Четвер, 07 квітня 2016 11:49

Розпочав роботу відділ державної реєстрації

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Як зазначила Юлія Валеріївна, створення відділу державної реєстрації стало наслідком процесу децентралізації, який зараз триває в країні. Так, 29 грудня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», яким з 05 квітня 2016 року повноваження у сфері реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб надаються органам місцевого самоврядування.

На виконання вимог чинного законодавства 21 січня 2016 року Уманська міська рада прийняла рішення щодо утворення відділу державної реєстрації. На створений відділ покладено такі завдання:

- реєстрація місця проживання/перебування особи;

- зняття з реєстрації місця проживання особи;

- державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

Варто зазначити, що перелік документів, які необхідно подавати для реєстрації місця проживання особи, зменшився. Тепер не треба заповнювати талони на прибуття/вибуття особи. Також немає необхідності у веденні домової книг, адже всі дані щодо особи будуть заноситись в реєстр територіальної громади. Інформація про реєстрацію місця проживання відтепер надаватиметься у формі довідок.

До створення відділу державної реєстрації послуги з реєстрації місця проживання/перебування особи, зняття з реєстрації місця проживання особи надавала Державна міграційна служба (паспортний стіл).

Як підкреслила Юлія Пархомюк, незважаючи на зміну органу реєстрації, громадянам, як і раніше, документи для реєстрації місця проживання необхідно подавати в Центр надання адміністративних послуг за адресою: вул. Горького, 32/6.

Прочитано 2383 разів