Вівторок, 02 листопада 2021 10:51

25 позачергова сесія Уманської міської ради VIII скликання

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

01 листопада під головуванням міського голови Ірини Плетньової відбулась 25 позачергова сесія Уманської міської ради VIII скликання.

На сесії було прийнято рішення «Про звернення депутатів Уманської міської ради щодо недопущення збільшення ПрАТ «УМАНЬГАЗ» тарифу на послуги розподілу природного газу».

Якщо зараз тариф за транспортування газу для населення становить 2,23 грн за 1м³, то його намагаються підняти аж до 10,70 грн за 1м³. Відбувається підняття тарифу у 5 разів.

Очільниця міста зачитала текст звернення у якому зазначено:

«Від імені та в інтересах Уманської міської територіальної громади, з метою захисту її законних прав та інтересів, керуючись статтями 5, 22, 48, 140 Конституції України, статтями 2, 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», розглянувши проект структури тарифу на послуги розподілу природного газу ПрАТ «Уманьгаз» на 2022 рік від 18 жовтня 2021 року, враховуючи протокол відкритого обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2022 рік ПрАТ «Уманьгаз» від 28.10.2021 року. Просимо недопустити підвищення ПрАТ «Уманьгаз» вартості послуги розподілу природного газу на 2022 рік.

Звернення направлено до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр – міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, Голови національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Голови Антимонопольного комітету України, Голови Черкаської обласної державної адміністрації, голови Асоціації міст України.

По завершенню сесії Ірина Григорівна дала доручення створити робочу групу, яка підготує звернення до ТОВ «Черкасиоблгаз» щодо обслуговування Уманської територіальної громади цим підприємством. Також депутати висловили пропозицію до ПРАТ «Уманьгаз» надати громадськості офіційні розрахунки.

Прочитано 245 разів