Вівторок, 09 лютого 2016 15:38

«В комунальних мережах в показниках якості води відхилень немає», - Юрій Токарев.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Також відомча лабораторія спільно з лабораторією Уманського міськрайонного управління Держсанепідслужби щоквартально здійснюють контроль за якістю питної води, що подається в центральну розподільчу мережу. Таким чином вода, яку  споживають уманчани, проходить багатостадійний контроль якості: в місці відбору з джерела водопостачання, перед та після знезараження, перед подачею в розподільчу мережу та безпосередньо в розподільчій мережі міста.

Минулого року відібрано 1407 проб питної води і тільки 8 проб мали відхилення від норми, що становить 0,6% при допустимих2%.

Як запевнив Юрій Токарев, відхилень у показниках якості води в комунальних мережах міста немає. Крім комунального водогону КП «Уманьводоканал» в місті експлуатуються відомчі водозабори, якість води в яких перевищує стандарти по вмісту нітратів у 1,5-3 рази. Колі-форми у воді були виявлені у період літньої спеки в резервуарах, що перебувають на балансі відділу освіти міської ради та при цілодобовому водопостачанні не повинні експлуатуватися. Наразі вирішується питання виведення цих резервуарів з експлуатації.

 

Прочитано 833 разів