Вівторок, 15 березня 2016 17:20

В Умані планують прийняти програму протидії поширенню наркоманії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 Наркоманія – це не лише медична проблема, це проблема соціальна, переконаний міський голова Олександр Цебрій. Її розв’язання  вимагає спільних зусиль з боку міської влади, органів правопорядку і громадськості. З метою покращення цієї взаємодії розроблено проект «Цільової міської програми протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

 

15 березня під час розширеної наради з питань боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин міський голова Олександр Цебрій разом з представниками правоохоронних органів області та міста, керівниками відділів міської ради, громадських організацій та студентського самоврядування предметно обговорили пріоритетні напрями роботи щодо протидії поширенню наркоманії в місті та основні проблеми, які виникають у боротьбі з цим суспільним явищем.

Вирішення проблеми поширення наркоманії серед населення вимагає комплексного підходу – від забезпечення профілактики вживання наркотичних речовин і широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи – до посилення правоохоронної діяльності у боротьбі із наркозлочинністю та встановлення жорсткої відповідальності за розповсюдження наркотиків.

Як зазначив начальник 4-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Роман Панасюк, висловлені зауваження та пропозиції будуть враховані у програмі.

Затвердити програму депутати зможуть на найближчій сесії міської ради, яку заплановано на 29 березня.

Довідково. За даними відділу охорони здоров’я міської ради, в Умані на обліку з приводу захворюваності на наркоманію перебуває 250 осіб. Реальний показник захворюваності, за висновками спеціалістів, у 10 разів більший. Супутньою хворобою наркоманії є ВІЛ-інфекція/СНІД, якою в Умані уражені 123 особи, з них більшість хворих на наркоманію.

Прочитано 1014 разів