Понеділок, 30 січня 2017 11:24

НОВА НАГОРОДА ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

nagoroda2Активістів ветеранського руху Умані незабаром відзначатимуть нагородою «Почесний ветеран» міста. Її ескіз схвалили керівництво організації ветеранів України, президія обласної і міської рад ветеранів,  погодив міський голова Олександр Цебрій.  Головним поштовхом до цього стала ювілейна дата — 30 років з дня створення ГО «Організація ветеранів міста», яку Умань святкуватиме вже  в лютому.

Аби підвищити авторитет міста та ветеранства, уманчани першими в області зініціювали таку нагороду. Для цього членам міської ради ветеранів довелось не лише докласти чимало зусиль і часу, а й знайти тих, хто готовий в такий економічно складний час пожертвувати власні кошти заради благородної справи.

Як зазначив голова  ГО «Організація ветеранів міста» Олександр Безсмертний, уманська міська організація ветеранів разом з колективними членами 58 первинних ветеранських організацій нараховує 18263 особи — ветерани війни і праці, Збройних Сил України та органів внутрішніх справ, діти війни, інваліди, воїни-інтернаціоналісти, ліквідатори аварії на ЧАЕС. При міській раді ветеранів працюють: президія, чотири комітети, вісім комісій, юридично-правовий і волонтерський центри, рада старійшин і лекторська група.

На одному із засідань президії міської ради ветеранів обговорювалось, який вигляд матиме спеціальна нагорода Умані, з яких матеріалів її виконають і за які заслуги вручатимуть. Таким чином за рішенням президії відзнаку «Почесний ветеран» отримають активісти ветеранського руху міста за багаторічну діяльність у напрямку соціального захисту уманчан, вагомий внесок у розвиток міської громади із занесенням їхніх прізвищ до Книги пошани громадської організації.

На шляху до створення почесної відзнаки міста довелось вивчити досвід міст України, долучити місцевих художників, а також фахівців Української академії геральдики, які розробили остаточний її ескіз.

Поряд з тим, що нагорода досить цінна, адже її основні деталі вкриті золотом, вона ще й складна у виконанні: на восьмикутній зірці зображено герб Умані та викарбуваний напис «Почесний ветеран».

Нагадаємо, уманські ветерани: Анатолій Євгенійович Ходан, Віктор Сергійович Кімлач і Олександр Іванович Безсмертний удостоєні найвищої ветеранської відзнаки «Почесний ветеран України», а їхні імена занесені до Книги пошани ветеранів України.

Сподіваємось, що уманська нагорода «Почесний ветеран» займе чільне місце поряд із вищою нагородою Ради організації ветеранів України.

 

 

Прочитано 1188 разів