Вівторок, 30 вересня 2014 16:36

Роз'яснення ініціативної групи по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міськради

У зв'язку з численними запитаннями, що поступають від громадських організацій, Ініціативна група (на додаток до Повідомлення, опублікованого на сайті міськради, в газеті "Уманська зо-ря" від 12.09.2014 р. та інших ЗМІ)  роз'яснює наступне:

1. Усупереч заявам деяких посадовців і окремих ЗМІ, Громадські ради при виконавчих органах влади (у нашому випадку - при виконкомі Уманської міськради) не є громадськими організаці-ями.  Типове Положення про Громадські ради, затверджене постановою КМУ № 996 від 03.11. 2010 р., дає наступне визначення цієї структури:

Громадська  рада  … є   постійно   діючим   колегіальним   виборним консультативно-до-радчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними спра-вами, здійснення громадського контролю  за  діяльністю  органів  виконавчої влади,  налаго-дження ефективної   взаємодії   зазначених   органів   з   громадськістю, врахування  громадсь-кої  думки  під  час  формування та реалізації державної політики.

Тому  в даному випадку застосування законодавства про громадські об'єднання буде неправо-мірним.

2. До складу Громадської ради входять не самі громадські організації, а їх представники (не обов'язково керівники), не більш ніж по одному від кожної організації.

3. У заявах керівників організацій ставиться питання не про входження організації до складу Громадської ради, а про направлення своїх представників для участі в Установчих зборах по створенню цього органу, і адресувати ці заяви слід Ініціативній групі (не виконкому, міськраді або іншим посадовцям).

4. Перелік  видів організацій, які можуть направляти своїх представників для участі в Установ-чих зборах, приведений в згаданому Повідомленні.  У нім же приведений перелік документів, які слід додати до Заяви.

Як приклад такої Заяви пропонуємо такий варіант:

«До Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів

по створенню Громадської ради

при Виконкомі Уманської міської ради

 

З А Я В А

Прошу для участи в Установчих зборах по створенню Громадської ради при Виконкомі Уман-ської міської ради в якості представника (назва організації) зареєструвати  (прізвище, ім’я, по-батькові).

Додаю:

1. Рішення керівника організації про делегування представника організації для участі в Устано-вчих зборах  (завірене печаткою – у разі наявності).

2. Біографічну довідку делегованого представника.

3. Копію свідоцтва про реєстрацію організації.

4. Інформацію про результати діяльності організації  протягом останніх 2 років.

Керівник організації     (підпис)              (прізвище, ініціали)

Дата»

 

Ще раз нагадуємо, що останнім днем подачі заяви є 6 жовтня2014 року.

Керівник Ініціативної групи     Герман Рахматулін

Прочитано 1327 разів