Вівторок, 06 вересня 2016 16:24

За 8 місяців 2016 року Уманський ЦНАП надав 9 тисяч послуг на 2,3 млн. грн.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

cnap frontЦентр надання адміністративних послуг створений рішенням міської ради 30 травня 2013 року. Він є тим ключовим елементом, який сприяє прозорості роботи органів державної влади, місцевого самоврядування і забезпечує їх зв'язок із споживачами послуг.

З 20 січня 2015 року Центр працює у приміщенні по вул. Горького, 32/6.

За результатами проведеного у 2015 році загальнодержавного соціологічного дослідження задоволеністю громадян рівнем надання адміністративних послуг роботу Центру оцінено у 4.7 бали за 5-бальною шкалою. Більше 90% відвідувачів були задоволені привітністю та компетентністю працівників.

На сьогодні фізичні та юридичні особи через адміністраторів Центру можуть отримати 74 види адміністративних послуг. За 8 місяців цього року надано близько 9 тисяч послуг, що майже у 3 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Майже 50% всіх адміністративних послуг, що надаються через Центр, займають послуги у паспортно-міграційній сфері. З початку року таких послуг надано 4,5 тисячі, з них 2700 - реєстрація місця проживання особи та зняття з реєстрації.

У Центрі забезпечено надання послуг з реєстрації речових прав на нерухоме майно та реєстрації бізнесу. Нещодавно розпочато прийом документів для реєстрації громадських об'єднань (громадські організації, профспілки, структурні утворення політичних партій та інші громадські формування).

З травня цього року ведеться прийом декларацій на виконання підготовчих, будівельних робіт та про готовність об'єкта до експлуатації і внесення змін до декларацій. За цей період видано 146 результатів таких послуг.

В приміщенні Центру працює державний кадастровий реєстратор. Це значно спрощує та прискорює реєстрацію земельних ділянок, внесення змін до Державного земельного кадастру та надання інформації з ДЗК. З початку року надано 2,7 тис. послуг управління Держгеокадастру.

Через Центр надається ряд послуг відділу архітектури, містобудування та кадастру: надання містобудівних умов і обмежень, будівельного паспорта забудови, оформлення паспорта прив'язки тимчасової споруди, перепланування житлового приміщення. За 8 місяців надано 266 таких послуг.

З квітня 2016 року адміністраторами Центру виконуються повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення та накладення стягнень, визначених статтями 197,198 Кодексу про адміністративні правопорушення (проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання, умисне зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності). За цей період складено 517 постанов про адміністративні правопорушення з накладенням попередження та 43 адміністративні протоколи з накладенням штрафів.

За кодом доходів "плата за надання інших адміністративних послуг" за 8 місяців цього року до міського бюджету надійшло 2,3 млн.грн. Крім того з моменту передачі повноважень з реєстрації бізнесу та нерухомості органам місцевого самоврядування до міського бюджету надійшло 70 тис.грн. адміністративного збору. 

 

Прочитано 1061 разів