Середа, 25 січня 2017 14:27

Науково-педагогічний проект «Інтелект України» у дії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Починаючи з 2008 року в освітньому просторі України стартував Всеукраїнський науково-педагогічний проект «Інтелект України», суть якого полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а  набутті  нею необхідних навичок роботи з інформацією, творчого мислення, раціональної організації навчальної праці та  розвитку пізнавальних процесів.

Навчання за проектом дає можливість розвинути математичні здібності дітей; створити передумови для успішного засвоєння шкільного курсу математики; сформувати навички раціонального читання, створивши передумови для успішного засвоєння предметів гуманітарного циклу; сформувати первинні уявлення про фізичні, хімічні, біологічні об’єкти, створивши передумови для якнайкращого засвоєння хімії, біології, фізики; вільно спілкуватися іноземними мовами; розвинути пізнавальні процеси дітей, створивши передумови для успішного навчання дитини та участі у інтелектуальних конкурсах. Додатково до загальношкільних предметів введені нові: «Навчаємося разом» та «Еврика», завдяки яким діти мають можливість розвивати пам`ять, творчі, винахідницькі якості, кмітливість за спеціальними методиками та працювати з інформацією.

За ініціативи відділу освіти Уманської міської ради з 1 вересня 2016/2017 н.р. розпочато запровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України» у навчально-виховний процес шкіл міста. На базі ЗОШ № 9 (директор Тенц І.І.) та ЗОШ № 11 (директор Сокирський В.В.) відкрито по одному 1 класу, у яких навчається 66 учнів (вчителі класоводи: Ніколіч І.М., П’ятківська А.Л.). У наступному 2017/2018 навчальному році відділом освіти планується відкрити проектні класи на базі шкіл №№ 9, 11, НВК № 24.

Навчання у проектних класах відбувається за спеціальними програмами, що забезпечує випереджувальне навчання та інтелектуальний розвиток кожної дитини. Для засвоєння навчального матеріалу вчителями застосовуються різноманітні інноваційні технології та навчальні комплекти, які вони щомісячно отримують від засновників проекту «Інтелект України».         Дітям подобається навчатися у проектних класах, адже навчання відбувається у цікавій ігровій формі. Під час проведення уроків вони абсолютно не стомлюються, тому що беруть участь у музичних паузах з елементами фізичних вправ і танцювальних рухів. Вчителі та батьки учнів задоволені результатами навчальної діяльності дітей.

Наше місто пишається високими досягненнями у навчанні учнів, прізвища яких занесені до Зали Слави Всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Інтелект України»:

         - Кучеренка Владислава (швидкість читання 112 слів за хвилину), Побережець Марії (швидкість читання 114 слів за хвилину), Устенко Ліни (швидкість читання 124 слова за хвилину), 1-А клас ЗОШ № 9, вчитель  Ніколіч І.М;

         - Плевако Маргарити (швидкість читання 105 слів за хвилину), 1-А клас ЗОШ № 11, вчитель П’ятківстька А.Л.

Висловлюємо подяку вчителям та батькам учнів, бажаємо подальших успіхів у навчанні та запрошуємо майбутніх першокласників до навчання за програмою проекту «Інтелект України».

1 Кучеренко Владислав, учень 1-А кл. ЗОШ № 9

Кучеренко Владислав, учень 1-А кл. ЗОШ № 9

 

2 Побережець Марія, учениця 1-А кл. ЗОШ № 9

Побережець Марія, учениця 1-А кл. ЗОШ № 9

 

Устенко Ліна, учениця 1-А кл. ЗОШ № 9

 

4 Учні 1-А кл. ЗОШ № 9 занесені до Зали Слави за досягнення у навчанні (зліва- направо) Кучеренко Владислав, Побережець Марія, Устенко Ліна

Учні 1-А кл. ЗОШ № 9 занесені до Зали Слави за досягнення у навчанні (зліва- направо) Кучеренко Владислав, Побережець Марія, Устенко Ліна

 

5 Плевако Маргарита, учениця 1-А кл ЗОШ № 11

Плевако Маргарита, учениця 1-А кл ЗОШ № 11

Прочитано 2979 разів