Четвер, 07 липня 2016 12:00

Міською владою продовжується робота щодо упорядкування торгівлі

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

DSCN0723 300x2258 липня 2016 року закінчується термін дії дозволу на проведення тимчасових ярмарків з продажу промислових товарів та товарів святкового асортименту за адресами: вул. Небесної сотні, 31, вул. Некрасова, 33, вул. Тищика, 8 («Словяни», «Дубки» та міні-ринок по вул. Некрасова). Тому, 30 червня 2016 року підприємцям надано повідомлення про те, що за вказаними адресами ярмарки проводитись не будуть і територія повинна бути звільнена до 9 липня 2016 року, що викликало певне збурення серед підприємців. Також, учасникам ярмарок було запропоновано розглянути питання щодо організації торгівельної діяльності на земельній ділянці площею 0,1155 га за адресою: вул. Колгоспна, 1б. 

        5 липня 2016 року під головуванням першого заступника міського голови Сергія Клочка  за участю заступника міського голови Вікторії Бабич, депутатів міської ради, представників структурних підрозділів міської ради, Уманської ОДПІ проведено зустріч з учасниками ярмаркової діяльності ярмарок – «Словяни», «Дубки» та міні-ринку по вул. Некрасова, на якій обговорено питання здійснення торгівельної діяльності.

На заході Сергій Леонтійович вказав, що розміщення ярмарок порушують правила благоустрою міста, пожежної безпеки та санітарно-епідеміологічних норм.

 За наданими списками організаторів ярмарків на ярмарку «Дубки» здійснювали  свою діяльність – 36 підприємців, на ярмарку «Слов’яни» – 68 підприємців, на «Міні-ярмарку» – 23 підприємці.  Проведеним аналізом сплати податків учасниками ярмарків встановлено факти здійснення торгівлі без державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності і ухилення від сплати обов’язкових податків до бюджету. Так лише 15% учасників ярмарки «Слов’яни» зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності та сплачують податки. Решта здійснюють торгівельну діяльність безпідставно.

Першим заступником міського голови було дано доручення здійснити перевірку всіх учасників ярмаркової діяльності на дотримання вимог чинного законодавства. Сергій Леонтійович ще раз наголосив щодо здійснення торгівлі в межах чинного законодавства України та запропонував підприємцям проводити свою діяльність за адресою: вул. Колгоспна, 1б.

         За результатами зустрічі визначено новий склад ініціативної робочої групи від представників ярмарок для вирішення подальшого їх місця розміщення.

Довідково:

В місті активізовано роботу відповідних служб та робочих груп щодо впорядкування торгівлі на вулицях нашого міста.

Керівники відповідних служб наголосили, що торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність.

Так, відповідно ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, придбаний у невстановленому місці товар у випадкової людини, в умовах, які не відповідають санітарним нормам його зберігання у будь який момент може обернутися великим лихом для покупця і його родини. Торгівля у невстановлених місцях заважає руху пішоходів, загрожує санітарній безпеці та порушує благоустрій міста, крім цього це недоотримання коштів до місцевого бюджету.

Прочитано 987 разів