Понеділок, 08 жовтня 2018 14:03

З Днем народження, рідна Умань!

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Традиційно у першу суботу жовтня уманчани відзначають День міста, проте святкування розпочалось напередодні.

06 жовтня у День міста по вул. Київській розгорнули свою роботу виставка установ, громадських організацій, вищих, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів міста «Тобі, рідна Умань!», містечки: майстрів, розваг та атракціонів, сувенірів, організовано ярмарок і фестиваль вуличної їжі. Проведено дитячі велоперегони, показові виступи акробатів та інші цікавинки.

Із центральної сцени з Днем народження Умані всіх присутніх привітав міський голова Олександр Цебрій та зазначив: «Сьогоднішнє свято – це значна подія для всіх, хто народився, виріс, живе і працює, навчається у цьому чудовому місті, яке багате на талановитих, мудрих, працьовитих людей, відоме своїми культурними надбаннями далеко за його межами. Адже древня і сучасна Умань – це велика родина, зі своїми традиціями, звичаями, побутом та культурою». Також Олександр Володимирович подякував всім, хто працює на благо уманської територіальної громади, і побажав миру та процвітання рідній Умані.

Уманчани приймали вітання і від міського голови міста-побратима Кам’янець-Подільський Михайла Сімашкевича, голів Уманської райдержадміністрації Євгенія Данченка та районної ради Оксани Супрунець, представника від міст-побратимів, представника міста-побратима Ланьцут бурмістра Станіслава Гвіздака.

По закінченню привітань свято продовжили уманські таланти: музиканти, співаки, танцюристи.

Приємним сюрпризом на святі було виконання вальсу, у якому взяли участь одночасно 100 пар.

Цього ж дня організовано багато цікавих заходів – концертні програми творчих колективів міста, виступи гуртів «Atmosphera» та «Цвіт кульбаби». А на завершення для уманчан дарунком стало світлове шоу барабанщиків Rhythmmen.

Свято продовжилось і наступного дня. Так, 07 жовтня було підведено підсумки і нагородження переможців чемпіонату України з футболу серед дівочих команд Вищої ліги WU-16 (03.10.-07.10.2018 р.) та відкритого чемпіонату області з веслування на байдарках та каное, присвячений пам’яті воїна-афганця О.Захаревського (06.10.-07.10.2018 р.). Розпочали свою роботу виставка живопису іспанських та українських художників та Перший міжнародний кінематографічний фестиваль іспанського кіно в рамках Міжнародного проекту «Умань – Сарагоса».  

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 834 разів