П'ятниця, 15 липня 2016 16:38

Про встановлення норм витрат та використання води на полив присадибних ділянок

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З метою  впорядкування обліку використання та зменшення втрат питної води  виконавчий  комітет Уманської міської ради 14 липня 2016 року  прийняв рішення №184 

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

14 липня 2016р.  № 184

Про встановлення норм витрат та використання води на полив присадибних ділянок

Відповідно до підпункту 5 пункту “а” статті 30, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 13 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», статті 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», пункту 3.5 «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України», затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 р. № 190, з метою покращення надання послуг централізованого водопостачання населенню, порядку обліку використання питної води, що використовується на полив присадибних ділянок, для впорядкування обліку використання та зменшення втрат питної води,

виконавчий комітет Уманської міської ради ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити норми витрат питної води для м. Умань:

№ з/п Об’єкти витрат води Загальнодобова норма літрів на квадратний метр поливної площі Періодичність нарахувань
1 Полив садів, присадибних ділянок, зелених насаджень, квітників, газонів, підсобних господарств водоспоживачів 6 не більше 30 разів на сезон

2. Комунальному підприємству «Уманьводоканал» довести до відома жителів м. Умань, які розраховуються за об’єми водопостачання за санітарними нормами, що розрахунковий період за полив присадибних ділянок починається з 15 травня і закінчується 15 вересня поточного року.

 

3. Встановити площу поливної території у розмірі 4 сотки (400 м2) для кожного абонента приватного сектору, які розраховуються за об’єми водопостачання згідно санітарних норм. У разі надання абонентом технічної документації на земельну ділянку (технічного паспорта) у відділ водозбуту та обстеження земельної ділянки контролером відділу водозбуту КП «Уманьводоканал» площу поливів буде відкореговано.

4. Рекомендувати КП «Уманьводоканал» провести роз’яснювальну роботу зі споживачами, які розраховуються за санітарними нормами, про доцільність встановлення приладів обліку води.

5. Заборонити улаштування тимчасових водопровідних мереж для полива присадибних ділянок без встановлення приладу обліку води.

6. В разі здійснення полива присадибних ділянок за допомогою тимчасових трубопроводів або шлангів без встановлення приладів обліку води, витрати води на полив розраховувати згідно п. 3.3 та п. 3.4 «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України», затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008р. № 190.

7. Нарахування за використаний обсяг води на полив присадибних ділянок за допомогою шлангу та без встановлення приладу обліку води визначається за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 метри за секунду та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. Розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування. Якщо термін початку безоблікового водокористування виявити неможливо, розрахунковий період становить один місяць.

8. Рішення набуває чинності з моменту його опублікування в газеті «Уманська зоря» та на офіційному веб-сайті Уманської міської ради в мережі Інтернет за адресою: www.uman-rada.gov.ua.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л. та директора КП «Уманьводоканал» Токарева Ю.М.

Міський голова                                                                    О. В. Цебрій

Заступник міського голови,

секретар виконавчого комітету                                           Л. П. Плотнікова

Прочитано 8683 разів