Четвер, 14 липня 2016 15:17

«Влада й бізнес на Черкащині – партнери», – Юрій Ткаченко

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Локальні реформи для створення привабливого інвестиційного клімату й надалі впроваджують на Черкащині. Тут розробляють нові механізми співпраці з підприємцями задля розвитку регіону. Про це в ефірі місцевого телеканалу розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Нині в області працюють над створенням Агенції регіонального розвитку. Такі згодом запрацюють по всій країні.

– Ми вже маємо досвід роботи подібних структур, – зауважує очільник області. – Зараз враховуємо всі недоліки, аби нова агенція була справді дієвою. На минулому тижні ми вже зустрічалися із підприємцями й обговорили її концепцію. Проект нам презентував експерт із територіального розвитку Андрій Гінкул. Що важливо – цю агенцію влада не створюватиме одноосібно. Зокрема, серед співзасновників буде Українська бізнес-асоціація, з якою ми продуктивно співпрацюємо, тобто самі підприємці, профільні громадські організації тощо. Це дасть змогу ефективно об'єднати наші зусилля задля залучення інвестицій, грантових коштів на розвиток, створення ефективних механізмів колективної безпеки бізнесу тощо. От зараз ми маємо щомісяця орієнтовно +27% освоєних капітальних інвестицій, як рівняти до минулорічних показників. І ця тенденція радує, враховуючи ситуацію у країні. Однак планку ми собі встановили куди вищу.

Нагадаємо, Черкащина разом із ще шістьома областями обрана для участі в українсько-польському проекті. У його рамках тут створюватимуть Центр розвитку підприємництва. Область отримає експертну й фінансову підтримку. Йдеться орієнтовно про 100 тисяч євро. Черкаських підприємців навчатимуть, як працювати на ринках Євросоюзу, як отримати кредитування європейських банків тощо. 

Прочитано 1177 разів