Середа, 06 січня 2010 15:02

Новини січня 2010 р.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

11 січня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів прийом громадян з особистих питань. Уманчани порушували питання виділення житла, землеустрою, надання якісних комунальних послуг, несвоєчасної виплати пенсій, встановлення вуличного освітлення в окремих мікрорайонах міста. Частина питань були вирішені відразу, з інших дані доручення відповідним посадовим особам і взяті на контроль.

12 січняна дні керівника були розглянуті такі питання: про хід виконання Програми економічного та соціального розвитку міста в грудні 2009 року; про попередні дані щодо виконання міського бюджету у 2009 році; грип та його профілактика. Вів нараду міський голова Юрій Бодров.

Цього ж дня міський голова Юрій Бодров провів розширене спільне засідання оперативного штабу та надзвичайної протиепідемічної комісії з реагування на ситуацію з розповсюдження грипу та гострих респіраторних інфекцій при виконавчому комітеті Уманської міської ради. Прийнято рішення про зняття карантинних заходів в місті та перевід всіх навчально-виховних закладів на звичайний режим роботи.

13 січня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто питання «Про оренду майна міської комунальної власності». В роботі комісії взяла участь в.о. начальника відділу комунального майна Коломієць Н.В.

14 січня на черговому засіданні виконавчого комітету надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про надання матеріальної допомоги, про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради, про внесення клопотання про присвоєння Почесного звання України тощо.

15 січня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано роботу адміністративної комісії за 2009 рік. За наслідками наради голові комісії та окремим керівникам структурних підрозділів дані доручення, які взяті на контроль.

18 січня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 15 мешканців міста. Уманчани порушували житлові (щодо встановлення автономного опалення), комунальні питання (щодо встановлення контейнерів для сміття по вулиці Пушкіна), надання матеріальної допомоги, надання пільг категорії громадян «Діти війни», щодо руху пільгового автобуса по маршруту № 27 «Школа № 6 - ГРС»  та інші питання життєдіяльності міста. Для оперативного вирішення питань, які турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому ряд проблем знайшли своє вирішення відразу. Їх виконання взято на контроль.

19 січня:

  • за ініціативи відділу освіти Уманської міської ради у рамках Програми поріднених міст в картинній галереї відбулася виставка дитячих робіт на тему «Співдружність поріднених міст Умань - Гнєзно у творчості дітей». Відкрила виставку начальник відділу освіти Валентина Новак. Після перегляду виставки своїми враженнями про учнівські та вчительські роботи, думками щодо ролі таких заходів у вихованні молоді та їх співпраці з молоддю поріднених міст поділились міський голова Юрій Бодров, радник міського голови, голова міського товариства дружби із зарубіжними країнами Світлана Ліпінська, радник президента міста Гнєзно Єжи Стахов’як.
  • цього ж дня переможці виставки у номінаціях «Живопис», «Декоративне прикладне мистецтво» і «Графіка» отримали нагороди, а всі учасники – дипломи учасників конкурсу та пам’ятні подарунки. 
  • очільник товариства дружби із зарубіжними країнами, радник міського голови Світлана Ліпінська провела прес-конференцію на тему:«Про підсумки перебування польської делегації в місті Умані».
  • 20 січня перший заступник міського голови Петро Паєвський провів засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення  святкових та пам’ятних дат України в лютому – травні 2010 року, на якому узгоджено і скоординовано план заходів по кожній із дат.

    21 січня:

  • відбулась координаційна нарада з питань боротьби та профілактики із злочинністю, яку вів прокурор міста Умані Руслан Резнік, за участю міського голови Юрія Бодрова, голови Уманського міськрайонного суду Валерія Денисюка, начальника МВ УМВС України в Черкаській області Миколи Нестеренка, начальника УОДПІ Наталії Петренко, начальника Уманського міськрайонного відділу УСБУ Віктора Гончара. На нараді проаналізовано стан боротьби із злочинністю на території міста Умані протягом 2009 року та окреслені завдання на майбутнє.
  • відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Уманської міської ради, яке вів  міський голова Юрій Бодров. Начальник фінуправління Алла Панчук доповіла про ситуацію, яка склалася в міському господарстві в зв’язку з не здійсненням Державним казначейством України казначейського обслуговування ряду незахищених видатків та відсутністю Державного бюджету на 2010 рік. Акцентувала увагу на необхідності прийняття відповідного рішення виконкому, яке дало б можливість здійснювати фінансування першочергових робіт по благоустрою міста, зокрема, розчистці від снігу та посипанню вулиць і тротуарів, та інших життєво важливих робіт. Також виконком розглянув питання про реєстрацію Статуту об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, про передачу на баланс ОСББ 40-квартирного житлового будинку, про розгляд заяв громадян з питань проведення перепланування в квартирах.
  • відбулась робоча нарада, на якій розглянуті питання щодо завдань по прийому паломників хасидів у вересні 2010 року.  Учасники підготували конкретні пропозиції щодо вирішення існуючих проблем в рамках повноважень та домовились про документальне їх оформлення для обговорення на наступній зустрічі. Вела нараду радник міського голови Світлана Ліпінська.
  • 22 січня:

  • з нагоди Дня Соборності України міський голова Юрій Бодров, депутати міської ради, члени виконкому, керівники управлінь, відділів, служб міської ради, представники Уманського гарнізону, громадських організацій, політичних партій та засобів масової інформації   поклали квіти та вінки до пам’ятника Тарасу Шевченку.
  • на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади слухалось питання про стан харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Усіма видами харчування охоплено 86% від загальної кількості учнів 1-11 класів, гарячим харчуванням – 78%. За рахунок міського бюджету (1 млн. 455 тис. грн.) безкоштовно харчуються учні 1-4 класів, діти з малозабезпечених сімей та діти сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, всього 2705 дітей. Також безкоштовним харчуванням забезпечуються 63 вихованці дошкільних навчально-виховних закладів міста. Особлива увага була привернута до питань організації дієтичного харчування, харчування за абонентами, зміцнення матеріально-технічної бази їдалень.
  • 22 січня голова  постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони  навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.) провела засідання комісії, на якому  було розглянуто проекти рішень:  «Про затвердження матеріалів попереднього погодження місць розташування об’єктів»,  «Про розгляд звернень підприємств, установ та  громадян з питань землекористування, приватизації земельних ділянок» та 39 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування. В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та начальник земельного відділу М. М. Король.

    25 січня відбулося засідання  постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів (Гладченко Р.А.), на якому було розглянуто та погоджено проект рішення «Про дозвіл на отримання позичок». В роботі комісії взяли участь секретар ради Кирилюк Л.М.,  н фінансового управляння Панчук А.А. та заступник начальника фінуправління Пшеничнюк Т.В.

    27 січня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто та обговорено  проект рішення «Про дозвіл на списання основних засобів комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго», розглянуто звернення ТОВ «Грінком - Центр» та ПП Мастилко С.П. щодо змінення строків завершення будівництва об’єктів приватизації незавершеного будівництва та звернення ТОВ «Уманьекоресурс» щодо продовження терміну дії договору оренди. В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та в.о. начальника відділу комунального майна Коломієць Н.В.

    27 січня відбулось навчання депутатів Уманської міської ради, на якому було заслухано інформацію начальника відділу Державного реєстру виборців про готовність реєстру виборців до другого туру виборів Президента України 7 лютого 2010 року. Вів навчання міський голова Ю.І. Бодров. Цього ж дня було проведено 55 позачергову сесію Уманської міської ради V скликання. Депутати прийняли рішення «Про дозвіл на отримання позичок», що дозволить виконавчому комітету міської ради одержувати позики у Головному управлінні Державного казначейства України в Черкаській області з єдиного казначейського рахунку на забезпечення видатків загального фонду, в першу чергу на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування і медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Депутати також затвердили план роботи міської ради на перше півріччя цього року та ряд земельних питань.

    27 січня:

    • Відбулася 55 позачергова сесія Уманської міської ради V скликання. Депутати розглянули питання про дозвіл на отримання позичок для забезпечення своєчасного фінансування захищених статей видатків із загального фонду міського бюджету, ухвалили план роботи Уманської міської ради V скликання на I півріччя 2010 року та інші важливі питання життєдіяльності міста. Вів засідання сесії міський голова Юрій Бодров.
    • Перший заступник  міського голови Володимир Віблий провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконкому Уманської міської ради, на якому були розглянуті питання: про стан техногенної та пожежної безпеки в лікувально-профілактичних закладах м. Умань, де використовуються кисневі балони. Комісією ухвалені першочергові заходи і взяті на контроль.
    • Відбулось засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху в місті Умані. Начальник відділу комунального господарства Юрій Кокоба та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Микола Крючков інформували про стан справ з безпеки дорожнього руху за обставин складних метеорологічних умов. Комісія ухвалила  рішення щодо посилення контролю за роботою спецтехніки під час виникнення складних погодних умов, забезпечення  в повній мірі запасів протиожеледних матеріалів тощо. Вів засідання перший заступник  міського голови Володимир Віблий.
    • Відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.01.2010 загальна сума боргу по місту становила 642,0 тис. грн., що на 45,8% менше проти попереднього місяця. Заборгованість мала місце на 5 економічно активних підприємствах: ДП «Рубін», ВАТ «Уманьавтодор», ЗАТ «Уманська швейна фабрика», ПП «СКС» та Уманська філія ПП «Бізнес-Гранд». За даними статистики станом на 26.01.2010 сума боргу по місту зменшалась на 30,5 тис. грн. Погашено заборгованість на Уманській філії ПП «Бізнес-Гранд»; на 30 тис. грн.. зменшився борг на ЗАТ «Швейна фабрика». Комісією були прийняті відповідні рішення.

    28 січня:

    • На черговому засіданні виконавчого комітету, які вів міський голова Юрій Бодров, розглядались питання про стан справ з письмовими зверненнями громадян у виконавчих органах міської ради в 2009 році, були дані  дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, прийняті рішення про продовження терміну функціонування платної парковки автотранспорту, про надання прав власності на житлові та нежитлові будівлі, про надання грошової допомоги, про внесення клопотання про  присвоєння почесного звання України, про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради та інші.
    • Радник міського голови Світлана Ліпінська провела прес – конференцію на тему «Стан здійснення перевезень пільгової категорії громадян на міських маршрутах в м.Умань» за участю заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер та начальника економічного відділу Тетяни Подзерей.

    29 січня на нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заступник начальника відділу комунального господарства Микола Лисогора проінформував про виконання титульних списків об’єктів благоустрою у 2009 році та плани на 2010 рік. За наслідками наради керівнику вищевказаного відділу дані доручення, які взяті на контроль.

    Прочитано 4410 разів