П'ятниця, 03 лютого 2017 12:44

В Умані попрощалися із загиблим Героєм України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

02 лютого в Умані попрощалися із заступником командира батальйону 72-ої окремої механізованої бригади капітаном Андрієм Кизилом. Двадцятитрирічний Андрій Кизило загинув 29 січня 2017 року в зоні проведення антитерористичної операції поблизу м. Авдіївка Донецької області.

За особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу 01 лютого 2017 року Президент України присвоїв Андрію Кизилу звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Провести в останній путь та віддати шану загиблому Герою України прийшли тисячі уманчан. Поминальна служба відбулась в Свято-Троїцькому храмі м. Умань.

«Уманська громада в глибокій скорботі схиляє голови перед мужнім подвигом відважного і сміливого українця та висловлює глибоке співчуття рідним і близьким Андрія. Його подвиг неоціненний»,- сказав міський голова Олександр Цебрій.

Очільник міста повідомив, що Андрію Кизилу присвоєно найвище звання міста „Почесний громадянин міста Умань” (посмертно), та вручив рідним Андрія нагрудний знак до звання "Почесний громадянин м. Умань" і Почесну відзнаку Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради «За заслуги перед Черкащиною».

Поховали Андрія Олександровича Кизила на кладовищі «Софіївська слобідка».

Світла пам’ять Герою! 

Прочитано 1157 разів