Понеділок, 18 березня 2024 12:04

До уваги ветеранів!

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відповідно до статті 17 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», в Україні функціонує спеціалізований державний заклад - Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» (далі Укрцентр «Інваспорт»).

Головною метою діяльності Укрцентру «Інваспорт» є забезпечення належних умов для реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, здійснення заходів з організації фізкультурно- оздоровчої та спортивної діяльності осіб з інвалідністю, спорту вищих досягнень, фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю.

Ветерани війни які отримали інвалідність захищаючи Україну від російської агресії, мають можливість подати відповідну заявку до регіональних центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю інваспорт і в першу чергу можуть бути залучені до участі у реабілітаційною-спортивних зборах відповідно до умов та вимог положенню, затвердженого міністерством.

Такий напрям реабілітації вже зарекомендував себе як один з найефективніших шляхів повернення ветеранів війни, які отримали інвалідність внаслідок участі в бойових діях, до активного життя у цивільному суспільстві.

Заклади всеукраїнської системи з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», відповідно до покладених на них законодавством завдань, готові залучати ветеранів війни з інвалідністю до занять видами спорту, які розвиваються у відповідному регіоні України, створювати необхідні умови для систематичних занять спортом з можливістю подальшої участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях з параолімпійських та дефлімпійських видів спорту, у тому числі в Параолімпійських та Дефлімпійських іграх.

Контактні телефони та адреси регіональних центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» розміщені на офіційному сайті Мінмолодьспорту за адресою: https://mms.gov.ua/invasport/struktura-sistemi-invasport

 

Прочитано 105 разів