Понеділок, 15 лютого 2021 17:13

Служба зайнятості закликає до легалізації трудових відносин!

Офіційне оформлення трудових відносин з працівниками – прямий обов’язок працедавців. Незважаючи на роз’яснення в засобах масової інформації та вимоги чинного законодавства, працевлаштування у правовому полі для багатьох сьогодні є серйозною проблемою.

Легальна зайнятість передбачає не тільки використання робочої сили на законних підставах, а й виплату найманому персоналу «білої» заробітної плати. Інколи факт працевлаштування завуальовують укладенням цивільно-правових договорів. Слід пам’ятати, що такий вид трудової діяльності застосовується зазвичай для виконання конкретного обсягу роботи, що спрямована на певний результат, і у разі досягнення цієї мети, договір вважається виконаним і дія його припиняється.

Нагадуємо, що кожний нелегальний працівник «обійдеться» працедавцю у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. Водночас сплата штрафу не звільняє від усунення порушень законодавства про працю.

Небезпека «тіньової» зарплати полягає не тільки у несплаті до бюджету обов’язкових платежів, а й у тому, що працівник не матиме змоги отримати пенсію, яка б відповідала рівню його реальної зарплати.

Служба зайнятості нагадує керівникам фірм і компаній: у разі офіційного працевлаштування тимчасово непрацюючих осіб на новостворені робочі місця працедавці можуть претендувати на отримання компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, а також на відшкодування фактичних витрат із виплати заробітної плати у разі забезпечення роботою внутрішньо переміщених осіб.

До того ж у період карантинних обмежень діяли урядові програми, завдяки яким лише офіційно працевлаштовані працівники та фізичні особи-підприємці мали змогу отримати від держати кошти, що були втрачені через пандемію.

Докладну інформацію і конкретні пропозиції щодо  працевлаштування та послуг служби зайнятості  можна отримати за адресою: 
м.Умань, вул. Горького, 35 Уманський міський центр зайнятості.
Контакти Уманського міського центру зайнятості:
- для роботодавців - +38(04744)34123,
- для шукачів роботи та безробітних - +38(04744)34998,
- телефон «гарячої лінії» - +38(04744)34989,
- адреса електронної пошти - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Прочитано 311 разів