П'ятниця, 22 жовтня 2021 15:16

В місті Умані відбувся семінар-практикум «Нова філософія шкільного харчування»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В місті Умані відбувся семінар-практикум «Нова філософія шкільного харчування» за участі керівництва міста, директорів шкіл, представників батьківських комітетів, шкільних поварів та експертів.

Одним із важливих аспектів заходу була можливість донести до всіх учасників навчального процесу єдине бачення реформи шкільного харчування її основні складові.

У школах поступово відбувається оновлення харчування учнів, за рецептами та рекомендаціями висококваліфікованого кухаря, кулінарного експерта та автора проекту «Нове шкільне харчування» - Євгена Клопотенка.

Під час семінару виступила Уманський міський голова Ірина Плетньова, яка зазначила, що питання збалансованого, якісного і смачного харчування дітей є одним із важливих аспектів життєдіяльності та продуктивності учнів під час навчального процесу.

Питання, які потребують особливої уваги органів місцевого самоврядування та своєчасного прийняття рішень на сьогодні стосуються:

  • вартості харчування у школах;
  • проведення ремонтних робіт харчоблоків усіх шкіл міста (крім шкіл № 5, 7 та 11, де вже зроблено ремонтні роботи);
  • осучаснення матеріально-технічної бази усіх харчоблоків;
  • впровадження нових підходів до організації шкільного харчування;
  • проведення роз’яснювальної роботи з батьками.

«Вірю в успіх загальної справи, яка направлена на збереження здоров’я нашого підростаючого покоління» - зауважила Ірина Плетньова.

Також під час заходу відбулась презентація страв Євгена Клопотенка, які включені до нового перспективного меню шкіл

Прочитано 214 разів