Понеділок, 18 липня 2016 12:37

«Черкащина й надалі позбувається газової залежності», – Юрій Ткаченко

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Майже на 37% зменшили споживання природного газу в області. Курс на енергонезалежність тут узяли ще два роки тому. Про це під час колегії повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Нині в області діє програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв. Вона передбачає низку заходів. Окрім того, від початку року черкащани вже взяли понад 780 «теплих» кредитів на 13,4 млн грн. За ці кошти вони дбають про енергоощадність своїх будинків.

– Ми й надалі позбуватимемося газової залежності, – зауважує очільник області Юрій Ткаченко. – Це – незмінна політика Президента України й уряду. Для цього є всі можливості. Натепер наші заклади соціальної сфери мають скоротити споживання газу ще щонайменше на 10%, теплогенеруючі організації – на 5%. І цього можна досягти, проводячи комплексні заходи.

Голова ОДА також наголосив на важливості якісно підготуватися до нового опалювального сезону та вчасних розрахунків за послуги. За перше, відповідно до рішення колегії, керівники районів і міст відповідатимуть персонально. 

Прочитано 624 разів