Середа, 04 квітня 2018 15:37

Комунікація міського голови з громадою триває

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

«Щодня ви в колективах - хіба це не стомливо?» – запитали ми міського голову Олександра Цебрія по закінченні його чергового спілкування. Цього разу - з науковцями та іншими співробітниками УДПУ ім. Павла Тичини. Та нашого співчуття головний посадовець міста не розділив:

- Мій звіт перед людьми - це не очікування подяки і похвали, а своєрідний соціологічний зріз міських проблем. Щоразу це комунікація, діалог, це пропозиції та зауваження, які слід обов’язково враховувати в подальшій роботі. Після такого спілкування не втома гнітить, а, навпаки, сили подвоюються, адже уманчани розраховують на подальший розвиток міста, на його нові досягнення.

- Свідомі мешканці не можуть не помічати позитивних змін в Умані, - зауважив один з професорів УДПУ, висловлюючи думку присутніх, - але й проблеми є, які не можна замовчувати.

А тому їх з відкритого мікрофону озвучували присутні, сподіваючись на реагування міського голови та його команди. Йшлося про теплопостачальні труднощі, про дороги й тротуари, про необхідність реконструкції Будинку культури.

Мешканці з приходом весняного тепла вже й не згадують, з якими складнощами стартував в Умані нинішній опалювальний сезон. Та теплопостачальники і представники влади усвідомлюють: якщо зараз не зробити рішучих кроків, зимовий період 2018-2019 може бути сповнений великих неприємностей. Тому, на переконання мера, єдиний вихід – внутрішньоквартальні котельні, на будівництво яких доведеться брати кредит. Альтернативи такому рішенню немає.

Подякувавши співробітникам найбільшого на Черкащині вишу за позитивну атмосферу зустрічі, міський голова озвучив ідею створення дорадчого органу при міській раді, який складався б з діячів науки і культури. Адже саме представники інтелігенції міста, його еліти можуть позитивно впливати на процеси, що в ньому відбуваються.

Зі свого боку міський голова пообіцяв ректору університету Олександрові Безлюдному і всім присутнім всебічну підтримку вищій школі і їхньому закладу зокрема.

Якщо кинемо оком в далеку минувшину, переконаємось, що в містах, які мали Магдебурзьке право (Умань його набула в 1760 році), бургомістр щороку звітував перед громадою. Отже, відкрите спілкування з людьми, прямий вплив громади на владу – давня українська традиція. Вкрай необхідна й у сучасному житті.

Крім педуніверситету, на цьому тижні у міського голови заплановані зустрічі у школах – 10-й і 11-й, в музичному училищі й агроколеджі, зустріч з працівниками швейної фабрики та поліцейськими. Комунікація з громадою триває.

 

За матеріалами загально-політичної газети «Рідна Умань»

Фото прес-центр УДПУ

Прочитано 929 разів