Четвер, 10 листопада 2016 10:42

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Prava ditini 300x194 2Захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є одним із пріоритетних напрямків органу опіки та піклування.

8 листопада під головуванням заступника міського голови Жанни Лозінської відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Уманської міської ради.

Під час засідання було розглянуто низку заяв, звернень, пов’язаних із захистом прав та інтересів дітей, зокрема: встановлення опіки та призначення опікуна над майном дитини, позбавленої батьківського піклування; стану виконання батьківських обов’язків стосовно дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах; надання дозволу на укладення та підписання угод, що потребують нотаріального посвідчення; про участь у вихованні малолітнього батьком, який проживає окремо від дитини. Окрім того, були переглянуті та затверджені індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З кожного питання рішення прийняті в інтересах дітей та знаходяться на контролі.

При винесенні рішення голова комісії наголосила, що батьки зобов’язані створити належні умови для проживання та виховання дитини, її фізичного, духовного, культурного та соціального розвитку. Кожна дитина має рости в гідних умовах, в любові, відчувати увагу та турботу про себе.

 

 

 

Прочитано 1206 разів