Вівторок, 05 вересня 2023 11:52

Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Черкаській області інформує

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Для проведення розрахунків під час господарської діяльності суб’єкт господарювання самостійно обирає, який саме реєстратор розрахункових операцій він застосовуватиме: класичний або ж програмний. Якщо мова про програмний, то відповідно платник самостійно обирає – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.

Нагадаємо, Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновив положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Наголошуємо на тому, що використання реєстраторів розрахункових операцій має низку переваг. Це, зокрема, дає змогу:

- підключення до РРО вагів;

- зменшення ціни для привілейованих клієнтів;

- вести облік товарів;

- формування звітності за будь-який період;

- сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних;

- фіксувати дату, час та деталі розрахункової операції;

- фіксації форми оплати;

- підрахунку будь-яких податків та знижок.

ГУ ДПС у Черкаській області нагадує і про те, що процедури реєстрації класичних/програмних реєстраторів розрахункових операцій встановлені порядками, що затверджені наказом Мінфіну від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048. Із ним можна ознайомитись за покликанням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0918-16#Text.

Також до вашої уваги – форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їхнього заповнення:https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/

 

Прочитано 81 разів