Вівторок, 23 лютого 2016 16:57

В Умані відбувся клубний чемпіонат України з настільного тенісу

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

18-21 лютого у спортивній залі Уманського національного університету садівництва відбувся 3-й тур клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед 12 чоловічих команд вищої ліги.

Уманська команда ТК «Тайфун», яка є дебютантом вищої ліги сезону 2015-2016 років і має в своєму складі наймолодших учасників Івана Омельчука, Кіріла Юрченка, Антона Лімонова та граючого тренера Володимира Чорнобаба, виступила успішно.

Вигравши 5 зустрічей, команда посіла 6 місце у 3-му турі і вийшла на 8 місце у загальному заліку чемпіонату.

Досягнення уманських тенісистів помітні в області та державі.

Вісім команд ТК «Тайфун» беруть участь у клубному чемпіонаті України, з них: у вищій лізі – 1 команда, регіональній лізі – 4 команди, першій лізі серед жіночих команд – 1 команда та у дитячій лізі – 2 команди. 

Беручи до уваги досягнення уманчан та популярність настільного тенісу в Умані, у рамках чемпіонату було проведено розширене засідання виконкому Національної федерації настільного тенісу України під керівництвом президента федерації Ландика Валентина Івановича.

На засіданні були розглянуті питання популяризації і розвитку настільного тенісу в Україні, затверджено склад національної збірної України для участі в чемпіонаті світу, який пройде в Малайзії з 27 лютого по 5 березня цього року. До складу національної збірної команди України увійшов уманчанин, студент УНУС Ярослав Жмуденко.

На засіданні було відзначено високий рівень організації та проведення всеукраїнських змагань з настільного тенісу, що проходять  у місті Умані.

Івану Чорнобабу та Юрію Голубєву були вручені посвідчення «Спортивний суддя національної категорії».

Оскільки головним осередком розвитку настільного тенісу в м. Умані є Уманський національний університет садівництва, відбулась зустріч президента Федерації настільного тенісу України Валентина Ландика з ректором університету Оленою Непочатенко.

Прочитано 896 разів