Вівторок, 12 липня 2016 16:09

Інформація щодо ситуації навколо майданчика в мікрорайоні ГРС

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Нещодавно жителі мікрорайону ГРС залишились без світла через те, що на футбольному майданчику, який знаходиться біля будинку по вул. Дерев’янка, 34, м’яч потрапив у високовольтну лінію. Як виявилось, майданчик є небезпечним для життя людей.

До виконавчого комітету Уманської міської ради надходили звернення мешканців цього мікрорайону стосовно дотримання техніки безпеки на майданчику. Але проблемою є те, що ця земельна ділянка перебуває у власності територіальної громади с. Родниківка. Виконавчий комітет Уманської міської ради не має повноважень впливати на стан справ на територіях, які підпорядковуються іншим територіальним громадам. У зв’язку з цим немає законних підстав фінансувати роботи з благоустрою цих територій за рахунок міського бюджету, адже це тягне за собою кримінальну відповідальність.

Разом з тим на зазначеній території проживають уманчани, тому залишатись осторонь міська влада не може. Вирішення питання території ГРС лежить в площині ухвалення генерального плану міста, який би дав можливість включити цю територію в межі міста Умань.

На сьогоднішній день міська влада в рамках чинного законодавства звертається до сільського голови с. Родниківка Руслана Яремчука з проханням вжити нагальних заходів щодо забезпечення вимог техніки безпеки на об’єкті. Аналогічний лист також був направлений до Уманських електромереж.

Прочитано 1122 разів