Середа, 22 червня 2016 13:35

Уманчани відзначили День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 22 червня виповнюється 75 років з початку вторгнення гітлерівської Німеччини на територію СРСР. В Україні цей день відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, який був встановлений указом Президента України 17 листопада 2000 року.

До вшанування пам'яті загиблих у найкривавішій війни в історії українського народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника, долучились й уманчани.

З нагоди пам’ятної дати 22 червня представники міської влади, ветерани війни, учасники АТО, депутати міської ради, делегації підприємств, установ, організацій, навчальних закладів міста, представники громадськості зібралися біля обеліску Слави, аби хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих у роки Другої світової війни і покласти вінки та квіти до підніжжя обеліску.

«Сьогодні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна. Віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, – священний обов’язок кожного з нас», - зазначив міський голова Олександр Цебрій.

Про перші удари німецької армії, які зазнала Україна у червні 1941 року, розповів гвардії полковник Віктор Кімлач.

«Подвиг наших прадідів - це урок істинної мужності і патріотизму для нас - молодого покоління, якому випала доля через 75 років захищати рідну землю від зовнішнього агресора», - сказав учасник бойових дій у зоні АТО Андрій Коврик.

По завершенню заходу Олександр Цебрій разом з ветеранами Другої світової війни Віктором Сергійовичем Кімлачем та Віталієм Івановичем Артеменюком відвідали меморіальний комплекс по вул. Київській та пам’ятник «Танк Т-34».  

 

 

Прочитано 1536 разів