Четвер, 03 листопада 2016 15:40

Кожній дитині потрібна родина

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

ditina rodina 300x225Основним завданням служби у справах дітей Уманської міської ради є соціальний захист дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Опіка та піклування є особливою формою державної турботи про  дітей, що залишилися без піклування батьків і які потребують допомоги щодо забезпечення їх прав та інтересів.

Станом на 01.11.2016 року на території м. Умань в сім’ях опікунів, піклувальників проживають 74 дітей, з них 23 дітей-сиріт, 51 дитина, позбавлена батьківського піклування.

Близько 93% опікунів, піклувальників перебувають з підопічними дітьми в родинних стосунках. В місті налічується 1 опікунська сім’я, де виховується 4 дітей; в 3 сім’ях виховується 3 дітей, 6 сімей, де виховується по 2 дітей; 5 дітей-інвалідів проживають в сім’ях опікунів.

Протягом 10 місяців 2016 року службою у справах дітей Уманської міської ради було передано під опіку 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, управлінням соціального захисту населення оформляється державна соціальна допомога, яка виплачується своєчасно.

За рахунок місцевого бюджету діти безкоштовно відвідують дитячі дошкільні установи, харчуються при учбових закладах, де навчаються, за сприянням служби у справах дітей безкоштовно оздоровлюються.

        

Для довідки:

Служба у справах дітей Уманської міської ради знаходиться за адресою: вул. Європейська (колишня Леніна), 31, м. Умань. Тел. 4-07-60.

 

Прочитано 794 разів