Четвер, 16 квітня 2015 08:27

В Умані підписали Меморандум про партнерство з ПРООН

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Між Уманською міською радою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй підписано Меморандум про партнерство.

Місто Умань було обрано для співпраці в рамках проекту «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні». Відповідно до цього проекту в нашому місті буде безкоштовно встановлено 3 котельні, які працюють на твердому біопаливі.

Виробництво солом’яних пелет, які є паливом для котелень, здійснюється на одному з уманських підприємств. 15 квітня з метою обміну досвідом у сфері виробництва біопалива до Умані завітала делегація на чолі з головою Полтавської обласної ради Петром Вороною, яка на власні очі побачила технологічний процес створення біопалива. Гостей цікавив також економічний аспект виробництва та використання паливних пелет, сировиною для яких, крім соломи, може слугувати соняшникове лушпиння.

«Висока вартість газу та в цілому важка економічна ситуація, яка зараз склалася в країні, спонукають до переходу на альтернативні види палива, аби позбутися газової залежності», - зауважив виконуючий обов’язки міського голови Олександр Цебрій.

 

ДОВІДКА:

Котельні, що працюють на біопаливі, забезпечуватимуть теплом загальноосвітні школи №№ 1, 9 та дитячий навчальний заклад № 21. Наразі вже облаштовано фундаменти під котельні.

 




Прочитано 1277 разів