Середа, 22 серпня 2018 16:28

В Умані вшанували легендарну українку Надію Суровцеву

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Цього року українці відзначають не тільки 27-му річницю незалежності України, а й 100-річчя відродження української державності. І за традицією до знаменних величних дат нашої держави українці вшановують видатних своїх земляків та віддають данину пам’яті державотворцям, борцям за свободу і незалежність України.

21 серпня міський голова Олександр Цебрій спільно з інтелігенцією міста вшанували пам’ять легендарної українки, письменниці, журналістки, громадсько-політичної діячки, члена уряду Української народної республіки Надії Віталіївни Суровцової.

Це Людина з великої літери, яка мала залізну силу волі та зазнала нелегкої долі. Це Українка, яка присвятила все своє життя боротьбі за вільну незалежну Україну.

За свою активну громадську діяльність, пропаганду ідей української державності Надія Віталіївна близько тридцяти років перебувала у концтаборах тоталітарної країни.

Проте, випробування долі не зламали її дух. Після звільнення Суровцова оселилася в Умані. За свої політичні переконання завжди була під пильним наглядом каральних органів, але це не заводило продовжити відстоювання українських національних інтересів.

«Постать Суровцової навіки стала для українців прикладом волелюбності та жертовності у борні за незалежну Україну.

Уманчани схиляють голову перед світлою пам’яттю Надії Віталіївни. І наш обов’язок не тільки не втратити, а і примножити надбання нашої великої землячки», - сказав міський голова Олександр Цебрій.


Довідково: Померла і похована письменниця в місті Умань на Міщанському  кладовищі. В Умані за адресою: вул. Воїнів-інтернаціоналістів, 6 діє Меморіальний музей-квартира Надії Суровцової також в місті одну із вулиць названо ім’ям цієї видатної жінки.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1556 разів