Четвер, 12 березня 2015 12:30

В Умані діє інспекція з благоустрою

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Наприкінці 2014 року в м. Умані було створено Інспекцію з благоустрою, основним завданням якої є здійснення контролю за дотриманням встановлених вимог у сфері благоустрою міста, в тому числі контроль за стихійною торгівлею та розміщенням зовнішньої реклами.

Начальник Інспекції з благоустрою міста Умань Юрій Ковтонюк запевняє, що важливим аспектом в їх діяльності залишається роз’яснювальна робота серед населення, попереджувальні заходи та винесення приписів для усунення виявлених порушень. А вже в разі їх злісного невиконання винні притягуються до адміністративної відповідальності. За період діяльності Інспекції з благоустрою вже складено 68 приписів щодо несанкціонованого розміщення реклами, більше 40 – про порушення благоустрою міста та виписано близько 12 адмінпротоколів.


Звичайно, не усіх приватних підприємців, чий бізнес пов’язаний з торгівлею, задовольняє діяльність Інспекції, деякі відверто ігнорують зауваження інспекторів, окремі виявляють агресію. Проте більшість, щоб не порушувати закон, реагують на зауваження адекватно та впорядковують свої торгові точки і прилеглі до них території. Навіть радять колегам по всьому місту робити так, як зробили вони. Адже це зручно не тільки людям, але і продавцям.



«Раніше ми торгували на вулиці в палатці, – розповідає приватний підприємець Людмила Коренюк, – але після того, як нам роз’яснили, що це порушення, ми перейшли в магазин. Територію, де стояла палатка, ми скопали і посадимо квіти. Якщо кожен буде з розумінням ставитися і підтримувати дії влади щодо упорядкування території, то наше місто буде чистим і гарним».

«В місті має бути чисто, а це залежить не тільки від діяльності міської влади, комунальних служб, а й від самих жителів, від їхньої поваги до самих себе і до свого краю», – зауважує перший заступник міського голови Сергій Клочко.

Прочитано 1903 разів