міською владою забезпечено організацію і  здійснення низки  заходів з  облаштування об’єктів благоустрою,  проведено  загальноміські суботники у ІV етапи.
Дана акція була спрямована на формування екологічної свідомості усіх верств населення, особливе значення було приділено роботі з молоддю через залучення школярів і студентів.    
Результатом  роботи стали  ось  які  здобутки: 
-    приведено в належний санітарний стан 5 скверів та 1 парк;
-    прибрано  кладовища, 22 братські могили, 2 меморіальних комплекса, 18 місць почесних поховань;
-    висаджено 880  дерев,  1400   декоративних кущів;
-    ліквідовано 8 стихійних сміттєзвалищ;
-    упорядковано 5 в’їздів в місто;
-    прибрано та впорядковано 210 км. доріг та вулиць, 550 тис. м2  тротуарів, 95 тис. м2 прибудинкових територій;
-    приведено в належний стан 69 дитячих та 7 спортивних майданчиків;
-     прибрано 1,9 км. прибережних смуг водойм міста.  
За період проведення акції витрачено 320 тис. грн. бюджетних коштів та 220 тис. грн. позабюджетних.
Кількість залученої до участі у весняних толоках громадськості складає 26тис. осіб, у т.ч. 5 200 студентів та учнів.


Начальник відділу
комунального господарства                                          М.П.Лисогора

 

Прочитано 1750 разів