П'ятниця, 08 липня 2016 08:08

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА:

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
  • про урожай-2016

Жнива успішно стартували на Черкащині. Цьогоріч плануємо зібрати близько 3,7 млн тонн збіжжя, це як і торік. Якщо погода сприятиме, то збір ранніх зернових і зернобобових завершимо за кілька тижнів.

Вважаю, що головне завдання органів влади – не вчити аграріїв працювати, вони й самі все знають. Натомість слід створити всі умови для них. Жнивна кампанія перебуватиме на особистому контролі керівників районів. Найближчим часом на місцях відбудуться зустрічі з аграріями, де їм презентують нинішні програми підтримки сільгоспдіяльності. Також ми збиратимемо реформаторські пропозиції.

Окрім того, традиційно жорстко контролюватимемо трудові відносини в цій сфері, дотримання податкового законодавства. На Черкащині спільно із фіскальниками ми вже кілька років успішно проводимо операцію «Урожай».

  • про новий сервіс

Я переконаний: будь-яку послугу від органів влади наші громадяни повинні отримувати в комфорті. Центри, де їх надають, мають бути повноцінними сервісними службами. З усіма умовами та з дотриманням стандартів. Тільки так вони є ефективним механізмом боротьби з корупцією.

Наразі Регіональний сервісний центр МВС, що по Лесі Українки, – типова «кабінетна» установа, куди ви звертаєтеся по водійське посвідчення, реєстрацію авто, номерні знаки тощо. Якраз від цього ми поступово відходимо в наших ЦНАПах і маємо позитивний ефект.

Про перезавантаження сервісного центру МВС ми вже спілкувалися з міністром внутрішніх справ. Також попередньо проконсультувалися з експертами. І я вдячний обласній раді за підтримку цього проекту. На минулій сесії депутати скорегували бюджет, спрямувавши на це 1,4 млн грн із вільного залишку. МВС звернеться також до міської ради по співфінансування проекту. Цей сервісний «пілот» буде серед перших в Україні.

  • про ГАЕС

Нині для канівчан і не тільки резонансним питанням є можливе будівництво гідроакумулювальної електростанції в с. Бучак. На минулому тижні депутати обласної ради звернулися до ПАТ «Укргідроенерго» по роз’яснення з цього приводу.

Обласна рада просить поінформувати її про проект, його економічну ефективність і вплив на довкілля. Саме на брак такої інформації нарікають активісти. Ми конструктивно поспілкувалися з ними на минулому тижні. Я не раз наголошував, що в реалізації будь-якого проекту важлива поінформованість громадськості. Де бракує вичерпної інформації про проект, його вплив на довкілля тощо – там завжди виникають чутки або ж спекуляції. А тому я запропонував активістам алгоритм дій. Спершу звернення до «Укргідроенерго». Коли отримаємо відповідь – заплануємо широке обговорення проекту за участі всіх сторін. Аби ні в кого не було питань. 

Прочитано 1202 разів