П'ятниця, 12 жовтня 2018 15:56

Спільна нарада з питань життєдіяльності міста

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 12 жовтня міський голова Олександр Цебрій провів нараду з керівниками відділів, служб та управлінь на якій начальник відділу житлово-комунального господарства Віталій Харченко ознайомив з станом реалізації в місті Умань найважливіших інфраструктурних проектів за 2018 рік, а заступник начальника відділу освіти   Ірина Миколенко прозвітувала про впровадження концептуальних засад Нової української школи в освітній простір закладів загальної середньої освіти міста.

Віталій Харченко повідомив, що в 2018 році в місті реалізується 5 основних проектів з розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, вартість яких складає левову частку асигнувань, передбачених на капітальні вкладення:

  • «Реконструкція площі Соборності»;
  • «Реконструкція гідротехнічної споруди Осташівського ставу»;
  • «Розбудова та облаштування туристичного об’єкту – Набережної Осташівського ставу в м. Умань. Капітальний ремонт прибережної території Осташівського ставу.»;
  • «Поточний середній ремонт вулиці Незалежності»;
  • «Поточний середній ремонт вулиці Небесної сотні».

Загальна сума планових асигнувань на 2018 рік з бюджетів усіх рівнів для реалізації зазначених проектів складає – 38,3 млн. грн.

«Реконструкція площі Соборності»: В поточному році заплановано здійснити герметизацію підземних ходів шляхом влаштування палевого поля з буро-набивних паль та накриття  монолітною залізобетонною плитою, а також виконати заходи з гідроізоляції з застосуванням геотекстильної мембрани.

Крім цього буде виконано покриття площі фігурними елементами вимощення та покриття асфальтобетоном стоянки для транспортних засобів.

Заплановано завершити прокладення мереж електропостачання та мережі автоматичного поливу зелених насаджень.

«Реконструкція гідротехнічної споруди Осташівського ставу»: В минулому році повністю відновлено робочий стан гідроспоруди у відповідності до її проектних експлуатаційних характеристик, а влаштування організованого відведення дощових вод з проїзної частини вирішило давню проблему накопичення води на дорозі під час опадів. В поточному році заплановано завершення виконання проекту.

В 2018 році розпочато реалізацію ще трьох важливих для міста інфраструктурних проектів.

В рамках реалізації стратегії розвитку міста, як туристичного центру розпочато виконання проекту «Розбудова та облаштування туристичного об’єкту – Набережної Осташівського ставу в м. Умань. Капітальний ремонт прибережної території Осташівського ставу.»

В 2018 році в місті також виконуються ще два  значних інфраструктурних проекти з ремонту міських доріг: «Поточний середній ремонт вулиці Небесної сотні» та «Поточний середній ремонт вулиці Незалежності».

На ремонт вулиці Небесної сотні з державного дорожнього фонду виділено 4,5 млн. грн. з міського бюджету 64 тис. грн. На ремонт вулиці Незалежності з державного дорожнього фонду виділено 2 млн. грн. з міського бюджету 69 тис. грн.

Проектами передбачено заміну бордюрного каменю на гранітний, суцільний ремонт дорожнього покриття, встановлення огороджуючи турнікетів та заміну дорожніх знаків, а також вперше в нашому місті нанесення пластикової дорожньої розмітки з гарантійним терміном експлуатації 3 роки. 

Розпорядження  коштами з ремонту зазначених доріг, відповідно до порядку використання коштів дорожнього фонду, централізовано здійснює Державне підприємство «Служба автомобільних доріг у Черкаській області».

Надходження всіх державних та обласних асигнувань на реалізацію  цих проектів в 2017 та 2018 роках відбулось за сприяння Народного депутата Яценка Антона Володимировича та депутатів його фракції в обласній раді.

Також за сприяння міської влади та депутатів міської ради були виділені в повному обсязі кошти обов’язкового спів фінансування для реалізації цих важливих для розвитку міста проектів.

Заступник начальника відділу освіти Ірина Миколенко заначила, що 1 вересня 2018 року стартував новий етап у реформуванні сучасної української освіти та створенні Нової української школи, основними засадами якої є переорієнтація навчання із засвоєння величезної суми знань на освоєння ключових компетентностей та вмінь їх практичного застосовування; формування ставлень та цінностей, навичок для вирішення життєвих проблем.

У 2018/2019 навчальному році 954 учні з 37 перших класів розпочали навчання в Новій українській школі, в тому числі вісім 1-х класів семи закладів загальної середньої освіти (№№ 3, 5, 9, 11, 14, НВК № 7-колегіум, НВК № 24) працюють за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». 

Реформа підтримана значним фінансовим ресурсом як з боку держави, так і з боку міської влади. Для старту Нової української школи на засадах співфінансування державою виділено 70% від загальної суми - 1 618 685 грн. та з міського бюджету 30% – 693 800 грн. Ці кошти спрямовані для перших класів закладів загальної середньої освіти на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання та їх доставку.

В результаті проведених відкритих торгів (3 рази) на закупівлю сучасних меблів для 1- х класів підписано угоду з переможцем торгів ТОВ «Розком» на суму 1 098 960,00 грн. та визначено термін поставки меблів - до 01.12.2018.       

За сприяння депутатського корпусу Уманської міської ради виділені кошти з міського бюджету у сумі 75 тис. грн. за які придбано 8 плазмових телевізорів для 1-х класів, які працюють за науково-педагогічними проектом «Інтелект України».  

Для 1-х класів 2018-2019 навчального року від компанії The LEGO Foundation отримано комплекти LEGO DUPLO «6 цеглинок» та LEGO System.

Перші класи закладів освіти на 100% забезпечені підручниками.

Робота із створення умов для успішного впровадження нового змісту освіти взяла впевнений старт і буде продовжуватись до 2029 року.

 По завершенні наради міський голова подякував за роботу та зазначив: «Ми працюємо над тим, щоб в Умані росла економіка, були якісні дороги та затишні сквери, сучасні дитячі садки та школи, уманчани отримували якісні комунальні, медичні та соціальні послуги».

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 706 разів