Вівторок, 26 березня 2019 15:52

Круглий стіл «Легалізація зайнятості населення – основне завдання сьогодення»

 

23 березня в Уманському національному університеті садівництва відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Легалізація зайнятості населення – основне завдання сьогодення» під час якого заступник міського голови Юлія Малішевська, спеціалісти відділу аудиту та фінансового контролю, відділу економічного розвитку Уманської міської ради, інспектори праці, викладачі кафедри фінансів, страхування та банківської справи, працівники бухгалтерської служби УНУС обговорили шляхи вирішення питань легалізації праці.

Кожен з учасників заходу висловив думку про те, що проблема тіньового ринку праці – це зaгaльнa прoблемa держaви і кoжнoгo з нaс, тoж вирішувaти її слід спільними зусиллями. Лише співпраця органів влади, громадських організацій, ліги підприємців та громадськості допоможе знизити рівень тіньового ринку. Неoбхідно і надалі прoвoдити рoзꞌяснення серед нaселення, про те, щo легaльнa зaрoбітнa плaтa вигіднa нaсaмперед робітникам, тому що згoдa oтримувaти зaрплaту в кoнвертaх пoзбaвляє їх сoціaльнoгo зaхисту. У вирішенні цієї проблеми слід враховувати і  іноземний досвід.

На завершення присутні висловили думку, що позитивне вирішення цього питання вкрай необхідне саме для органів місцевого самоврядування, оскільки це надасть можливість своїми силами вирішити питання поповнення місцевого бюджету, шляхом контролю за своєчасною виплатою заробітної плати, додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізацією трудових відносин.

Прочитано 1605 разів