Четвер, 24 грудня 2015 11:53

24 грудня – День працівників архівних установ

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Гарантуючи громадянам право на доступ до офіційної інформації і на пізнання власної історії, архіви є фундаментом відповідальності і влади.

Кожна людина, коли має можливість відвідати архів і доторкнутися до архівних матеріалів, зазнає відчуття чогось невідомого, особливого інтересу до інформації, яка міститься в цих документах.

Головне завдання  архівного відділу Уманської міської ради -формування Національного архівного фонду, збереження та активне використання його документів, захист соціально-правових інтересів громадян,  держави в цілому.

Архівна справа – надзвичайно відповідальна справа, тому що вона пов’язана з людьми: з їх запитами, інтересами , долями.

Архівний відділ  Уманської міської ради та архівні  підрозділи міста успішно справилися з виконанням розвитку архівної справи на 2015 рік та з виконанням завдань, визначених нормативно-правовими, розпорядчими актами органів влади, дорученнями Укрдержархіву та Державного архіву Черкаської області.

На постійне зберігання до архівосховищ відділу надходять документи 36 установ – джерел комплектування, серед яких органи місцевого самоврядування,підприємства,установи,організації м. Умань усіх форм власності . В архівних фондах відділу налічується 22029 справ, у тому числі документів  Національного архівного фонду - 14256 справ,  з особового складу – 7773.  Протягом року до архівного відділу  надійшло 830 запитів. Всі запити виконано у встановлені законодавством терміни. Архівний відділ тісно співпрацює з Центром надання адміністративних послуг щодо реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

Архівному відділу постійно надається необхідна організаційна, методична,  практична допомога у розвитку архівної справи в місті ,  зміцненні матеріально-технічної бази відділу з боку міського голови О.В.Цебрія , секретаря виконавчого комітету Л.П. Плотнікової,  Державного архіву Черкаської області.

З нагоди  професійного свята бажаємо працівникам та ветеранам архівних установ міста миру  і злагоди, успіхів у праці , натхнення та нових звершень у повсякденній праці на благо нашої України.

Начальних архівного відділу  Уманської міської ради

О.С.Кістол

Прочитано 824 разів